Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Δράση «Αρχιτεκτονικά Μνημεία της Αρχαιότητας στα Ελληνικά Χαρτονομίσματα», 15-19/05/2019

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 1343

jeventimage

«Αρχιτεκτονικά Μνημεία της Αρχαιότητας στα Ελληνικά Χαρτονομίσματα»

Εκπαιδευτική ∆ράση στο Μουσείο Χαρτονομισμάτων Ιονικής Τραπέζης στην Κέρκυρα 15-19 Μαΐου 2019

 

Εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Αρχιτεκτονικά Μνημεία της Αρχαιότητας στα Ελληνικά Χαρτονομίσματα» θα πραγματοποιήσει η Νομισματική Συλλογή της Alpha Bank, στο Μουσείο Χαρτονομισμάτων Ιονικής Τραπέζης στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο του εορτασμού της ∆ιεθνούς Ημέρας Μουσείων (18.5.2019), που φέτος έχει ως θέμα: «Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης». Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 10-14 ετών και θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 15 Μαΐου έως και την Κυριακή 19 Μαΐου 2019.

 

Τα παιδιά, με τη βοήθεια ειδικά σχεδιασμένου εκπαιδευτικού υλικού, θα γνωρίσουν τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά μνημεία της Αρχαίας Ελλάδας, τους βασικούς αρχιτεκτονικούς ρυθμούς της αρχαιότητας, καθώς επίσης και ιστορικά κτήρια της Κέρκυρας. Επιπλέον, θα αναζητήσουν ανάμεσα στα εκθέματα του Μουσείου τα χαρτονομίσματα στα οποία απεικονίζονται αρχαία μνημεία. Μέσα από διαλογική συζήτηση και ομαδικά παιχνίδια, τα παιδιά θα ανακαλύψουν το παρελθόν και θα μελετήσουν το παρόν, κατανοώντας την έννοια της αρχιτεκτονικής παράδοσης. Τα αρχιτεκτονικά μνημεία της αρχαιότητας, κυρίως ναοί, προβάλλουν τον πολιτισμό, την ιστορία και την αρχιτεκτονική μας κληρονομιά και παράδοση και αποτελούν ξεχωριστή εικονογραφική κατηγορία στα χαρτονομίσματα του Νεώτερου Ελληνικού Κράτους.

 

Η αρχιτεκτονική αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και για την εικονογραφία των τραπεζογραμματίων του Ευρώ, στα οποία απεικονίζονται πύλες, παράθυρα και γέφυρες από αρχιτεκτονικούς ρυθμούς διαφόρων περιόδων της ευρωπαϊκής ιστορίας, συμβολίζοντας το ανοιχτό πνεύμα, το πνεύμα συνεργασίας καθώς και την επικοινωνία μεταξύ των λαών της Ευρώπης.

 

Πρόγραμμα επισκέψεων: Τετάρτη-Παρασκευή: για σχολεία, κατόπιν συνεννοήσεως. Σάββατο-Κυριακή: για το κοινό. Ώρες διεξαγωγής: 09.00, 10.30 και 12.00.

 

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

 

Πληροφορίες: ΜΟΥΣΕΙΟ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ ΙΟΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ Υπεύθυνος κ. Κωνσταντίνος Χριστόπουλος Πλατεία Αγίου Σπυρίδωνος (Ηρώων Κυπριακού Αγώνα) Τηλ.: 266 104 1552 E-mail: banknotemuseum@alpha.gr 

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Τα Δίχτυα Εστιατόριο

Δασσιά

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Vrachos

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News