Τι παίζει Σήμερα

Διατροφή Κέρκυρα - ΚΕΝΤΡΙΚΗ. Μία στήλη για την διατροφή από Κερκυραίους διαιτολόγους

Συνταγή για Margarita

ImageMargarita

 
Υλικά
1 ½ - 2 μεζούρες τεκίλα (60-70 ml) 
1 δόση cointreau ή triple sec 
½ δόση φρεσκοστυμμένου χυμού λεμονιού (2 κουτ. σούπας) 
αλάτι για το ποτήρι  
 
 
Πέντε μπάρμαν και δύο ετικέτες τεκίλας διεκδικούν την πατρότητα και το παρελθόν της Μαργαρίτας. Η πιο "νόστιμη" ιστορία από αυτές, λέει πως οφείλει το όνομά της σε ένα showgirl ονόματι Marjorie King Rita De La Rosa, που δεν άντεχε τα βαριά ποτά (εκτός της τεκίλας) και στον Carlos "Danny" Herrera, ο οποίος το 1938 έφτιαξε το συγκεκριμένο ποτό για να πίνει η Marjorie και να μη χαλιέται πριν τις παραστάσεις της. 
Για τους λάτρεις της τεκίλας είναι το τέλειο κοκτέιλ, δεν είναι όμως για χόρταση, γιατί κάνει τρελό κεφάλι! Για να την απολαύσουμε ξεκινάμε απ' το ποτήρι. 
Παίρνουμε ένα ποτήρι cocktail (αυτά που είναι σε σχήμα Υ), αλείφουμε με μία φέτα λεμόνι γύρω τριγύρω το στόμιό του και το γυρίζουμε ανάποδα πάνω σε ένα πιατάκι με αλάτι, ώστε να αποκτήσει τη γνωστή λευκή μπορντούρα (οι bartenders ονομάζουν την όλη διαδικασία frosting). 
Περνάμε στην παρασκευή: ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ με πάγο σε κύβους ή κομμάτια και αναδεύουμε ελαφρά (δεν χτυπάμε δηλαδή με μανία)!
Μόλις το σέικερ "ιδρώσει", το ανοίγουμε και σερβίρουμε το περιεχόμενό του στα ποτήρια που ετοιμάσαμε. 
Γαρνίρουμε με μία φέτα λεμόνι ή λάιμ. 
Κάποιοι βάζουν και κανά δυο σταγόνες ταμπάσκο.
 
Πηγή: Νηστικό Αρκούδι

Corfuland Live Webcams

Τα Δίχτυα Εστιατόριο

Δασσιά

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Kaiser Bridge Restaurant

Γέφυρα του Κάιζερ

Δείτε live

Corfuland News