Τι παίζει Σήμερα

Διατροφή Κέρκυρα - ΚΕΝΤΡΙΚΗ. Μία στήλη για την διατροφή από Κερκυραίους διαιτολόγους
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Συνταγή για μανιταρόσουπα από τον σεφ Αριστοτέλη Μέγκουλα

Μία συναταγή για Μανιταρόσουπα με πικάντικο λάδι μυρωδικών από τον σεφ του εστιατορίου Pomo d'Oro, Αριστοτέλη Μέγκουλα.

Συνταγή για μανιταρόσουπα από τον σεφ Αριστοτέλη Μέγκουλα

Σε κρύα φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι και τις φέτες σκόρδου εκτός απο μια που κρατάμε για το λάδι μυρωδικών και σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα και να αρωματίσει το λάδι (προσοχή μην καεί). Ρίχνουμε το κρεμμύδι το σέλερι, το καρότο και το βούτυρο και γιαχνίζουμε μέχρι να γυαλίσουν και να μαλακώσουν, προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε τακτικά και υπομονετικά μέχρι να βγάλουν τα μανιτάρια τα υγρά τους και να καραμελώσουν όλα μαζί 15'-20'. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το θυμάρι, τελευταίο ανακάτεμα και σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την πατάτα, το πράσο, το νερό ή τον ζωμό κοτόπουλο μέχρι να σκεπάσει καλά τα λαχανικά, βάζουμε το καπάκι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30'. 

Αφήνουμε λίγο εκτός φωτιάς να ηρεμήσει δοκιμάζουμε το αλάτι και περνάμε στο μπλέντερ. Όσο πιο καλά το χτυπήσουμε τόσο πιο βελούδινη υφή θα έχουμε (προαιρετικά περνάμε από ψιλή σήτα).

Παράλληλα χτυπάμε (σαν να φτιάχνουμε πέστο) καλά στο μπίμερ ή σε γουδί τα μυρωδικά, το σκόρδο, το καυτερό, το μισό χυμό λεμόνι και το λάδι ( με ένα παγάκι ή μια κουταλιά παγωμένο νερό θα βοηθήσει τα μυρωδικά να μην μαυρίσουν) και δοκιμάζουμε αν θέλουμε περισσότερο λεμόνι και λίγο αλάτι. Σερβίρουμε στα πιάτα και προσθέτουμε σταγόνες από το λάδι μυρωδικών και σταγόνες κρέμας για διακόσμηση. Συνοδεύουμε με ένα πιάτο τυριών και αλλαντικών της αρεσκείας μας και σκορδόψωμο.

Για το πικάντικο λάδι: Βγάζουμε την πράσινη φύτρα από το σκόρδο και κόβουμε σε φέτες. Κόβουμε σε λεπτές φέτες το κρεμμύδι, το καρότο ,το σέλερι ,το πράσο , τα μανιτάρια και την πατάτα σε κύβους.

Συνταγή για μανιταρόσουπα από τον σεφ Αριστοτέλη Μέγκουλα

Υλικά:

100 γρ. κρεμμύδι
100 γρ. καρότο
100 γρ. σέλερι
3 σκελίδες σκόρδο
1 πατάτα
το λευκό μέρος από ένα μικρό πράσο
500 γρ. λευκά μανιτάρια
λάδι
50 γρ. βούτυρο Κέρκυρας
αλάτι
πιπέρι
100 γρ. λευκό κρασί
3 - 4 κλαράκια θυμάρι
1 κ. γλυκού ξερό, νερό ή ζωμό κοτόπουλο

Για το πικάντικο λάδι:

1 κούπα φύλλα δυόσμου μαϊντανού και άνηθου
χυμό από μισό λεμόνι
μερικούς σπόρους πράσινης καυτερής πιπεριάς
λάδι
σκόρδο

Corfuland Live Webcams

Τα Δίχτυα Εστιατόριο

Δασσιά

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Vrachos

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News