Διατροφή Κέρκυρα - ΚΕΝΤΡΙΚΗ. Μία στήλη για την διατροφή από Κερκυραίους διαιτολόγους
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Ροστ μπιφ μοσχαράκι με λαχανικά και θαλασσινή αύρα από τον Αριστοτέλη Μέγκουλα

Ο Αριστοτέλης Μέγκουλας, σεφ και πατρόν του κερκυραϊκου εστιατορίου Pomo d' Oro, μας προτείνει ένα πολύ νόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις γήινες γεύσεις του μοσχαρίσιου κρέατος και των λαχανικών με τη θαλασσινή αρμύρα του ταραμά. 

Ροστ μπιφ μοσχαράκι με λαχανικά και θαλασσινή αύρα από τον Αριστοτέλη Μέγκουλα

Ροστ μπιφ από μοσχάρι με ελιές, ταραμά, σέλερι, μυρωδικά

Υλικά

Για τον ταραμά:

  • 150 γρ. ταραμά άσπρο
  • 150 γρ. ψωμί σίκαλης χωρίς κόρα, ξερό
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, μόνο το άσπρο μέρος τους
  • 2-3 παγάκια
  • 1 λεμόνι, χυμός (όσο χρειαστεί)

Για το μοσχάρι:

  • 1 κιλό φιλέτο μοσχαρίσιο ή κόντρα ή κιλότο, αν θέλετε πιο φθηνές επιλογές
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι
  • δεντρολίβανο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 καρότο
  • 1 σέλερι
  • 3 σκελίδες σκόρδο χωρίς φύτρα
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κ.τ.σ. μουστάρδα ντιζόν
  • 1 δαφνόφυλλο

Για τη γαρνιτούρα:

  • 1 σέλερι κομμένο σε φέτες 3 χιλιοστών
  • 5 ελιές φιλέτο κομμένο στα τέσσερα
  • φρέσκο κρεμμυδάκι, το άσπρο μέρος, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 6-7 κρουτόν
  • φρέσκα μυρωδικά (μαϊντανό, βασιλικό, ρίγανη)
  • 1 σέλερι κομμένο σε φέτες 3 χιλιοστών
  • 5 ελιές φιλέτο κομμένο στα τέσσερα
  • φρέσκο κρεμμυδάκι, το άσπρο μέρος, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 6-7 κρουτόν
  • φρέσκα μυρωδικά (μαϊντανό, βασιλικό, ρίγανη)

Ροστ μπιφ μοσχαράκι με λαχανικά και θαλασσινή αύρα από τον Αριστοτέλη Μέγκουλα

Εκτέλεση

Ο ταραμάς: Μουσκεύουμε το ψωμί και το στύβουμε καλά. Ζυμώνουμε τον ταραμά με το ψωμί. Χτυπάμε στο μούλτι το φρέσκο κρεμμυδάκι μαζί με τα παγάκια και λίγο από τον χυμό λεμονιού. Μόλις λιώσει το κρεμμύδι, προσθέτουμε το μείγμα ταραμά-ψωμιού και συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας σιγά σιγά το ελαιόλαδο. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε με χυμό λεμονιού ή λίγο παγωμένο νερό, αν θέλουμε να γίνει πιο ξινό ή πιο ελαφρύ.

Το ροστ μπίφ: Αφήνουμε το κρέας εκτός ψυγείου σκεπασμένο με πετσέτα μία ώρα, να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Αλατοπιπερώνουμε και το δένουμε με σπάγκο, για να μη «μαζέψει» (ζητήστε το από τον κρεοπώλη σας, αν σας είναι δύσκολο). Προθερμαίνουμε μία φαρδιά κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας καλά από όλες τις πλευρές. Αφαιρούμε το κρέας και σωτάρουμε τα λαχανικά με λίγο λάδι, μέχρι να καραμελώσουν ελαφρά. Αλείφουμε το κρέας με τη μουστάρδα, το τοποθετούμε πάνω στα λαχανικά, προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το δαφνόφυλλο,  σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο ή καπάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε φούρνο στους 100 βαθμούς Κελσίου, μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία στην καρδιά του κρέατος να φτάσει τους 50 βαθμούς. Αυτό αν θέλουμε το παραδοσιακό ροζ χρώμα, που εξασφαλίζει ωραία γεύση και υφή, χωρίς να στεγνώσει το κρέας. Αν πάλι το θέλετε πιο ψημένο, αφήνουμε μέχρι να φτάσει τους 60-70 βαθμούς εσωτερική θερμοκρασία. Περισσότερο δεν το συνιστώ, γιατί το κρέας θα στεγνώσει και θα είναι σκληρό. Κατόπιν βάζουμε αμέσως το κρέας στο ψυγείο για να κρυώσει και να ξεκουραστεί.

Τελείωμα: Κόβουμε το κρέας σε λεπτές φέτες, τις στρώνουμε σε στρογγυλό πιάτο ατομικό ή σε πιατέλα. Σε κάθε φέτα βάζουμε λίγο ταραμά, ένα κρουτόν, μία ελιά, ένα σέλερι και μυρωδικά, ώστε να δημιουργηθεί μια ολοκληρωμένη μπουκιά. Ραντίζουμε με λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Πηγή: bostanistas.gr

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Τα Δίχτυα

Δασσιά

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Προβεβλημένες Αγγελίες

  1. Ζητείται τεχνήτρια νυχιών από το Αnna Μaria's Studio 11.05.24
  2. Ζητούνται σερβιτόροι/ες από τις Πιτονοστιμιές 11.05.24
  3. Ζητούνται οδηγοί από τη Μοτοδυναμική για τον κλάδο της Sixt 11.05.24
  4. Ζητούνται πωλητές/πωλήτριες από το κατάστημα Mythiko 11.05.24
  5. Ζητείται delivery από την πιτσαρία Al dente 11.05.24
  6. Ζητείται προσωπικό απο τουριστικό κατάστημα ρούχων στην παλιά πόλη 11.05.24
  7. Ζητείται προσωπικό για καταγραφή και προμήθεια εμπορεύματος στην παλιά πόλη 11.05.24
  8. Ζητείται σερβιτόρος/α και βοηθός σερβιτόρου από εστιατόριο στο κέντρο της πόλης 11.05.24
  9. Ζητούνται βοηθός υπευθύνου και πωλητές/ταμίες από την εταιρεία Orchestra 11.05.24
  10. Ζητείται προσωπικό από το παγωτατζίδικο Twins Gelato 11.05.24
  11. Ζητείται πωλήτρια/ης από τουριστικό στην παλαιά πόλη 11.05.24
  12. Ζητείται υπάλληλος από κατάστημα παιδικών ρούχων 11.05.24
  13. Ζητείται οδηγός από την βιοτεχνία πάγου Ice maker 11.05.24
  14. Ζητείται προσωπικό από κατάστημα εστίασης στο κέντρο 10.05.24
  15. Ζητείται νυχτερινός υπάλληλος υποδοχής και σερβιτόροι/ες 10.05.24
  16. Ζητείται προσωπικό από το κατάστημα Γερμανός στο Σολάρι 10.05.24
  17. Ζητείται υπεύθυνος καταστήματος 10.05.24
  18. Ζητείται βοηθός αποθήκης από super market 10.05.24
  19. Ζητείται προσωπικό από το Ora restaurant στην πόλη 10.05.24
  20. Ζητούνται συνεργάτες από εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων 10.05.24
  21. Ζητείται καμαριέρα στον Άγιο Γόρδιο 10.05.24
  22. Ζητούνται καμαριέρα και βοηθός κουζίνας από το ξενοδοχείο Pelecas Country Club 10.05.24
  23. Ζητείται προσωπικό από τo Malibu Summer 10.05.24
  24. Ζητείται προσωπικό στην Περίθεια 10.05.24
  25. Ζητείται πωλητής/τρια από το ζαχαροπλαστείο καφέ Δέσποινα 10.05.24
  26. Ζητείται υπάλληλος 10.05.24
  27. Ζητείται υπάλληλος από κατάστημα στο κεντρο 10.05.24
  28. Ζητείται συνεργάτης και τεχνικό προσωπικό από επιχείρηση 10.05.24
  29. Ζητείται προσωπικό από τουριστική επιχείρηση στην παλαιά πόλη 10.05.24
  30. Ζητείται προσωπικό κουζίνας από το εστιατόριο Artisti 10.05.24

Corfuland Tips

Corfuland News