Τι παίζει Σήμερα

Διατροφή Κέρκυρα - ΚΕΝΤΡΙΚΗ. Μία στήλη για την διατροφή από Κερκυραίους διαιτολόγους

Κουλουράκια Πορτοκαλιού

Κουλουράκια Πορτοκαλιού 

1 κιλό αλεύρι 

2 ποτήρια λάδι 

1 ποτήρι ζάχαρη 

1/4 ποτηράκι κρασιού κονιάκ 

3/4 ποτηράκι κρασιού χυμό πορτοκάλι 

1 κουταλάκι σόδα 

1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ 

1 κουταλάκι κανέλα 

 

Χτυπάμε το λάδι με το κονιάκ, το χυμό του πορτοκαλιού, τη σόδα, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη για 5 λεπτά στο μίξερ. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι, τα ζυμώνουμε και αφήνουμε τη ζύμη να "σταθεί" για μισή ώρα. Πλάθουμε τα κουλούρια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 20 λεπτά περίπου. 



Πηγή: "Εδεσματολόγιον Σμύρνης Αυθεντικές Συνταγές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής: Έθιμα και παραδόσεις από τη Μικρά Ασία"

Εκδόσεις Κοχλίας





 
 
 
Image
 

Corfuland Live Webcams

Porto Nuovo Restaurant

Κασσιόπη

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News