Διατροφή Κέρκυρα - ΚΕΝΤΡΙΚΗ. Μία στήλη για την διατροφή από Κερκυραίους διαιτολόγους
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Κουλουράκια Πορτοκαλιού

Κουλουράκια Πορτοκαλιού 

1 κιλό αλεύρι 

2 ποτήρια λάδι 

1 ποτήρι ζάχαρη 

1/4 ποτηράκι κρασιού κονιάκ 

3/4 ποτηράκι κρασιού χυμό πορτοκάλι 

1 κουταλάκι σόδα 

1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ 

1 κουταλάκι κανέλα 

 

Χτυπάμε το λάδι με το κονιάκ, το χυμό του πορτοκαλιού, τη σόδα, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη για 5 λεπτά στο μίξερ. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι, τα ζυμώνουμε και αφήνουμε τη ζύμη να "σταθεί" για μισή ώρα. Πλάθουμε τα κουλούρια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 20 λεπτά περίπου. 



Πηγή: "Εδεσματολόγιον Σμύρνης Αυθεντικές Συνταγές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής: Έθιμα και παραδόσεις από τη Μικρά Ασία"

Εκδόσεις Κοχλίας





 
 
 
Image
 

Corfuland Live Webcams

La Veranda Di Corfu

Ναυσικάς, Κανόνι

Δείτε live

Vrachos

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

Τα Δίχτυα Εστιατόριο

Δασσιά

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News