![]() |
Κουλουράκια Πορτοκαλιού
Κουλουράκια Πορτοκαλιού
1 κιλό αλεύρι
2 ποτήρια λάδι
1 ποτήρι ζάχαρη
1/4 ποτηράκι κρασιού κονιάκ
3/4 ποτηράκι κρασιού χυμό πορτοκάλι
1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι κανέλα
Χτυπάμε το λάδι με το κονιάκ, το χυμό του πορτοκαλιού, τη σόδα, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη για 5 λεπτά στο μίξερ. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι, τα ζυμώνουμε και αφήνουμε τη ζύμη να "σταθεί" για μισή ώρα. Πλάθουμε τα κουλούρια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 20 λεπτά περίπου.
Πηγή: "Εδεσματολόγιον Σμύρνης Αυθεντικές Συνταγές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής: Έθιμα και παραδόσεις από τη Μικρά Ασία"
Εκδόσεις Κοχλίας