Τι παίζει Σήμερα

  •  
     
    Μόνο:25€
    Αρχική αξία40€
    Έκπτωση38%
    Δείτε το
  • #DEALIFE: για ένα γεύμα δύο ατόμων από το μεζεδοπωλείο-ταβέρνα Μεζεδομπερδέματα.
     
    Μόνο:12,5€
    Αρχική αξία25€
    Έκπτωση50%
    Δείτε το
  • instagramcorfuland
  • Radio DJ
  • Corfuland Shop
  • Pop fm 12072016
  • kyma
  • Rythmos fm 26102015
  • star fm 26102015
  • Neo Radiofono apo 5-3-2014 - ξανα από 20-03-2017
  • aktina radio 081118
Διατροφή Κέρκυρα - ΚΕΝΤΡΙΚΗ. Μία στήλη για την διατροφή από Κερκυραίους διαιτολόγους
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Ανάλαφρη μακαρονάδα με κιμά, καρότο & βασιλικό !

Η Μαριλένα Ριγανά, απόφοιτος Πανεπιστημίου Ιταλίας (Bologna) και λάτρεις των ζυμαρικών μετά από τη Συνταγή για Spagheti all' Amatriciana παρουσιάζει στους επισκέπτες του Corfuland,gr μια εύκολη και γρήγορη συνταγή από τις "Συνταγές τηα Παρέας"!

Ανάλαφρη μακαρονάδα με κιμά, καρότο & βασιλικό

 

Υλικά

  • Image1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι ή σπαγγετίνι

  • 1/2 κουταλιά σούπας αλάτι για τα μακαρόνια

  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο για τα μακαρόνια

  • Λίγο ξερό βασιλικό για τα μακαρόνια

  • 1/2 κιλό κιμά από στήθος γαλοπούλα ή κοτόπουλο

  • 1/2 φλυτζάνι λάδι για το τσιγάρισμα του κιμά

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 3-4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

  • 3 μεγάλα καρότα σε τρίμματα (στο Multi ή στον τρίφτη, όχι λωρίδες)

  • 1 ξυλάκι κανέλλας

  • 1/2 ποτηράκι κρασί

  • 1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα ή, φυσικά, αντίστοιχες ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες

  • 1 κουταλιά του γλυκού πελτέ

  • ΜΟΝΟ ΑΝ βάλετε κονσέρβα ντομάτα ή όχι πολύ ώριμες ντομάτες, προσθέστε 1/2 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη

  • αλάτι, πιπέρι

  • τριμμένο τυρί για το σερβίρισμα, ανάλογα με το γούστο σας (ταιριάζει πολύ η παρμεζάνα)

Πως το κάνουμε:

  1. Βάζουμε τα μακαρόνια σε νερό που βράζει & βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Λίγο πριν να είναι έτοιμα, προσθέτουμε 1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι.

  2. Σουρώνουμε καλά τα μακαρόνια, & τα ρίχνουμε πίσω στην κατσαρόλα ή σε άλλο σκεύος.

  3. Πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο ξερό βασιλικό και περιχύνουμε με 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο, ανακατεύοντάς τα να πάει παντού.

  4. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη.

  5. Ζεσταίνουμε λίγο μια κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το λάδι, μετά από λίγο τα κρεμμύδια & τα σκόρδα και τσιγαρίζουμε ελαφρά.

  6. Προσθέτουμε τα καρότα, μετά από λίγο τον κιμά και ανακατεύουμε συχνά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ξεσβολιάσει και να σωταριστεί καλά και ο κιμάς.

  7. Προσθέτουμε την κανέλλα, αλάτι, πιπέρι και όταν πιεί τελείως τα υγρά ο κιμάς, σβήνουμε με το κρασί.

  8. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, τη λίγη ζάχαρη (αν χρειάζεται), και 1/2 φλυτζάνι νερό για να βράσει ο κιμάς μας και ανακατεύουμε καλά.

  9. Τελος προσθέτουμε 3-4 κουταλιές της σούπας ξερό βασιλικό, που τον τρίβουμε ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ πάνω από την κατσαρόλα μας, για να βγάλει όλο του το άρωμα....

  10. Χαμηλώνουμε το μάτι και αφήνουμε το φαγάκι μας να σιγοβράσει.

  11. Σερβίρουμε τα μακαρόνια μας (σε ρηχό ή βαθύ πιάτο ??? το κλασσικό ερώτημα !!!) με τον κιμά και το τυράκι του γούστου μας...αν θέλουμε πασπαλίζουμε με εξτρα φρέσκο ή ξερό τριμμένο βασιλικό!

 

Corfuland Live Webcams

Τα Δίχτυα Εστιατόριο

Δασσιά

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Vrachos

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News