Τι παίζει Σήμερα

Το υπαίθριο θέατρο Κοπανούς και το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας

Το ορεινό χωριό Γαστούρι είναι κυρίως γνωστό καθώς εκεί βρίσκεται μια από τις διασημότερες  βασιλικές επαύλεις της Ευρώπης, το παλάτι της Αυτοκράτειρας της Αυστρίας, Σίσσυ. Ωστόσο, το Γαστούρι. Ωστόσο, λόγω του κλίματός του αρκετές ήταν και οι ευκατάστατες οικογένειες της Κέρκυρας που έχτισαν τις εξοχικές τους κατοικίες. 

Στην οικογενειακή κατοικία και το κτήμα της Κοπανούς βρίσκεται ένα υπαίθριο θέατρο με τη δική του ιστορία. Εκεί ο Αμερικανός σκηνοθέτης, Μάικλ Σίσκ  μαζί με το φίλο και συνάδελφο του, Βίνσεντ Πιατσενίνι σχεδίασαν το υπαίθριο θέατρο. Έτσι, το 1973 οικοδομήθηκε ένα υπαίθριο θέατρο 250 θέσεων με εξαιρετική ακουστική ανάμεσα σε ελιές και κυπαρίσσια με θέα που φτάνει μέχρι την πόλη της Κέρκυρας. 

Το υπαίθριο θέατρο Κοπανούς και το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας

Στόχος του αμερικανού σκηνοθέτη ήταν η δημιουργία ενός καλλιτεχνικού φεστιβάλ. Το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας  έγινε πράξη και απέκτησε διεθνή χαρακτήρα χάρη στη συμβολή συναδέλφων του. Στην πρώτη διοργάνωση φιλοξενήθηκαν καλλιτέχνες και δημιουργοί από το εξωτερικό. Η πρώτη διοργάνωση περιελάμβανε παραγωγές όπερας από την Αμερική, θέατρο μίμων από την Πολωνία αλλά τοπικές ορχήστρες. Σύμφωνα με τον Μάικλ Σίσκ, «οι παραστάσεις ήταν πλήρεις. Ήμασταν μια διεθνής φωνή καλλιτεχνικής ελευθερίας». 

Δυστυχώς, την επόμενη χρονιά το φεστιβάλ δεν συνεχίστηκε χάρη στην αδιαφορία του τότε υπουργείου Πολιτισμού. 

Ωστόσο, τον Ιούλιο του  2017 το φεστιβάλ αναβίωσε χάρη  στον εμπνευστή του, Μάϊκλ Σίσκ.  Η ονομασία του άλλαξε και έγινε «Corfu Music Days». Τα φώτα άναψαν στις 21-22 Ιουλίου για τη παράσταση « Οι γάμοι του Φίγκαρο» υπό τη σκηνοθεσία του Μάικλ Σίσκ και τον εντυπωσιακό φωτισμό της Ελευθερίας Ντεκώ. Την δική τους πινελιά έδωσαν στην παράσταση που μάγεψε βαρύτονοι και σοπράνο. Αξίζει να αναφερθεί ότι  για τη υλοποίηση της ιδέας αυτής ο Μάικλ Σίσκ είχε για σύμμαχο του την οικογένεια Βούλγαρη. 

Πηγές: kathimerini.gr, protagon.gr

Συντάκτης: Νίκος Στούπης

Corfuland Live Webcams

Porto Nuovo Restaurant

Κασσιόπη

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News