Τι παίζει Σήμερα

Kobo & Silas @ Alma Libre, 05/07/2020

Ώρα έναρξης: 19:00

Το ξεχωριστό ηλιοβασίλεμα στον Αφιώνα

Ηλιοβασίλεμα στον Αφιώνα προς τα Διαπόντια νησιά

«Υπάρχει μια ανατολή ηλίου και μια δύση κάθε μέρα και είναι εντελώς δωρεάν. Μη χάσεις πολλά και από τα δύο».  Αυτή είναι τα λόγια της βραβευμένης  συγγραφέα Jo Walton. Πράγματι, τίποτα δεν αξίζει να χάνουμε από τα δύο κατά τη διάρκεια της ημέρας και κυρίως το ηλιοβασίλεμα. 

Στο νησί των Φαιάκων τα  ηλιοβασιλέματα έχουν άλλη χάρη. Χιλιάδες φωτογραφίες με τα ηλιοβασιλέματα της Κέρκυρας έχουν κάνει το γύρω του κόσμου. Ένα απ’ αυτά είναι που πρέπει κάποια στιγμή να το απολαύσουν όλοι είναι και το ηλιοβασίλεμα στον Αφιώνα. 

Το ξεχωριστό ηλιοβασίλεμα στον Αφιώνα

Ο Αφιώνας είναι ένα από τα παλιά και γραφικά χωριά του νησιού με χρωματιστά σπίτια και καλντερίμια. Βρίσκεται σε υψόμετρο 133 μέτρα. Είναι κτισμένος σε ένα ορεινό ακρωτήρι με θέα στο ανοιχτό πέλαγος. 

Στην κορυφή του απότομου βράχου η μαγευτική θέα περιλαμβάνει τα Διαπόντια νησιά και η ακτογραμμή της Ιταλίας. Ατενίζοντας στα δεξιά του Αφιώνα είναι ορατός  ο κόλπος του Αρίλλα ενώ στα αριστερά του ο κόλπος του Αγίου Γεωργίου με την παραλία του.

Αν ρίξεις το βλέμμα σου μπροστά και κάτω βρίσκεται  η νησίδα Γραβιά ενώ πίσω και δεξιά βλέπουμε τα βράχια, Δίαπλο και Διάκοπο. Επιπλέον, ανάμεσα από τους Οθωνούς και το Μαθράκι θα δούμε τη βραχονησίδα Τραχειά. Την ώρα που ο ήλιος αρχίζει το αιώνιο ταξίδι του από την ανατολή στη δύση και βυθίζεται στα νερά του Ιονίου τους καλοκαιρινούς μήνες έχει άλλη αξία να το απολαμβάνεις από τον Αφιώνα. 

Μετά από ένα χαλαρωτικό μπάνιο έχει άλλη μαγεία την ώρα που βυθίζεται ο ήλιος στα νερά του Ιονίου και τα ποικίλα χρώματα στον ουρανό θυμίζουν πίνακα ζωγραφικής. 

Το ηλιοβασίλεμα στον Αφιώνα είναι για αυτούς που θέλουν να ζήσουν ρομαντικές στιγμές  αλλά και για τους μοναχικούς που επιθυμούν την ενδοσκόπηση. 

Πηγές: greece.terrabook.com, Wikipedia 

Συντάκτης: Νίκος Στούπης     

Corfuland Live Webcams

Τα Δίχτυα Εστιατόριο

Δασσιά

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Palaiokastritsa Apartments

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News