Παραλία Κοντογιαλός: must καλοκαιρινός προορισμός της Κέρκυρας

Παραλία Κοντογιαλός:  απόλυτος συνδυασμός καταπράσινου κόλπου, μοναδικής θέας και του πιο διάσημου ηλιοβασιλέματος

Μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες στους ντόπιους είναι η παραλία του Κοντογιαλού  στα δυτικά της Κέρκυρας, γνωστή και ως παραλία Πέλεκας. Βρίσκεται κάτω από το χωριό Πέλεκας με το διάσημο ηλιοβασίλεμα στην Κέρκυρα αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Η παραλία του Κοντογιαλού και ο οικισμός του έχουν τη δική τους ιστορία. Πριν από μερικές δεκαετίες ήταν ο αγαπημένος προορισμός των χίπιδων. Η παραλία έχει μεγάλη αμμουδιά χωρίς βότσαλα ή βράχια  με πλάτος πάνω από 30 μέτρα και λόγω των ρηχών νερών της είναι κατάλληλη και για οικογένειες με μικρά παιδιά.

Παραλία Κοντογιαλός:  must καλοκαιρινός προορισμός της Κέρκυρας

Ξεχωρίζει για τη λεπτή χρυσή άμμο και για τους ψηλούς λόφους της που είναι κατάφυτοι με ελιές και πεύκα.

Αποτελεί ιδανική επιλογή για αυτούς που λατρεύουν τα θαλάσσια σπορ και το beach volley. Εκεί θα βρει ο επισκέπτης σκάφη με ποδήλατα για ενοικίαση. Επίσης, στην γύρω περιοχή υπάρχουν πολλά μονοπάτια για πεζοπορία στη φύση.

Το νοτιότερο τμήμα της παραλίας λέγεται Βράχος και έχει σχεδόν κυκλικό σχήμα. Πρόκειται για ένα μικρό και βραχώδες λιμάνι για αλιευτικά σκάφη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η παραλία του Κοντογιαλού έχει τιμηθεί με μπλε σημαία.

Είναι σχετικά κοντά με την πόλη (13 χλμ) και μπορείτε να φτάσετε σ’ αυτήν μέσω ενός στενού δρόμου που ξεκινάει πριν μπείτε στο χωριό Πέλεκας.

Συντάκτης: Νίκος Στούπης

Corfuland Live Webcams

Τα Δίχτυα Εστιατόριο

Δασσιά

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Vrachos

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News