Ο Ανδρέας Ρικάκης γράφει για τις Ασκήσεις Ετοιμότητας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κέρκυρα, 08/07/2013

Ο Ανδρέας Ρικάκης γράφει στην εφημερίδα «Καθημερινή» για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας και τις “ασκήσεις ετοιμότητας”.

Για τη σημαντική παράσταση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας “ασκήσεις ετοιμότητας“, στο Δημοτικό Θέατρο  Κέρκυρας στις 31 Μαΐου, έγραψε την προηγούμενη Παρασκευή 5 Ιουλίου, στην εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», ο ιστορικός και κριτικός χορού Ανδρέας Ρικάκης. Σας παραθέτουμε την κριτική όπως δημοσιεύτηκε, καθώς και τον σύνδεσμο που παραπέμπει στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας και στην εν λόγω κριτική:

Ο Ανδρέας Ρικάκης γράφει για τις Ασκήσεις Ετοιμότητας

Πολυθεαματικές «Ασκήσεις Ετοιμότητας»

Του Ανδρέα Pικάκη

ΚΡΙΤΙΚΗ ΧΟΡΟΥ. Έχω ζήσει χρόνια πολλά σε… ετοιμότητα με τις «Ασκήσεις Ετοιμότητας» του Πέτρου Γάλλια και της χοροθεατρικής του ομάδας Ήρος Άγγελος. Ένα work in progress που, όμως, δεν αναπτυσσόταν με κάθε επανεξέταση, αλλά έφερνε καινούργια κοιτάγματα, αισθητικές και φιλοσοφικές προεκτάσεις ξεκινώντας από τις πρώτες προσεγγίσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (2008).

Την ίδια χρονιά το έργο περνούσε με ποικίλες παραλλαγές στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Λεμεσού, ενώ στη συνέχεια εισχωρούσε σε εσώψυχες ψυχολογικές προοπτικές για το Φεστιβάλ Νάξου, στον Πύργο Μπαζαίου -με σχετική θεματολογία- ή σε θεοσοφικές για το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής της Πάτμου. Με ικανό σώμα χορευτών, ηθοποιών και μουσικών βρεθήκαμε στην Αίθουσα Ν. Σκαλκώτα του ΟΜΜΑ (2010), ενώ σαν ένα απλό ερωτικό ντουέτο δύο πανέμορφων πλασμάτων ανάμεσα σε πίνακες σύγχρονης κινέζικης ζωγραφικής περάσαμε στις αίθουσες του Μουσείου Θεοχαράκη (2011). Αργότερα με πρόσκληση διακρατικών ανταλλαγών ο Ήρος Άγγελος -κι εγώ από κοντά- ταξιδέψαμε λιτά στο φεστιβάλ του Σαλέρνο (Ν. Ιταλία). Η ομάδα ταξίδεψε και στη Σιένα (2012), ενώ φέτος επιτέλους παρουσίασε το ολοκληρωμένο, πολυθεαματικό έργο στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας (31/5).

Αναδομήσεις, νέες Ασκήσεις, με χορευτές, ηθοποιούς, μουσικούς, αθλητές και εξαιρετικά βίντεο, το μωσαϊκό των 10 «Ασκήσεων Ετοιμότητας» με τις λογοτεχνικές και πνευματικές αναφορές σε στίχους μεγάλων μας ποιητών ολοκληρώθηκε επιτέλους. Όμως οι διακρατικές απαιτήσεις (ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας - La Bottega delle Voci II, βλέπετε σημείωμά μου 21/6) απαιτούσε και ένα ταξιδάκι στην Απουλία της Ιταλίας. Συγκεκριμένα στην πόλη Τσερινιόλα (100 χιλ. βόρεια του Μπάρι, 50 ανατολικά της Φότζια) με το πανέμορφο Δημοτικό της Θέατρο (1868) αφιερωμένο στον συνθέτη Σεβερίνο Μερκαντάντε. Ο ίδιος ο Πέτρος Γάλλιας «παίζει» το ρόλο του περιπλανώμενου αφηγητή σε άπταιστα ιταλικά, μας επισκέπτεται αυτοπροσώπως ο επόπτης των πολιτιστικών εκδηλώσεων, ιδιαίτερα των διακρατικών, ολόκληρης της Απουλίας με το επιτελείο του, μας συγχαίρουν θερμά και ειλικρινά κι έτσι αισθάνομαι κι εγώ για κάτι πια εθνικά υπερήφανος (5/6)

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_08/07/2013_508057

 

Corfuland Live Webcams

Porto Nuovo Restaurant

Κασσιόπη

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News