Τι παίζει Σήμερα

Με επιτυχία το Festival Animation Icona 2019 στην Κέρκυρα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Festival Animation Icona 2019 που έλαβε χώρα στην Κέρκυρα από τις 29 Νοεμβρίου 2019 έως και την 1η Δεκεμβρίου 2019 και διοργανώθηκε από το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου CIAK (Common Initiatives to AcKnowledge and valorize tourism potential of the programme area through cinema) με επιστημονικό υπεύθυνο τον Επίκουρο Καθηγητή Μιχαήλ Παναγόπουλο. 

Το τριήμερο των προβολών και των αφιερωμάτων κορυφώθηκε την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου 2019, στην αίθουσα τελετών της Ιονίου Ακαδημίας, όπου έλαβε χώρα η τελετή ανακοίνωσης των βραβείων. Την τελετή άνοιξε με χαιρετισμό του ο επιστημονικός υπεύθυνος του ερευνητικού έργου και Επίκουρος Καθηγητής Μιχαήλ Παναγόπουλος, ενώ στη συνέχεια παρέδωσε τη σκυτάλη στον Επίκουρο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου και μέλος της επιτροπής αξιολόγησης, Παναγιώτη Κυριακουλάκο , ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο της επιτροπής αξιολόγησης. 

Με επιτυχία το Festival Animation Icona 2019 στην Κέρκυρα

Τα βραβεία χωρίζονται σε βραβεία επιτροπής και σε βραβεία κοινού. Τα βραβεία κοινού προέκυψαν από σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας που ήταν διαθέσιμο στο κοινό τις ημέρες διεξαγωγής του φεστιβάλ.

Τα βραβεία ανακοινώθηκαν κατά σειρά και από τους εξής:

  • Βραβεία Επιτροπής Επαγγελματικού Διαγωνιστικού από τον βραβευμένο σκηνοθέτη και σεναριογράφο, Αλέξανδρο Αβρανά 
  • Βραβεία Επιτροπής Σπουδαστικού Διαγωνιστικού από τον Πρόεδρο του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, Καθηγητή Νικόλαο Γρηγόριο Κανελλόπουλο
  • Βραβεία Κοινού Επαγγελματικού Διαγωνιστικού από τον Κοσμήτορα της Σχολής Μουσικής & Οπτικοακουστικών Τεχνών, Καθηγητή Ανδρέα Φλώρο
  • Βραβεία Κοινού Σπουδαστικού Διαγωνιστικού από τον Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, Μιχαήλ Παναγόπουλο

Συνολικά τα βραβεία και οι διακρίσεις που απονεμήθηκαν είναι διαθέσιμα ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://iconafestival.eu/2019/en/awards/

Το 1ο βραβείο Επιτροπής Επαγγελματικού Διαγωνιστικού κέρδισε το ποσό των 1.000 ευρώ, το 1ο βραβείο Επιτροπής Σπουδαστικού Διαγωνιστικού το ποσό των 500 ευρώ, ενώ το 1ο βραβείο Κοινού Σπουδαστικού Διαγωνιστικού κέρδισε μία DSLR D 3500 Nikon Camera, ευγενική χορηγία της Nikon.

Οι ομιλίες ολοκληρώθηκαν με τον απολογισμό του Φεστιβάλ από τον Διευθυντή του Φεστιβάλ και Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, Κωνσταντίνο Τηλιγάδη.

 

Στη συνέχεια ακολούθησε προβολή των βραβευμένων ταινιών.

Corfuland Live Webcams

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Τα Δίχτυα Εστιατόριο

Δασσιά

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News