Τι παίζει Σήμερα

Άγιος Γόρδιος του Νότου: η αμμώδης παραλία με τα κρυστάλλινα νερά

Είναι σύνηθες  σε κάθε ελληνικό  χωριό να υπάρχει μια εκκλησία και ένας προστάτης άγιος του χωριού. Το ίδιο ισχύει πολλές φορές και για τα χωριά της Κέρκυρας. Μια τέτοια περίπτωση είναι ο Άγιος Γόρδιος όπου δύο περιοχές της Κέρκυρας φέρουν την ονομασία αυτή. 

Ο λόγος για τον Άγιο Γόρδιο μέσης και τον Άγιο Γόρδιο Νότου. Η παραλία του Άγιου Γόρδιου μέσης  βρίσκεται δυτικά και κεντρικά του νησιού ενώ η παραλία του Άγιου Γόρδιου Νότου στην ευρύτερη περιοχή της Λευκίμμης. 

Η παραλία του Αγίου Γόρδιου Νότου απέχει από την πόλη της Κέρκυρας  43 χλμ και για να φτάσει κάποιος με το αυτοκίνητο σ’ αυτήν θα χρειαστεί περίπου 50 λεπτά. Το κοντινότερο χωριό είναι το Παλαιοχώρι. 

Άγιος Γόρδιος του Νότου: η αμμώδης παραλία με τα κρυστάλλινα νερά

Δεν ανήκει στις πολυσύχναστες παραλίες και δεν διαθέτει τουριστική οργάνωση. Έτσι, είναι κατάλληλη για όσους λατρεύουν τις ήσυχες και παρθένες παραλίες και τα μικρά παιδιά καθώς τα κρυστάλλινα νερά της δεν βαθαίνουν απότομα.

Συνολικά το μήκος της παραλίας φτάνει περίπου τα 6 χλμ.  Στο βόρειο τμήμα της ξεχωρίζουν μικροί βράχοι που εξέχουν από το νερό. Είναι το ιδανικό σημείο για όσους ασχολούνται με τις καταδύσεις μιας και θα έχουν μια ευκαιρία να απολαύσουν το μαγικό βυθό της.

Η νοτιότερη πλευρά της είναι πιο στενή και μεγάλη σε μήκος. Αν και  αμμώδης  καλύπτεται και από λεία βότσαλα μέσα και έξω από το νερό. 

Πηγές: superguide.eu, terrabook.com

Συντάκτης: Νίκος Στούπης

Corfuland Live Webcams

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Palaiokastritsa Apartments

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

Vrachos

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News