Τι παίζει Σήμερα

Onirama Live @ Pazuzu, 28/05/2018

Ώρα έναρξης: 14:00

Επίσκεψη διεθνών διπλωματών στην Τσιτσιμπύρα Χειμάριος & στην Ποτοποιία Lazaris

Στην Κέρκυρα βρέθηκαν 22 ξένοι Οικονομικοί και Εμπορικοί Ακόλουθοι από 6 έως 8 Απριλίου 2017, σε μια προσπάθεια τόνωσης της εξωστρέφειας, προβολής των επενδυτικών ευκαιριών και προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών των Ιονίων Νήσων. 

Επίσκεψη διεθνών διπλωματών στην Τσιτσιμπύρα Χειμάριος & στην Ποτοποιία Lazaris

Στην αποστολή που συνδιοργάνωσαν ο Οργανισμός Enterprise Greece και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με τη συνδρομή του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, συμμετείχαν διπλωμάτες από τις Πρεσβείες της Πορτογαλίας, της Λετονίας, της Κύπρου, της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, του Καζακστάν, των ΗΠΑ, της Ουκρανίας, της Σλοβακίας, του Μαρόκου, της Φιλανδίας, του Καναδά, του Ουζμπεκιστάν, της Τσεχίας, της Ουγγαρίας, της Ινδονησίας, της Πολωνίας, της Ολλανδίας και της Βραζιλίας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Κέρκυρα οι διπλωμάτες ήρθαν σε επαφή με παραγωγούς τοπικών προϊόντων και επιχειρηματίες του νησιού ώστε να γνωριστούν και να κλείσουν συμφωνίες αμοιβαίας συνεργασίας και προώθησης των προϊόντων στις χώρες τους. 

Ενδεικτικά το Σάββατο 8 Απριλίου 2017, η αποστολή των Διπλωματών επισκέφθηκε τις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις της Τσιτσιμπύρας Χειμαριός στους Καλαφατιώνες όπου ενημερώθηκε για τον τρόπο παρασκευής και τα χαρακτηριστικά της παραδοσιακής Τσιτσιμπύρας. 

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη στην Τσιτσιπύρα Χειμαριός παρακάτω. Κάντε κλικ για μεγέθυνση.

Στη συνέχεια η αποστολή επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Lazaris Distillery & Artisan Sweets όπου δοκίμασαν παραδοσιακά ποτά και χειροποίητα γλυκίσματα, όπως: Λικέρ Κουμ-κουάτ και λιμοντσέλο, συκομαϊδα, μάντολες, μαντολάτο και διάφορα άλλα και ενημερώθηκαν για την εταιρεία, τα προϊόντα και τον τρόπο παρασκευής τους. 

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την επίσκεψη στην Lazaris Distillery & Artisan Sweets. Κάντε κλικ για μεγέθυνση. 

Επιμέλεια: Χριστιάνα Παππά

Corfuland News