Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Covid-Alert: η εφαρμογή σε κινητά στον Καναδά από την ομάδα του Κερκυραίου Πέτρου Σπάχου

Μια ομάδα μηχανικών από το Πανεπιστήμιο του Γκουέλφ (U of G) και το Πανεπιστήμιο του Τορόντο έχουν αναπτύξει μια εφαρμογή smartphone που επιτρέπει στους ανθρώπους να γνωρίζουν εάν έρχονται σε κοντινή απόσταση από άτομα που έχουν διαγνωστεί θετικά στον COVID-19, ενώ προστατεύει την ιδιωτική ζωή των αλλά και τη βελτίωση της φήμης των εφαρμογών που αναπτύσσονται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τις δικαιοδοσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Covid-Alert: η εφαρμογή σε κινητά στον Καναδά από την ομάδα του Κερκυραίου Πέτρου Σπάχου

Ο Κερκυραίος Πέτρος Σπάχος, PhD, P.Eng., αναπληρωτής καθηγητής μηχανολογίας υπολογιστών στο U of G, μαζί με τον Stefano Gregori, PhD, P.Eng., Καθηγητής μηχανικής υπολογιστών στο U of G  και ο Κωνσταντίνος Πλατανιώτης, PhD, P.Eng., καθηγητής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο είναι η ομάδα που ανέπτυξε την εφαρμογή Smart Contact Tracing smartphone μαζί με τον κύριο συγγραφέα της εφαρμογής, Pai Chet Ng, διεθνή φοιτητή από το Πανεπιστήμιο Επιστημών του Χονγκ Κονγκ και Τεχνολογία που επισκέπτεται το U του G.

Covid-Alert: η εφαρμογή σε κινητά στον Καναδά από την ομάδα του Κερκυραίου Πέτρου Σπάχου

To Smart Contact Tracing έχει σχεδιαστεί για να ειδοποιεί τους χρήστες όταν τα κοντινά άτομα δεν διατηρούν απόσταση δύο μέτρων ή έχουν μολυνθεί με COVID-19. Σύμφωνα με τον Σπάχο, η εφαρμογή της ομάδας είναι μια σημαντική βελτίωση άλλων παρόμοιων εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένης της ομοιόμορφης εφαρμογής COVID Alert της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, μιας εφαρμογής ανίχνευσης επαφών ανοιχτού κώδικα που είχε προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις αρχές Ιουλίου, αλλά είχε Η ημερομηνία κυκλοφορίας πήγε πίσω αρκετές εβδομάδες λόγω απροσδιόριστων σφαλμάτων και άλλων προβλημάτων. «Φανταστείτε ότι έχετε ένα smartphone στο χέρι σας και κάποιος άλλος έχει ένα smartphone στο χέρι του. Μπορούν να πουν εάν βρίσκονται δύο μέτρα μακριά, ή τρία μέτρα μακριά ή τέσσερα μέτρα μακριά », εξηγεί ο Σπάχος. «Τώρα, αν βάλεις το τηλέφωνό σου στο σακίδιο σου, κάτι μπλοκάρει το σήμα και οι πληροφορίες είναι πραγματικά κακές, οπότε αυτό που συμβαίνει είναι ότι αν είσαι τριάντα μέτρα από τον φίλο σου, μπορεί να μείνεις ότι είσαι πέντε μέτρα μακριά. "Ο Spachos λέει ότι το Smart Contact Tracing λύνει το πρόβλημα μέσω βελτιωμένης μηχανικής μάθησης. «Έχουμε ακρίβεια 87 τοις εκατό», λέει για τα λεγόμενα κρυφά σενάρια smartphone, σε σύγκριση με το 56 τοις εκατό που ήταν πριν. Το Smart Contact Tracing λαμβάνει επιπλέον μέτρα για να διασφαλίσει ότι προστατεύεται το απόρρητο των χρηστών.

«Δεν ξέρουμε πού ή ποιος είσαι», εξηγεί ο Σπάχος. «Σας εκχωρούμε έναν τυχαίο αριθμό και αν πλησιάσετε ο ένας τον άλλο, ανταλλάσσετε τυχαίους αριθμούς. Όταν φτάσετε στο σπίτι, το άτομο ανεβάζει τους αριθμούς του στην κυβέρνηση και τα άτομα που έχουν τον αριθμό αυτού του ατόμου [εντοπίζεται από την εφαρμογή του] θα γνωρίζουν ότι ήρθαν κοντά σε αυτό το άτομο. " Ο Σπάχος εξηγεί ότι αν το τηλέφωνό του είχε τον αριθμό πέντε και αργότερα εκείνη την ημέρα πήγε στο νοσοκομείο με συμπτώματα COVID-19, «τελικά όποιος έχει τον αριθμό πέντε θα πάρει τις πληροφορίες, αλλά δεν θα ξέρετε ποιος είμαι ή πού ήρθες σε στενή επαφή μαζί μου. Το μόνο πράγμα που θα γνωρίζετε είναι ότι ήσασταν κοντά σε κάποιον με COVID-19.

Covid-Alert: η εφαρμογή σε κινητά στον Καναδά από την ομάδα του Κερκυραίου Πέτρου Σπάχου

Το Smart Contact Tracing έλαβε χρηματοδότηση από αρκετές πηγές, συμπεριλαμβανομένων 20.000 $ από το U&G Research COVID-19 Research Development and Catalyst Fund και επιχορήγηση 50.000 $ Alliance COVID-19 από το Συμβούλιο Επιστημών Φυσικών Επιστημών και Μηχανικών του Καναδά. Η ομάδα έχει επίσης δημοσιεύσει τα αποτελέσματα σε ένα πρόσφατο περιοδικό IEEE. Ωστόσο, ο Σπάχος σημειώνει ότι το Smart Contact Tracing δεν μπορεί να μεταδοθεί εκτός εάν η κυβέρνηση της επιτρέψει την πρόσβαση σε δεδομένα COVID-19. "Έχουμε κάνει πειράματα, αλλά λόγω κυβερνητικών περιορισμών, χωρίς την έγκρισή τους, δεν μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στις εφαρμογές υγείας τους. Εν τω μεταξύ, η εφαρμογή λειτουργεί στο πανεπιστήμιο. 

Η εφαρμογή COVID Alert σχεδιάστηκε για κινητά iPhone στην Οττάβα από τις 31 Ιουλίου 2020 και είναι δωρεάν. Είναι διαθέσιμη σε όλους όσους ζουν στο Οντάριο αυτή τη στιγμή και μέσω των καταστημάτων εφαρμογών της Apple ή της Google . Η χρήση της εφαρμογής είναι εθελοντική, αλλά θα είναι πιο αποτελεσματική εάν εγκριθεί ευρέως. Η εφαρμογή βασίζεται στην ασύρματη τεχνολογία γνωστή ως Bluetooth, η οποία επιτρέπει στα τηλέφωνα να επικοινωνούν απευθείας μεταξύ τους χωρίς μεσάζοντα τρίτου μέρους. Μόλις εγκατασταθεί, η εφαρμογή ελέγχει τακτικά μια λίστα κωδικών τυχαίων αριθμών που έχουν δοθεί από επαρχιακές υπηρεσίες υγείας σε άτομα που έχουν δοκιμαστεί θετικά για το COVID-19. Όταν κάποιος που χρησιμοποιεί την εφαρμογή επιλέγει να εισαγάγει τον κωδικό του / της, θα ειδοποιήσει όλους τους άλλους των οποίων τα τηλέφωνα βρισκόταν σε απόσταση δύο μέτρων από το τηλέφωνο αυτού του χρήστη για τουλάχιστον 15 λεπτά τις προηγούμενες 14 ημέρες.

Πληροφορίες: www.theglobeandmail.com

Συντάκτρια: Ελίνα Φαϊτά

Corfuland Live Webcams

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Kaiser Bridge Restaurant

Γέφυρα του Κάιζερ

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News