Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Χωριό του Μπούα: Το χωριό της καρδιάς μας στα Δανίλια

Ένα χωριό έμβλημα μιας άλλης εποχής, ένα χωριό διαφορετικό από τα άλλα της Κέρκυρας, στην περιοχή Δανίλια που χάραξε τη δική του ιστορία μέσα στο χρόνο. Ένα χωριό στο οποίο δε διέμειναν ποτέ κάτοικοι, παρά μόνο επισκέπτες έδιναν ζωή, καθώς σκοπός της λειτουργίας του ήταν η διασκέδαση στους χώρους, στο εστιατόριο, μπαρ και βόλτα στο χωριό με τις Ενετικές επιρροές. Το Χωριό του Μπούα έζησε μεγάλες δόξες, από όταν άνοιξε στη δεκαετία του 80' και αγαπήθηκε πολύ από τους Κερκυραίους, που το επισκέπτοταν σε τακτά χρονικά διαστήματα να περάσουν τον χρόνο τους στο όμορφο χωριό, αλλά και τους τουρίστες του νησιού. Ήταν πρωτοποριακό για εκείνη την εποχή στην Κέρκυρα το θεματικό χωριό αναψυχής, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Εμπνευστές της ιδέας να σχεδιάσουν στο κτήμα τους, λίγο έξω από την πόλη της Κέρκυρας, αυτό το πραγματικό χωριό, ήταν οι αδελφοί Μπούα, επιχειρηματίες με δαιμόνιο και ιδρυτές του πρώτου vip ξενοδοχείου στην Κέρκυρα "Καστέλλο" Κάτω Κορακιάνας. Σήμερα, βλέπουμε στις μεγαλουπόλεις της Ελλάδας τυποποιημένα θεματικά "χωριά ή Villages" αναψυχής όπως The Mall, αλλά δε φέρουν ίχνος από την παράδοση και θυμίζουν περισσότερο πρότυπα του εξωτερικού.

Χωριό του Μπούα: Το χωριό της καρδιάς μας στα Δανίλια

Πρόκειται για ένα θεματικό χωριό με φανερές τις επιρροές των Ενετών κατακτητών με το δικό του μουσείο και παραδοσιακά μικρά μαγαζιά. Μέσα από τα καντούνια, τις στοές και  τα προστεγάσματα των μεσαιωνικών σπιτιών, κατάλοιπα της Ενετικής κυριαρχίας μεταφέρεσαι σε μια άλλη εποχή. Εκεί μπορείς να βρεις εργαλεία της καθημερινότητας των ντόπιων για πάνω από 300 χρόνια και να μάθεις σχετικά με τα  παραδοσιακά επαγγέλματα όπως αυτό του κεραμιστή, του υποδηματοποιού και του ανυφαντή.

Χωριό του Μπούα: Το χωριό της καρδιάς μας στα Δανίλια

Το χωριό Μπούα αποτελεί εδώ και χρόνια το κατάλληλο σκηνικό για κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές. Πρώτη μεγάλη παραγωγή που “ εκμεταλλεύτηκε” το σκηνικό αυτό ήταν η ταινία For your eyes only ( Για τα μάτια σου μόνο) με το δημοφιλή πράκτορα James Bond (Roger Moore) το 1981. Λίγα χρόνια αργότερα το 1995 έγιναν τα γυρίσματα της ταινίας η “ Χορωδία του Χαρίτωνα”  με τη Μαρία Ναυπλιώτου και το Γιώργο Χωραφά. Την άνοιξη του 2016 η Δέσποινα Βανδή και ο σκηνοθέτης της, Κώστας Καπετανίδης “ ζήλεψαν” αυτό το παραδοσιακό σκηνικό για να γυρίσουν το βιντεοκλίπ του τραγουδιού  Για κακή μου τύχη. Τέλος, οι συντελεστές της μεγάλης Βρετανικής τηλεοπτικής παραγωγής The Durrels που ξεκίνησε το 2015 στο νησί επέλεξαν το χωριό Μπούα για να γυρίσουν πολλές από τις σημαντικές σκηνές που παραπέμπουν στην ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής.     

Χωριό του Μπούα: Το χωριό της καρδιάς μας στα Δανίλια

Το Χωριό του Μπούα έκλεισε τις πόρτες του για το ευρύ κοινό μέσα στη δεκαετία '90 και σήμερα τις ανοίγει για να φιλοξενήσει αποκλειστικά δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων.

Εδώ και 10 χρόνια το χωριό ανήκει στην αλυσίδα ξενοδοχείων της Grecotel και λέγεται πια Grecotel Danilia Village όπου γίνονται οι εκδηλώσεις και γάμοι του ξενοδοχείου.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/DaniliaVillage/ , http://www.corfuimperial.com

Δείτε ένα φωτογραφικό ρεπορτάζ από επίσκεψή μας το 2011:

Συντάκτες: Νίκος Στούπης, Φαϊτά Ελίνα

Corfuland Live Webcams

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Kaiser Bridge Restaurant

Γέφυρα του Κάιζερ

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News