Cine Ορφεύς
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Ένα «Καλειδοσκόπιο» καλλιτεχνών στο The Attic Gallery, από 13/07/2019

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 3214

jeventimage

Ένα «Καλειδοσκόπιο» καλλιτεχνών στο TheAtticGalleryαπό 13/7

17 εικαστικοί από όλη την Ελλάδα εξερευνούν τη σύγχρονη πραγματικότητα

Ένα κυριολεκτικό καλειδοσκόπιο καλλιτεχνών παρουσιάζει στην πρώτη, ομώνυμη ομαδική της έκθεση η TheAtticGalleryγια τη διάρκεια του καλοκαιριού, με 17 εικαστικούς καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα.

Σε σύμπραξη με τον γνωστό εικαστικό επιμελητή Πάρη Καπράλο, η Δρ. SashaChaitowσυνεπιμελείται μια πολύπλευρη έκθεση που στόχο έχει να παρουσιάσει και να εξερευνήσει το στιγμιότυπο που δημιουργείται από το βίωμα του να είναι κανείς δημιουργός στη σύγχρονη Ελλάδα της κρίσης και του επαναπροσδιορισμού. Ο στόχος είναι η πρόκληση διαλόγο, και η παρουσίαση καλλιτεχνών από όλη την Ελλάδα στους φιλότεχνους ντόπιους αλλά και επισκέπτες της καλοκαιρινής Κέρκυρας.   

Η έκθεση

Η τέχνη μοιραία καθρεφτίζει την εποχή της. Τα δύσκολα χρόνια που διανύουμε την τελευταία δεκαετία έχουν ταυτόχρονα προκαλέσει μια απροσδόκητη άνθηση των τεχνών, όπως διαφαίνεται από τις πλούσιες καλλιτεχνικές εξελίξεις στα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και τις επαρχίες. Όποια και να είναι τα προσωπικά εναύσματα ενός δημιουργού, πάντοτε θα καθρεφτίζει και την επιρροή του περιβάλλοντός του. Συνεπως, έστω ασυνείδητα, συμμετέχει στη δημιουργία ενός στιγμιότυπου που καταγράφει την εποχή αυτή στη σύγχρονη ελληνική τέχνη.

Οι μορφές, οι γραφές, και τα θέματα της έκθεσης ποικίλλουν όσο και οι καλλιτέχνες, κι ενώνονται από το βασικό νήμα του βιώματος της σύγχρονης εποχής, ενώ η ποικιλότητα των έργων τους καθρεφτίζει την ποικιλότητα των εμπειριών τους. Το κοινό νήμα που ενώνει αυτή την πολύπλευρη και συνειδητά ετερόκλητη συλλογή έργων είναι το αδάμαστο δημιουργικό όραμα που ταυτόχρονα εκφράζει το βίωμα του να είναι κανείς δημιουργός στη σύγχρονη Ελλάδα.

Οι καλλιτέχνες

Οι εμφανιζόμενοι καλλιτέχνες είναι εν ενεργεία δημιουργοί από κάθε γωνιά της Ελλάδας κι εκπροσωπούν μια μεγάλη γκάμα ηλικιών και υποβάθρων. Η έκθεση αυτή περιλαμβάνει τον ρομαντισμό, τη νοσταλγία, και την ομορφιά, αλλά υπάρχει επίσης σκοτάδι, μελαγχολία, και πρόκληση. Εκθειάζονται τα φυσικά στοιχεία και περιλαμβάνονται φιλοσοφικά εικαστικά σχόλια. Κάποιοι εικαστικοί ανατρέχουν στο παρελθόν, άλλοι φαντάζονται ένα μέλλον άλλοτε δυστοπικό, άλλοτε παραδεισένιο. Η αστική σκληρότητα και σήψη στέκεται δίπλα σε ανοιχτά λειβάδια, ταραγμένες θάλασσες, και τη γένεση του σύμπαντος. Έντονα αισθητές είναι οι μυθικές αναφορές αλλά και η δυνατή υπερρεαλιστική παράδοση της ελληνικής τέχνης.

Κάθε καλλιτέχνης αφηγείται μια ιστορία που καλεί τον επισκέπτη βαθύτερα στον σύγχρονο μυθικό λαβύρινθο που είναι η σημερινή Ελλάδα. Στόχος δεν είναι να ερμηνεύσουμε τις προθέσεις του καλλιτέχνη, αλλά να τεθούν ερωτήματα και εναύσματα σκέψης στον θεατή. Συνεπώς, η έκθεση αυτή είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε αλληλεπίδραση με τα έργα, και σε ένα ταξίδι ανακάλυψης μέσα από τον φακό του καλειδοσκόπιου.

 

Πληροφορίες έκθεσης

Συνεπιμέλεια:SashaChaitow& Πάρης Καπράλος

Καλλιτέχνες:Μαρίσσια Δεληγιώργη, Ορέστης Διαμαντής, Σπύρος Γελέκας, Έλενα Γρίβα, Φάνης Γουλής, Γιώργος Ηλιάδης, Μαριάννα Καλομοίρη, Θάνος Καρώνης, Φώτης Κλογέρη, Ιουλία Μανούση, Βαλεντίνη Μαυρόδογλου, Κώστας Μεννής, Κώστας Μίχος, Κωνσταντίνος Παλιάν, Σταυρούλα Παπαδάκη, Πηνελόπη Βολτέρρα, Γιάννης SugahtankΡουμπάνης.

Εγκαίνια: Σάββατο 13 Ιουλίου 2019, 20:00.

Διάρκεια: 13 Ιουλίου – 8 Σεπτεμβρίου

Ώρες επίσκεψης:Δευτέρα-Σάββατο, 6-11μμ (είσοδος ελεύθερη πλην Τετάρτης 6-8).

Ξενάγηση:Τρίτη & Παρασκευή 11:00-13:00, Τετάρτη 18:00-20:00 (απαραίτητη η προκράτηση, η ξενάγηση γίνεται στα αγγλικά).

Χώρος:TheAtticGallery, Ριζοσπαστών Βουλευτών 1 & Στ. Δεσύλλα (πρ. Γαλλικό Ινστιτούτο). Είσοδος από Στ. Δεσύλλα, 2ος όροφος.

Επικοινωνία:+30-26614-01198, gallerytheattic@gmail.com, www.theattic.gr

 

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Kaiser Bridge Restaurant

Γέφυρα του Κάιζερ

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News