Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Βράβευση μαθητικής Κερκυραϊκής εφαρμογής Neverlost σε παγκόσμιο επίπεδο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βράβευση της Καινοτόμας εφαρμογής Neverlost

Νέα Υόρκη. 11-12-2015

Βράβευση μαθητικής Κερκυραϊκής εφαρμογής Neverlost σε παγκόσμιο επίπεδο

Νικήτρια στο φετινό Παγκόσμιο διαγωνισμό της ComputerScienceTeachersAssociation στην κατηγορία Γυμνάσια ανακηρύχτηκε η συνεργατική εφαρμογή του Γυμνασίου Αμφιπαγιτών, για κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό σύστημα Android με την ονομασία “Neverlost”.

Την 11η Δεκεμβρίου 2015 η Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής (ComputerScienceTeachersAssociation – CSTA) ανακοίνωσε τους νικητές του ετήσιου Παγκόσμιου διαγωνισμού Πρόσωπα της Πληροφορικής – Faces of Computing.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού faces of Computing ήταν «Η Πληροφορική για το κοινό καλό» - (“ComputingfortheCommonGood”). Το θέμα επιλέχθηκε επειδή επιτρέπει τους μαθητές να δείξουν την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα έκτος της καθημερινότητάς τους και τον τρόπο που η τεχνολογία μπορεί να συμβάλει για να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο.

 Η εφαρμογή NeverLost δημιουργήθηκε από μαθητές σχολείων, της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κέρκυρας, με αποκλειστικό σκοπό να γίνει ένα χρήσιμο εργαλείο για όλα τα παιδιά της Ελλάδας. Το κίνητρο τους ήταν να βοηθήσουνε παιδιά με ειδικές ικανότητες, νοητική υστέρηση και πολυαναπηρίες του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Κέρκυρας. Ο προβληματισμός τους αρχικά ήταν, πώς θα μπορούσαν αυτά τα παιδιά με την κατοχή ενός κινητού τηλεφώνου να καλέσουν σε βοήθεια κάνοντας όσο το δυνατό λιγότερες κινήσεις. Για αυτό το λόγο σκέφτηκαν και δημιούργησαν μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα με την οποία ένα παιδί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης  μπορεί με 2 μόνο κινήσεις (2 κλικ) να καλέσει ένα τηλεφωνικό αριθμό, να στείλει ένα μήνυμα SMS, να δει τη θέση του σε χάρτη, να στείλει τη διεύθυνση που βρίσκεται ή να στείλει το χάρτη της θέσης του. Για την υλοποίηση αυτής της εφαρμογής συνεργάστηκαν μαθητές από το Γυμνασιο Αμφιπαγιτών το ΕΠΑΛ Κ.Κορακιάνας το 2ο και το 4ο ΓΕΛ Κέρκυρας με υπεύθυνους τους καθηγητές πληροφορικής κους Σ.Φωτίου, Ν.Αλεξάκη, Ε.Σιώτο και Σ.Θύμη.

Όπως δηλώνει, στην ανακοίνωση της CSTA, το μέλος της LauraBlankenship: « Οι μαθητές δεν είναι μόνο καταναλωτές –consumers-  της τεχνολογίας αλλά και οι δημιουργοί της. Το να δείχνεις στους μαθητές, την αξία και τα πλεονεκτήματα της πληροφορικής είναι εξέχουσας σημασίας. Οι μαθητές θέλουν συχνά να βλέπουν την πληροφορική ως κάτι περισσότερο από το να δημιουργήσουν το επόμενο AngryBirdsή Minecraft. Θέλουν να αισθάνονται ότι με την επιστήμη της Πληροφορικής μπορούν να βοηθήσουν ολόκληρη την ανθρωπότητα.»

Στην κατηγορία Λύκεια, πρώτο βραβείο πήρε σχολείο από το Phoenix των Η.Π.Α. δείχνοντας με το video τους, πως η πληροφορική άλλαξε τη ζωή του αδερφού μιας μαθήτριας του σχολείου, ο οποίος έχει αυτισμό.

Στην κατηγορία Δημοτικά, πρώτο βραβείο πήρε η εφαρμογή από το Δημοτικό σχολείο του Kac στη Σερβία, όπου οι μαθητές του σχεδίασαν ένα ρομπότ που ανταποκρίνεται στις φωνητικές οδηγίες ώστε να βοηθήσουν τυφλά παιδιά στην εκπαίδευση.     

Οι καθηγητές των συνεργαζόμενων σχολείων θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τους μαθητές τους για την άψογη συνεργασία τους το προηγούμενο σχολικό έτος καθώς και να τους συγχαρούν για την μεγάλη τους αυτή επιτυχία σε Παγκόσμιο επίπεδο.

Την εφαρμογή Neverlost μπορείτε να την κατεβάσετε δωρεάν από το GooglePlayStore, ενώ πληροφορίες για την εφαρμογή μπορείτε να βρείτε στην σελίδα που δημιούργησαν οι μαθητές: epalkerkyras.com/neverlost.

Σας ευχαριστούμε !!!

Γυμνάσιο Αμφιπαγιτών Κέρκυρας - ΕΠΑ.Λ. Κ. Κορακιάνας- 2ο & 4ο Γ.Ε.Λ. Κέρκυρας

www.epalkerkyras.com/neverlost

Περιγραφή Εφαρμογής http://tinyurl.com/ljz6j5m ,

Videotrailer http://tinyurl.com/khfbp6g

Βράβευση μαθητικής Κερκυραϊκής εφαρμογής Neverlost σε παγκόσμιο επίπεδοΑναζητήστε χρησιμοποιώντας το όνομα NEVERLOST.  

 

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland News