Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Never Lost: Μία καινοτόμα εφαρμογή για κινητά από μαθητές σχολείων της Κέρκυρας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

NEVER LOST  Εφαρμογή Android για παιδιά

Καινοτόμα εφαρμογή σχολείων της Δ.Δ.Ε. Κέρκυρας βοηθάει παιδιά να καλέσουν σε βοήθεια με τη χρήση του κινητού τους τηλεφώνου

Που βρίσκομαι; Έχω χαθεί. Πως μπορώ να ζητήσω βοήθεια; Πως θα τους στείλω τη θέση μου; Πως μπορώ να δω που βρίσκομαι; Μερικές από τις ερωτήσεις που μπορεί να έρθει αντιμέτωπο ένα παιδί όταν χαθεί ή βρεθεί σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η εφαρμογή NEVER LOSTδημιουργήθηκε από μαθητές σχολείων, της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κέρκυρας, με αποκλειστικό σκοπό να γίνει ένα χρήσιμο εργαλείο για όλα τα παιδιά της Ελλάδας.

Never Lost: Μία καινοτόμα εφαρμογή για κινητά από μαθητές σχολείων της ΚέρκυραςΚατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2014-2015 οι μαθητές 4 σχολείων επιλέξανε σχεδιάσανε και υλοποιήσανε  μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό σύστημα Android. Το αρχικό τους κίνητρο; Να βοηθήσουνε παιδιά με ειδικές ικανότητες, νοητική υστέρηση και πολυαναπηρίες του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Κέρκυρας. Το πρόβλημα; Πώς θα μπορούσαν αυτά τα παιδιά με την κατοχή ενός κινητού τηλεφώνου να καλέσουν σε βοήθεια κάνοντας όσο το δυνατό λιγότερες κινήσεις; Η λύση; Η δημιουργία μιας εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα με την οποία ένα παιδί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης να μπορεί με 2 μόνο κινήσεις (2 κλικ) να καλέσει ένα τηλεφωνικό αριθμό, να στείλει ένα μήνυμα SMS, να δει τη θέση του σε χάρτη, να στείλει τη διεύθυνση που βρίσκεται ή να στείλει το χάρτη της θέσης του.

Never Lost: Μία καινοτόμα εφαρμογή για κινητά από μαθητές σχολείων της ΚέρκυραςΟι 50 μαθητές των τεσσάρων αυτών σχολείων παρέδωσαν την εφαρμογή στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κέρκυρας σε μια εκδήλωση που θα μείνει στη μνήμη όλων μας και ολοκληρώνοντας το έργο τους, παραδίδουν την εφαρμογή δωρεάν σε όλα τα παιδιά της Ελλάδας με την ευχή να μη χρειαστεί να βρεθούν στην ανάγκη να τη χρησιμοποιήσουν. Σας καλούμε να κατεβάσετε την εφαρμογή NEVERLOSTαπό το GooglePlayStore, να την εγκαταστήσετε στο κινητό τηλέφωνο του παιδιού σας και να του εξηγήσετε τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσει αν χρειαστεί να τη χρησιμοποιήσει.

Με την ευχή η εφαρμογή να χαρίσει σιγουριά και ασφάλεια σε κάθε παιδί.

Γιατί μερικά πράγματα μπορεί να είναι εύκολα και αυτονόητα για εμάς αλλά δεν είναι για όλα τα παιδιά.

 

Γυμνάσιο Αμφιπαγιτών Κέρκυρας

ΕΠΑ.Λ. Κ. Κορακιάνας Κέρκυρας

2ο Γ.Ε.Λ. Κέρκυρας

4ο Γ.Ε.Λ. Κέρκυρας

 

Κατεβάστε την εφαρμογή από εδώ: http://www.epalkerkyras.com/neverlost/

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland News