Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Πώς να αποφύγετε την πτώση του drone σας

Πολλά είναι τα αίτια που το αγαπημένο και ακριβό σας drone μπορεί να χάσει το ύψος του και να συγκρουστεί. Λανθασμένος χειρισμός, εμπόδια, προβλήματα στο GPS, παρεμβολές, ελαττωματικές προπέλες ακόμη και επιθετικά πουλιά είναι κάποια από αυτά. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που μπορείτε να προσέξετε για να αποφύγετε την πτώση του drone σας.

Πώς να αποφύγετε την πτώση του drone σας

1. Έλεγχος Περιοχής Πτήσης

Πριν πετάξετε ελέγξτε την γύρω περιοχή για στύλους, καλώδια, σύρματα, δέντρα, κτίρια και οτιδήποτε μπορεί δημιουργήσει προβλήματα στην πτήση σας. Επίσης κοιτάξτε τον κανονισμό της ΥΠΑγια το που μπορείτε και που όχι να πετάξετε το drone σας.

2. Χώρος Απογείωσης – Προσγείωσης

Επιλέξτε ένα επίπεδο και ανοικτό χώρο για να απογειώσετε και στο τέλος της πτήσης να προσγειώσετε με ασφάλεια το drone σας. Επίσης το drone όταν τίθεται σε λειτουργία χρειάζεται επίπεδη επιφάνεια για κάνει calibration.

3. Καιρικές Συνθήκες

Πετάτε με καλές καιρικές συνθήκες. Αποφύγετε μέρες με άνεμο, ακραίες θερμοκρασίες και βροχοπτώσεις.

4. Μπαταρία

Πάντα να έχετε στο μυαλό σας τον χρόνο πτήσης του drone. Μη φτάνετε τη μπαταρία στα όρια της. Να προσγειώνεστε εγκαίρως, γιατί εκτός του ότι  μπορεί να μην προλάβετε να προσγειωθείτε, καταπονείτε και τις ιδιαίτερα ευαίσθητες LIPO μπαταρίες του drone. Επίσης υπολογίστε στο χρόνο που έχετε για το κατεβάσετε ότι το drone κατεβαίνει πιο αργά απ’ότι ανεβαίνει.

5. Συνοδό Άτομο – FPV

Αν πετάτε με συσκευή FPV (μάσκα που φοράτε και βλέπετε μέσω της κάμερας του drone) να έχετε πάντα κάποιον δίπλα σας που να έχει παρακολουθεί στο drone. Με τη μάσκα δε έχουμε αίσθηση του περιβάλλοντος χώρου και αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα.

6. Έλεγχος Drone

Ελέγχετε πάντα το drone σας για ραγίσματα στον σκελετό και στις προπέλες. Σιγουρευτείτε ότι σφίξατε καλά τις προπέλες και τοποθετήσατε σωστά τη μπαταρία. Ψάξτε για οτιδήποτε μπορεί δημιουργήσει προβλήματα.

7. Σήμα GPS

Σιγουρευτείτε ότι το GPS έχει καλό σήμα κατά την απογείωση (GPS LOCK) και έχει καταγράψει σωστά το σημείο απογείωσης για να επιστρέψει σε περίπτωση προβλήματος.

8. Μάθετε να πετάτε χωρίς GPS

Mη στηρίζεστε μόνο στο GPS. Μάθετε να πετάτε το drone και χωρίς το GPS. Μόνο έτσι θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε ενδεχόμενα δυσλειτουργίας του GPS και να σώσετε το drone. Το GPS βασίζεται σε δορυφόρους και μέσω τριγωνοποίησης βρίσκει τη θέση μας. Έτσι σε περιπτώσεις τούνελ, ψηλών κτιρίων, χαραδρών κλπ αντιμετωπίζει πρόβλημα στη λήψη σήματος.

Ακόμη και αν λάβετε όλα αυτά υπ’όψιν σας, υπάρχουν πολλοί παράγοντες μπορούν να έχουν σαν συνέπεια την πτώση ενός drone όπως δυσλειτουργία στα μοτέρ, στο ηλεκτρικού κυκλώματος, στη μπαταρίας, αστοχία του GPS, πουλιά, κυνηγοί(…) κλπ. Όμως αν ακολουθήσετε τις παραπάνω συμβουλές ελαχιστοποιείτε τις πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο.

Για το τέλος ας δούμε και μερικά αστεία(;;) περιστατικά με πτώσεις drones.
Καλές και Ασφαλείς Πτήσεις!

Πηγή: https://dronesworld.gr/pos-na-apofygete-tin-ptosi-tou-drone-sas/

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Akron

Παλαιοκαστρίτσα, Κέρκυρα

Δείτε live

Corfuland News