Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Η Αγαθή Κοσκινά Καθηγήτρια του Ωδείου Κέρκυρας στο Σύγχρονο Τραγούδι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Αγαθή Κοσκινά Καθηγήτρια του Ωδείου Κέρκυρας στο Σύγχρονο ΤραγούδιΗ ερμηνεύτρια, πιανίστας και μαέστρος Αγάθη Κοσκινά θα είναι από τον Σεπτέμβριο καθηγήτρια του Ωδείου Κερκύρας στην τάξη του σύγχρονου τραγουδιού. 

Η Αγάθη Κοσκινά έχοντας πίσω της σπουδές με την Άννα Διαμαντοπούλου αλλά και μια σειρά συνεργασιών με εξέχουσες προσωπικότητες της σύγχρονης ελληνικής μουσικής θα εκπαιδεύσει τους σπουδαστές του Ωδείου πάνω σε θέματα σωστής τεχνικής και ορθοφωνίας με έμφαση τόσο στο ελληνικό όσο και στο ξένο ρεπερτόριο. 

Η τάξη του σύγχρονου τραγουδιού απευθύνεται τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες, τόσο σε εκείνους που επιθυμούν να αποκτήσουν επαγγελματικά εφόδια όσο και σε εκείνους που θέλουν απλώς να βελτιώσουν τις φωνητικές τους επιδόσεις.

Η Αγάθη Κοσκινά γεννήθηκε στην Κέρκυρα και ξεκίνησε τις σπουδές της στο Ωδείο Κέρκυρας λαβαίνοντας τα πτυχία Αρμονίας και Αντίστιξης. Συνέχισε τις σπουδές της στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών, από όπου πήρε το πτυχίο Πιάνου με Άριστα και το πτυχίο Φυγής με Άριστα Παμψηφεί και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών, με καθηγήτριά της την κα Άννα Διαμαντοπούλου στο σύγχρονο τραγούδι, με βαθμό πτυχίου Άριστα Παμψηφεί και Διάκριση με επιτροπή σπουδαίους καλλιτέχνες του χώρου, όπως το μουσικοσυνθέτη Νότη Μαυρουδή, το μαέστρο της ορχήστρας των χρωμάτων Μίλτο Λογιάδη, την καθηγήτρια του Ιονίου Πανεπιστημίου Έλενα Μουζάλα και άλλους.

Έχει διατελέσει καθηγήτρια πιάνου, στα Μουσικά Σχολεία Κέρκυρας και Πρέβεζας και στο Ωδείο Κέρκυρας. Υπήρξε μαέστρος στην παιδική και ανδρική χορωδία Σπαρτύλα από το 1995 -2002, είναι ιδρυτικός μαέστρος στη μεικτή χορωδία Καναλίων από το 2011 καθώς και στο νεοσύστατο παιδικό τμήμα. Επίσης μαέστρος από το 2002 στην μεικτή χορωδία Αχαράβης, στα προσχολικά, παιδικά και εφηβικά τμήματα της. Έχει συμμετάσχει ως μαέστρος σε διάφορα φεστιβάλ και εκδηλώσεις εντός και εκτός συνόρων καθώς και στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου «Στην υγειά μας ρε παιδιά». Έχει αποσπάσει το αργυρό μετάλλιο, με συμμετοχή χορωδίας της υπό την δ/νση της, στο διεθνές φεστιβάλ διαγωνιστικού χαρακτήρα της Interkultur (2016). Στις επαγγελματικές της συνεργασίες ως ερμηνεύτρια, συγκαταλέγονται οι συναυλίες με τους καταξιωμένους ερμηνευτές:

-Μαρινέλλα στο θέατρο Παλλάς της Αθήνας, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και στο Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας (2016),

- Μ. Λίντα - Φ. Νικολάου (2016),

- Μίμη Πλέσσα δίπλα στο Δάκη και Σπύρο Κλείσσα στο Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας (2017)

-Γιάννη Σπανό δίπλα στην Αλέκα Κανελλίδου και τον Σπύρο Κλείσσα στο Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας (2017),

-συναυλία στο Δήμο Μαραθώνα υπό την αιγίδα του δήμου με τους Μ. Ανδρουλιδάκη και Β.Γισδάκη (2017),

-συναυλία στο δήμο Κηφισιάς ‘Μενάνδρεια 2018΄, με τους Σπύρο Κλείσσα και τον Θωμά Κοντογεώργη,

-Τόλη Βοσκόπουλου στο Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας, στο Παλαί Ντε Σπορ και στο Ηρώδειο (2018),

- Γιώργο Χατζηνάσιο στην αίθουσα ‘Παρνασσός’, στη Μυτιλήνη, Κέρκυρα, Κηφισιά (2018 & 2019)

- Σταμάτη Κόκοτα (2019).

Στις επαγγελματικές της συνεργασίες ως μαέστρος συγκαταλέγονται παραστάσεις με ερμηνευτές: Γ. Σαββιδάκη (2009), Θ. Καλλίρη (2011), Γ. Ανδρεάτο (2011), Ρ. Χρηστίδου (2012), Κ. Μακεδόνα (2013) Μ. Μητσιά (2013), Δ. Μπάση (2014), Μ. Ασλανίδου, (2015), Δ. Γαλάνη - Μ. Ζορμπαλά (2015), Μ. Φαραντούρη (2017) Γ. Κότσιρας – Γλυκερία (2017), Γ. Σπανός (2017), Μ. Πλέσσας (2017), Τ. Βοσκόπουλος (2018), Στ. Κόκοτας (2019), Γ. Χατζηνάσιος (2019).

Εκ της Διευθύνσεως

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Akron

Παλαιοκαστρίτσα, Κέρκυρα

Δείτε live

Corfuland News