Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Ο Σταμάτης Kόκοτας μιλάει για τις συναυλίες του στην Κέρκυρα

Ο Σταμάτης Kόκοτας μιλάει για τις δύο παραστάσεις που θα δώσει στην Κέρκυρα μαζί με δεκάδες Κερκυραίους μουσικούς από την Χορωδία Αχαράβης που θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε σήμερα στην Αχαράβη και αύριο στο θέατρο Ρένα Βλαχοπούλου στο Μον Ρεπό.

Κύριε Κόκοτα βρίσκεστε στο νησί µας για δύο παραστάσεις µε τη χορωδία Αχάραβης. Πως αισθάνεστε για αυτή τη συνεργασία, πόσο εύκολη ήταν η απόφασή σας να συµπράξετε στις παραστάσεις αυτές;

Ο Σταμάτης Kόκοτας μιλάει για τις συναυλίες του στην Κέρκυρα

Ήταν εύκολο καταρχήν γιατί ο µαέστρος µου είναι Κερκυραίος και η παρουσία του σε αυτή τη συνεργασία είναι καθοριστική και εγγυάται ένα εξαιρετικό αποτέλεσµα. ‘Έπειτα είναι για µένα τεράστια πρόκληση να βρεθώ στη Κέρκυρα και να τραγουδάω µαζί µε χορωδία του νησιού που είναι το γνώρισµά του και που το βιογραφικό της συγκεκριµένης χορωδίας είναι εκπληκτικό ενώ έχει µια εξαιρετική µαέστρο µε φοβερή φωνή! Άκουσα τις ηχογραφήσεις τους και µε συγκλόνισε η δουλειά τους. Χαίροµαι πάρα πολύ και ανυποµονώ να τραγουδήσουµε τα τραγούδια µου και πόσο µάλλον όταν η µια από τις δύο παραστάσεις δίνεται σε θέατρο που φέρει το όνοµα της σπουδαίας ‘Ρένας Βλαχοπούλου’!

Τι θα ακούσουµε στις παραστάσεις αυτές;

Θα ακουστούν τραγούδια που όλοι έχουµε αγαπήσει, που όλοι έχουµε σιγοτραγουδήσει και όλοι στο άκουσµά τους ακόµα και αν έχουν λυπηµένο στίχο χαιρόµαστε να τα ακούµε. Θα ακούσουµε τραγούδια όλων των µεγάλων ελλήνων συνθετών, από Θεοδωράκη, Ξαρχάκο και Ζαµπέτα µέχρι Χατζηνάσιο, Σπανό και Μούτση, µε λίγα λόγια θα τα ακούσουµε όλα! Σας ακολουθεί στη µουσική σας διαδροµή ένα σταθερό κοινό, ενώ πολλά έχουν γραφτεί για την ιδιαίτερη σχέση σας µε τον Ωνάση αλλά και για τις πίστες που εµφανιζόσασταν. Δείτε, είναι άλλα τα χρόνια εκείνα, υπήρχαν συνθήκες πολύ διαφορετικές από τις σηµερινές σε όλα τα επίπεδα. Το κοινό µε ακολούθησε γιατί έπαιρνε από εµένα όλο µου το είναι, έτσι έµαθα από τα πρώτα µου βήµατα έτσι κάνω ακόµα. Αυτή η σχέση µου µε τον κόσµο είναι µοναδική και γι αυτό και τώρα όταν εµφανίζοµαι τους ‘δίνοµαι’ ολοκληρωτικά. Με τον Ωνάση είχαµε βαθιά φιλία, ήταν πατριώτης και λείπει πολύ από την Ελλάδα ένας τέτοιας εµβέλειας άνθρωπος.

Ένας καλλιτέχνης σαν εσάς στη πρώτη γραµµή για πολλά χρόνια, τι εµπειρίες κουβαλάει από τη διαδροµή του και σε τι βαθµό αυτές καθορίζουν τις εµφανίσεις του τώρα.

Αναµφίβολα έχοντας τόσες δεκαετίες στο τραγούδι, τόσες επιτυχίες, τόσες εικόνες και παραστάσεις από τις εµφανίσεις µου δεν επιτρέπονται πια λάθη, δε τα συγχωρώ στον εαυτό µου, είµαι ο πιο σκληρός του κριτής. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο κινούµαι πια και µε αυτή τη λογική πορεύοµαι.

Κλείνοντας τι θα θέλατε να πείτε απευθυνόµενος στο κόσµο της Κέρκυρας.

Θέλω να του υποσχεθώ ότι θα διασκεδάσει στις παραστάσεις αυτές, ότι θα περάσει πολύ όµορφα και ότι είµαι στη Κέρκυρα µε πάρα πολύ αγάπη και σεβασµό για το πολιτισµό αυτού του τόπου. Είναι τιµή µου που θα συµπράξω µε χορωδία του νησιού και θα είναι για µένα για πάρα πολλούς λόγους ορόσηµο στη ζωή µου η παράσταση αυτή! Και ευχαριστώ και εσάς για την επικοινωνία που κάνω µαζί σας µε το κοινό του νησιού. 

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland News