Ειδοποίηση
 • There is no category chosen or category doesn't contain any items
 • There is no category chosen or category doesn't contain any items
 • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Ο Χρήστος Θηβαίος μιλάει στο Corfuland.gr πριν τη συναυλία στο Επτά

Ο Χρήστος Θηβαίος μιλάει στο Corfuland.gr και στην Ελίνα Φαϊτά για τη συναυλία του στην Κέρκυρα μαζί με τους String Demons στο Επτά Τεχνών Τόπος, βράδυ Σαββάτου 09 Μαρτίου 2019 σε μία συνέντευξη εφ' ολης της ύλης.

Ε.Φ.: Τι διαφορετικό θα δει και θα ακούσει το κοινό της Κέρκυρας στον πολυχώρο Επτά Τεχνών Τόπος;

Χ.Θ.: Στον Πολυχώρo Επτά Τεχνών Τόπος, στην Κέρκυρα, στον Βιρό, όπου με μεγάλη μου χαρά θα ξανασυναντήσω πρώτα απ’ όλα τον φίλο μου τον Ανδρέα, και τελευταία φορά θυμάμαι είχαμε παίξει με τους Mr Highway Band, αυτή τη φορά θα σας παίξουμε αυτό το πρόγραμμα, τη Βόλτα στα Εξάρχεια, όπου περιλαμβάνει αυτά τα τραγούδια του Παύλου Σιδηρόπουλου, του Νικόλα Άσιμου, της Αρλέτας και της Κατερίνας Γώγου, με αρκετές στιγμές από την προσωπική μου εμπειρία και τη γνωριμία μου μαζί τους και για το πως αυτά τα τραγούδια που επέλεξα, έχουν να κάνουν από τη μια με τον πρωτόλειο τρόπο με τον οποίο γράφτηκαν από τους δημιουργούς τους και με τη διαφορετική ερμηνεία που έχουν από αυτούς τους νέους καλλιτέχνες – δημιουργούς, που είναι οι String Demons, καθώς επίσης και ο Μάξιμος Δράκος στο πιάνο, στα πλήκτρα, στα φωνητικά, στους προγραμματισμούς και στην επιμέλεια ενορχήστρωσης και ο Καλλίστρατος Δρακόπουλος τύμπανα, κρουστά και φωνητικά. Και φυσικά θα ακούσετε και όλα τα τραγούδια τα οποία έχετε αγαπήσει όλα αυτά τα χρόνια, από την περίοδο με τους Συνήθεις Υπόπτους, με το Σιδερένιο Νησί, από τη συνεργασία μου με τον Γιώργο Νταλάρα και τον Γιώργο Ανδρέου, «Μικρή Πατρίδα», τη συνεργασία μου με τον Βασίλη Δημητρίου, τον «Μεγάλο Θυμό» και το «Πόσο πολύ σ’ αγάπησα», που τόσο πολύ έχει αγαπηθεί σαν τραγούδι, φυσικά τη συνεργασία μου και την καλλιτεχνική και τη δημιουργική και την ερμηνευτική με τον Θάνο Μικρούτσικο, που αφορά στον «Άμλετ της Σελήνης» και στον «Σταυρό του Νότου» και στις «Γραμμές των Οριζόντων». Και φυσικά τραγούδια συναδέλφων που αγαπάμε και θαυμάζουμε.

Ο Χρήστος Θηβαίος μιλάει στο Corfuland.gr πριν τη συναυλία στο Επτά

Ε.Φ.: Ποιοι είναι οι String Demons, πού συναντηθήκατε και πώς ξεκίνησε η συνεργασία σας;

Χ.Θ.: Οι String Demons είναι δύο εξαιρετικοί καλλιτέχνες – μουσικοί, που γνώρισα πριν από περίπου έξι χρόνια. Με το που άκουσα τον ήχο τους, ήμουνα ήδη θαυμαστής τους και είχα τη μεγάλη τύχη να τους γνωρίσω και προσωπικά.  Τον Κωνσταντίνο Μπουντούνη στο βιολοντσέλο και τη Λυδία Μπουντούνη στο βιολί, όπου είναι οφείλω να ομολογήσω και οι δύο εξαιρετικοί ερμηνευτές και ήτανε όνειρό μου να συνεργαστώ μαζί τους. Τελικά, μετά από πολλές ατραπούς παράλληλους, με την έννοια ότι συνεργαστήκαμε για πρώτη φορά εξαιτίας του Ηλία του Καρελλά σε μια παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής, όπου υποδυόμουν τον βασιλιά των καλικαντζάρων και εκείνοι είχαν γράψει τη μουσική, και μετά μια άλλη συνεργασία πάλι με τον Ηλία τον Καρελλά στο Πολιτιστικό Ίδρυμα του Σταύρου Νιάρχου, για μια παράσταση πάνω στους Όρνιθες, όπου εγώ υποδυόμουν τον Έποπα και η Τζώρτζια από τους Μπλε την Αηδόνα, πάλι σε μουσική των String Demons, τελικά καταλήξαμε μετά από πάρα πολλές συζητήσεις, πρόβες και πολύ όμορφες στιγμές μεταξύ μας, να αποφασίσουμε να συνεργαστούμε σ’ αυτή τη Βόλτα στα Εξάρχεια.

Η Βόλτα στα Εξάρχεια ήτανε μια ιδέα δική μου, όπου ήθελα να φέρω πάλι στο προσκήνιο, με τον δικό μου τρόπο και μέσα από τις δικές μου μνήμες, αυτούς τους τέσσερις Αγίους των Εξαρχείων, όπως έχουν καθιερωθεί, τον Παύλο Σιδηρόπουλο, τον Νικόλα Άσιμο, την Αρλέτα και την Κατερίνα Γώγου. Μετά από μια δική μου ερμηνευτική ματιά, μέσα από τις μελέτες μου πάνω στον Ουμπέρτο Έκο, που τους είδα σαν Αγίους του Μεσαίωνα, όπου μέσα στο σκοτάδι, ολόκληρη η ύπαρξή τους ήταν κρυστάλλινες ψηφίδες από χρωματιστά κρύσταλλα, τα οποία άφηναν να διαπερνάει το φως, αυτοί είναι για μένα οι Άγιοι των Εξαρχείων, μέσα από τη φρέσκια ματιά των διασκευών, αυτού του σκληρού νεανικού ήχου, που έχουν μέσα από τα έγχορδα οι Δαίμονες των Εγχόρδων, που είναι οι String Demons.

Ο Χρήστος Θηβαίος μιλάει στο Corfuland.gr πριν τη συναυλία στο Επτά

Ε.Φ.: Ποια είναι η ιστορία του Άλφα που έφερε κοντά σας τους String Demons ;

Χ.Θ.: Έτυχε μέσα σ’ αυτό, να έχει γράψει η Λυδία Μπουντούνη πολύ παλιά και ένα τραγούδι για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, τον Άλφα, και τελικά το ηχογραφήσαμε και το ερμηνεύουμε και στις συναυλίες μας.

Ο Χρήστος Θηβαίος μιλάει στο Corfuland.gr πριν τη συναυλία στο Επτά

Ε.Φ.:  “Κάθε άνθρωπος έχει μπροστά του χιλιάδες δρόμους, αλλά ο πραγματικά δικός του δρόμος είναι αυτός που εάν αποφασίσει να τον ακολουθήσει, ο φόβος του μεγαλώνει.”. Μίλο Πάβιτς

Εσείς ακολουθήσατε το δρόμο της Μουσικής αφήνοντας την ακαδημαϊκή καριέρα στη Φιλοσοφία, σας κυρίευσε καθόλου ο φόβος για αυτόν τον δρόμο στο ξεκίνημά σας ;

Χ.Θ.: Με κυρίευσε φυσικά αυτός ο φόβος. Επέλεξα να ακολουθήσω τους φόβους μου και κάθε μέρα ξυπνάω προσπαθώντας να ξεχάσω τον χθεσινό μου εαυτό,  για να ακολουθήσω την ανασφάλεια και τη φρεσκάδα ενός καινούργιου. Και αισθάνομαι κάθε μέρα πως είμαι στο ξεκίνημά μου. Αν με ρωτούσατε ποια θα ήτανε μια καινούργια παράσταση, θα σας έλεγα ότι θα είχε τίτλο «Από την αρχή».

Ε.Φ.: Ποιο μήνυμα κρύβεται πίσω από το τραγούδι σας “Ο Άμλετ της Σελήνης”;

Χ.Θ.: Ο “Άμλετ της Σελήνης”, ένας σταθμός στη ζωή μου, σε μουσική Θάνου Μικρούτσικου και στίχους Μάνου Ελευθερίου, το οποίο είναι γραμμένο και αφιερωμένο στον Γιώργο Χειμωνά, θεωρώ ότι είναι εφαλτήριο για τη δύναμη που κρύβει ο κάθε άνθρωπος μέσα του, για να επαναδημιουργήσει αφήνοντας στο σκοτάδι τις εξαρτήσεις του και βγαίνοντας στο φως της καθημερινής δημιουργικότητας. Και σίγουρα, το ότι οποιοσδήποτε μπορεί να εμπνευστεί από τη σκοτεινή συναστρία των καταραμένων ποιητών, σίγουρα θα καταλήξει κάτω από τον αττικό ήλιο, θαυμάζοντας τα μνημεία όλου του κόσμου.

Ε.Φ.: «Η μουσική απευθύνεται πρώτα απ’ όλα στις αισθήσεις του ανθρώπου και μέσα από αυτές τον αγγίζει σε ένα συναισθηματικό, συγκινησιακό αλλά και αισθησιακό επίπεδο».  Συμφωνείτε και ποια η δική σας προσέγγιση για τη Μουσική;

Χ.Θ.: Συμφωνώ. Η μουσική απευθύνεται πρώτα απ’ όλα στις αισθήσεις του ανθρώπου κλπ, αλλά σίγουρα η μουσική και οι στίχοι, όταν μιλάμε για το επίπεδο του τραγουδιού, αφορούν και στο μυαλό του κάθε ανθρώπου και στη συνείδησή του. Όπως έλεγε ο Jacques Brel, προκαλώ τον οποιοδήποτε να εκφράσει μια ιδέα σε τρία λεπτά, και αυτό είναι το τραγούδι. Από την άλλη πλευρά, η μουσική είναι ένας τεράστιος ωκεανός, όπου έχει τη χαρά να φιλοξενεί μια πανέμορφη μικρή πολυνησία, που είναι το τραγούδι. Μουσική και τραγούδι δεν είναι τέτοιο πράγμα. H μουσική είναι ένα ολόκληρο σύμπαν, το οποίο αγκαλιάζει με πολύ αγάπη αυτό το μικρότερο δημιουργικό σύμπαν, που είναι το τραγούδι.

Ο Χρήστος Θηβαίος μιλάει στο Corfuland.gr πριν τη συναυλία στο Επτά

Ε.Φ.: Ποιοι οι αγαπημένοι καλλιτέχνες στην παιδική σας ηλικία;

Χ.Θ.: Πέρα από τους προαναφερθέντες, που σίγουρα είχα τη χαρά να τους γνωρίσω από κοντά και σίγουρα τον Θάνο Μικρούτσικο να τον γνωρίσω και να συνεργαστώ μαζί του και να είναι σταθμός στη ζωή μου, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Γιάννης Ρίτσος, ο Νίκος Καρούζος, ο Γιώργος Σεφέρης, και από την άλλη πλευρά, οι ξένοι που αγαπήσαμε όλοι, οι Doors, οι Beatles, οι Genesis, οι Pink Floyd, οι Queen, και πάρα πολλοί άλλοι.

Ε.Φ.: Οι «ζωντανές» μουσικές εκτελέσεις αφενός αποτελούν ομαδικά βιώματα για τους μουσικούς - εκτελεστές, και αφετέρου και ανθρωποκεντρικά μουσικά μηνύματα για τους ακροατές. Ποια τα δικά σας συναισθήματα στο τέλος κάθε συναυλίας;

Χ.Θ.: Τα συναισθήματά μου στο τέλος κάθε συναυλίας, προσδιορίζονται αφενός μεν από τη δική μου αρτιότητα και τον επαγγελματισμό, αλλά και τη δυνατότητα να έχω καταφέρει να μοιραστώ τα όνειρά μου και τα οράματά μου με τα όνειρα των ανθρώπων που αφιερώνουν χρόνο και ύλη από την ίδια τους τη ζωή, για να μοιραστούν μαζί μας αυτές τις μοναδικές εμπειρίες της κάθε συναυλίας.

Ε.Φ.: Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Ετοιμάζετε κάποιο νέο άλμπουμ;

Χ.Θ.: Ναι, ετοιμάζω μια νέα δουλειά, η οποία έχει ως μουσικό πυρήνα τη συνεργασία μου με τον Μάξιμο Δράκο και τον Καλλίστρατο Δρακόπουλο και σίγουρα τους String Demons, μια καινούργια μουσική διαδρομή, που θα την έλεγα «Από την αρχή στο ρίγμα». Από κει και πέρα, τα περισσότερα θέλω νομίζω πρώτα να τα ξεκαθαρίσω μέσα μου και μετά και σε όλους εσάς.

Ε.Φ.: Θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα στους επισκέπτες μας που θα διαβάσουν τη συνέντευξή σας;

Χ.Θ.: Να είναι δημιουργικοί, να έχουν όνειρα και να παρέχουν με δύναμη και στοργή στα παιδιά τους τη δυνατότητα να εκφράζονται ελεύθερα και να δημιουργούν. Να λένε τα ψέματα που θέλουν να πουν, να κάνουν τα λάθη που θέλουν να κάνουν. Βλέποντας μέσα από αυτές τις διαδρομές, το πόσο ακριβή είναι η αλήθεια και το πόσο ακριβή είναι η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός.

Ευχαριστούμε

Επιμέλεια: Ελίνα Φαϊτά

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Τα Δίχτυα

Δασσιά

Δείτε live

Προβεβλημένες Αγγελίες

 1. Ζητείται άτομο για λάντζα από εστιατόριο στην πόλη 18.06.24
 2. Ζητείται προσωπικό από κατάστημα γυναικείων ενδυμάτων 18.06.24
 3. Ζητούνται πωλητές/πωλήτριες από το κατάστημα Mythiko 18.06.24
 4. Ζητείται συνεργάτης από την Corfu eScooters 18.06.24
 5. Ζητείται προσωπικό από το εστιατόριο Mr Lee στο κέντρο 18.06.24
 6. Ζητείται καθαρίστρια για ενοικιαζόμενα διαμερίσματα 18.06.24
 7. Ζητείται υπάλληλος κουζίνας από την εταιρεία AirCanteen ΑΕ 18.06.24
 8. Ζητείται προσωπικό από τον Γερμανό στο Σολάρι 18.06.24
 9. Ζητείται άτομο για μανικιούρ/πεντικιούρ και κομμωτής/τρια από το κομμωτήριο Έλενα και Αναστασία Hair Salon 18.06.24
 10. Ζητείται προσωπικό κουζίνας 18.06.24
 11. Ζητούνται καμαριέρες από ξενοδοχείο στη Δασιά 18.06.24
 12. Ζητείται ηλεκτρολόγος/συντηρητής από το ξενοδοχείο Elea Beach 18.06.24
 13. Ζητείται προσωπικό από ναυτικό πρακτορείο 18.06.24
 14. Ζητείται προσωπικό από pool bar στη Δασιά 18.06.24
 15. Ζητείται Β μάγειρας από τo Οld Buoy, στο παλιό λιμάνι 18.06.24
 16. Ζητούνται πωλητές/τριες και barista από την εταιρεία AirCanteen AE 18.06.24
 17. Ζητούνται συντονιστές αεροσκαφών από την Goldair Handling 18.06.24
 18. Πωλείται επιχείρηση στον Πεζόδρομο 18.06.24
 19. Ζητείται προσωπικό από κατάστημα εστίασης/καφέ στο Λιστόν 18.06.24
 20. Ζητούνται άτομα από πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή Σγόμπου 18.06.24
 21. Ζητούνται άτομα για service από το Piccolo espresso bar 18.06.24
 22. Ζητείται καμαριέρα από το ξενοδοχείο Pantokrator στο Μπαρμπάτι 18.06.24
 23. Ζητούνται οδηγοί από τη Μοτοδυναμική για τον κλάδο της Sixt 18.06.24
 24. Ζητείται προσωπικό από τη Diellas 18.06.24
 25. Ζητείται προσωπικό από super market 17.06.24
 26. Ζητείται υπάλληλος γενικών καθηκόντων από την αντιπροσωπεία Seat/ Suzuki Kαρύδη Μαρία 17.06.24
 27. Ζητείται οδηγός από εμπορική εταιρεία 17.06.24
 28. Ζητείται άτομο για service από το ξενοδοχείο Ατλαντίς 17.06.24
 29. Ζητείται προσωπικό από ξενοδοχειακή επιχείρηση 17.06.24
 30. Ζητείται προσωπικό από την εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων Sunspots Cars 17.06.24

Corfuland News