Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Η Κέρκυρα το 1962 - Δείτε το Βίντεο ντοκουμέντο

Δείτε ένα μικρού μήκους βίντεο ντοκουμέντο - αφιέρωμα στην Κέρκυρα από την British Pathe, την παλαιότερη εταιρεία Media του Κόσμου όπως το έχει αναρτήσει στο αρχείο της ιστοσελίδας της.
Η Κέρκυρα το 1962 - Δείτε το Βίντεο ντοκουμέντο
 
Το βίντεο μεταδόθηκε για πρώτη φορά στις 23/04/1962 και παρουσιάζει την άγνωστη τότε Κέρκυρα σαν την απόλυτη απόδραση από την σκληρή εργασιακή καθημερινότητα του Λονδίνου και των αστικών κέντρων  γενικότερα. Εντυπωσιακή είναι η ποιότητα της εικόνας δεδομένου ότι οι λήψεις έγιναν πριν το 1962!
 
Μεταξύ άλλων θα δείτε την Παλαιοκαστρίτσα, την παραλία της Γλυφάδας και τη διαδρομή προς αυτήν (με γαιδουράκι ανάμεσα σε ελαιόδρεντρα), το ξενοδοχείο Corfu Palace, το κέντρο της παλιάς πόλης με τα μανάβικα και μαγαζιά τοπικών προϊόντων της εποχής (φρέσκα αυγά κ.α), τους πλανόδιους πωλητές καθώς και τα πρώτα τουριστικά μαγαζιά της πόλης. Επίσης αξίζει να προσέξετε την εντύπωση που προκαλεί στους περαστικούς το αμάξι που χρησιμοποιήθηκε για τα γυρίσματα, καθώς και τη θέα από το Κανόνι με το καταπράσινο "Πέραμα" πριν ακόμη δομηθεί η ευρύτερη περιοχή. 
 
Για να δείτε το Βίντεο αρκεί να κάνετε κλικ 
 

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland Tips