Πρόσφατες Αγγελίες
Τι παίζει Σήμερα
![]() |
Συνταγή για το Κερκυραϊκό Μπουρδέτο
Συνταγή για το Κερκυραϊκό Μπουρδέτο
Άλλη μια Κερκυραϊκή συνταγή αγαπημένη των Κερκυραίων και αρκετά πικάντικη !
Υλικά:
5 μέτριους σκορπιούς
πιπέρι κόκκινο καυτερό 2-3 κουτάλια της σούπας
6 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκ. σκόρδο
2 κτ. της σούπας ντοματοπελτέ
Αλάτι
Λάδι (αρκετό)
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα 1 κούπα λάδι και δυο μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες. Τσιγαριάζουμε σιγά σιγά μέχρι να αρχίσουν να κοκκινίζουν.
Ρίχνουμε μια κουταλιά κόκκινο πιπέρι και αφήνουμε να τσιγαριστεί και να πάρει χρώμα το λάδι.
Ρίχνουμε μια κουταλιά τοματοπελτέ (λιωμένο σε ένα φλιτζάνι νερό), ένα κουταλάκι πιπέρι κόκκινο, δυο σκελίδες σκόρδο και τα αφήνουμε να δέσουν.
Οταν η σάλτσα δέσει βάζουμε τα ψάρια μέσα μαζί με λίγο αλάτι και ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό.
Σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά προσθέτοντας κάθε 3-4 λεπτά από ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό χλιαρό έως ότου βράσουν τα ψάρια μας.
Η σάλτσα θα πρέπει να μείνει με το λάδι της.
Αν τα ψάρια έχουν βράσει και η σάλτσα έχει νερό, βγάλτε τα ψάρια σε μια πιατέλα και αφήστε τη σάλτσα να βράσει ώσπου να πιεί όλο το νερό και να μείνει με το λάδι.
Προσοχή: Δεν ανακατεύουμε !
Το φαγητό μας μπορεί να πάρει το κόκκινο χρώμα χωρίς τοματοπελτέ αλλά μόνο από το κοκκινοπίπερο ... για όσους αγαπούν ακόμα πιο καυτερές γεύσεις!
Τρώμε προσέχοντας τα κοκκαλάκια του ψαριού !
Επιμέλεια συνταγής: Φαϊτά Ελίνα