Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Τίτλοι τέλους για το παλαιότερο βιβλιοπωλείο της Κέρκυρας

«Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό» ;

Μια ερώτηση που απασχολεί όλους μας καθημερινά και γεννάται σύμφωνα με τη «νέα ανάπτυξη» που επιθυμεί να επικρατήσει το μεγάλο κεφάλαιο.

Διαβάζοντας το παρακάτω δημοσίευμα στην εφημερίδα της Καθημερινής, καλό θα είναι να σκεφτούμε τα πλεονεκτήματα και τα μεινονεκτήματα ...
 

Κατεβάζει ρολά το βιβλιοπωλείο «Ζερβόπουλου», το παλαιότερο της Κέρκυρας
 

Αποχαιρετά τους φίλους του και κατεβάζει τα ρολά του, αύριο Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2013, το παλαιότερο βιβλιοπωλείο της Κέρκυρας, μετά από εννιά δεκαετίες συνεχούς λειτουργίας στο ίδιο σημείο και με την ίδια μορφή, στο ιστορικό κέντρο της πόλης του νησιού.

Το βιβλιοπωλείο «Ζερβόπουλου», στη θέση του οποίου, επί της οδού Μιχαήλ Θεοτόκη, θα λειτουργήσει πρατήριο αρτοσκευασμάτων και άλλων προϊόντων ζύμης, ιδρύθηκε από τον Σπύρο Ζερβόπουλο το 1923, μετά την επιστροφή του από τη Μικρασιατική εκστρατεία. Καθιερώθηκε με την πάροδο του χρόνου ως σημείο αναφοράς για το παλαιό και το σύγχρονο, ποιοτικό κερκυραϊκό βιβλίο, που κυριάρχησε στις προθήκες του ως σήμερα. Τον Σπύρο Ζερβόπουλο διαδέχθηκε στο βιβλιοπωλείο στα τέλη της δεκαετίας του 1960 η κόρη του Αγγελική, ενώ το 2003 η λειτουργια του βιβλιοπωλείου πέρασε στην τρίτη γενιά της οικογένειας, τον εγγονό Σπύρο Ζερβόπουλο και τη Σπυριδούλα Ζερβοπούλου - Γιάννου, που συνέχισαν επάξια την οικογενειακή παράδοση.

Τίτλοι τέλους για το παλαιότερο βιβλιοπωλείο της Κέρκυρας

Αν και οι λόγοι της παύσης της λειτουργίας του βιβλιοπωλείου, που κοσμούσε το ιστορικό κέντρο της πόλης του νησιού, δεν έχουν γίνει επισήμως γνωστοί, αυτή αποδίδεται στη γενικότερη οικονομική καχεξία, που έχει πλήξει σφοδρά την αγορά του βιβλίου, ενώ είναι βέβαιο ότι η σχετική απόφαση επηρεάστηκε από την επικείμενη έναρξη λειτουργίας καταστήματος μεγάλης γνωστής αλυσίδας.

Μαζί με τη σαπωνοποιία «Πατούνη», το βιβλιοπωλείο «Ζερβόπουλου», στο οποίο μπορούσε να ανατρέξει κανείς για να βρει όχι μόνο σύγχρονα, αλλά και παλαιότερα κερκυραϊκά βιβλία, ήταν μέχρι τώρα, κατά πολλούς, η παλαιότερη, συνεχώς λειτουργούσα στο ίδιο σημείο, κερκυραϊκή επιχείρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Corfuland.gr στον ίδιο χώρο θα ανοίξει πρατήριο άρτου.

Πηγή: kathimerini.gr

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Corfuland News