Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο πενθεί για την απώλεια του προέδρου ΤΑΒ Σπύρου Ασωνίτη

[...]«Όλη η Πανεπιστημιακή κοινότητα εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη, για το θάνατό του και τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήριά προς την άξια και αγαπημένη του οικογένεια.»[...]

ImageΤο Πρυτανικό Συμβούλιο του Ιονίου Πανεπιστημίου, μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο του

Σ Π Υ Ρ Ι Δ Ω Ν Ο Σ   Α Σ Ω Ν Ι Τ Η

ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

συνήλθε εκτάκτως στην αριθ. 8/8-3-2012 Συνεδρία και εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη του για το θάνατο του Προέδρου του Τμήματος Αρχειονομίας και Βιβλιοθηκονομίας, Καθηγητή Σπυρίδωνος Ασωνίτη.

Η Πρύτανης του Ιδρύματος, κα Αναστασία Σαλή-Παπασαλή, επεσήμανε:

«Ο συνάδελφος Σπύρος Ασωνίτης υπήρξε καταξιωμένος επιστήμονας στο χώρο της Ιστορίας με ειδίκευση στην Ιστορία των Μεσαιωνικών Χρόνων στον Δυτικό Ελλαδικό Χώρο, καθώς και στην τοπική Ιστορία, με εγνωσμένο κύρος, άρτια επιστημονική κατάρτιση και αδιαμφισβήτητο ακαδημαϊκό ήθος, ταυτόχρονα δε έντιμος, δίκαιος, αξιοπρεπής, σεμνός, προσηνής, αγαπητός Δάσκαλος σε όλους τους φοιτητές του και όχι μόνο. Υπήρξε άριστος καθηγητής, ακούραστος ερευνητής, σπουδαίος συγγραφέας με πλουσιότατο επιστημονικό και ερευνητικό έργο, που σε μεγάλο βαθμό ανέδειξε, εκτός των άλλων, την Ιστορία και τον Πολιτισμό της Κέρκυρας, το οποίο αφήνει ως παρακαταθήκη, αλλά παράλληλα υπήρξε και εξαίρετος άνθρωπος. Τίμησε και κόσμησε τις θέσεις και τα αξιώματα που κατά καιρούς η Πολιτεία του εμπιστεύθηκε. Η απώλειά του αφήνει μια απέραντη θλίψη και ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Εκ μέρους όλης της Πανεπιστημιακής κοινότητας εκφράζουμε τη βαθύτατη οδύνη μας, για το θάνατό του και τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήριά μας προς την άξια και αγαπημένη του οικογένεια.

Ας είναι η μνήμη του αιώνια και ζωντανή ανάμεσά μας!».

Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Ιονίου Πανεπιστημίου συμφώνησε και ομόφωνα αποφάσισε τα ακόλουθα:

  • Να εκπροσωπηθεί το Ιόνιο Πανεπιστήμιο από τις Πρυτανικές Αρχές στην εξόδιο ακολουθία.
  • Να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία στα κτίρια του Ιονίου Πανεπιστημίου σήμερα και αύριο, ήτοι την ημέρα της κηδείας.
  • Να κατατεθεί εκ μέρους ολόκληρης της Πανεπιστημιακής Κοινότητας χρηματικό ποσό υπέρ της εκπλήρωσης των σκοπών της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Ιονίου Πανεπιστημίου.
  • Να ανασταλούν όλες οι εκπαιδευτικές και διοικητικές δραστηριότητες του Ιδρύματος από 12:00 μ. και μετά, κατά την ημέρα της κηδείας.
  • Να εκφρασθούν τα βαθιά συλλυπητήρια της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα, στην οικογένειά του.
  • Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην Ιστοσελίδα του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Κέρκυρα, 8-3-2012

ΤΟ ΠΡΥΤΑΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ


 

Corfuland Live Webcams

Nautilus

Ανεμόμυλος

Δείτε live

Oasis Hotel

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

La Veranda Di Corfu

Ναυσικάς, Κανόνι

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News