Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Το CulturePolis χαιρετίζει την Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων - 18η Απριλίου

Δελτίο τύπου

Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Το CulturePolis χαιρετίζει την Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων, που εορτάζεται στις 18 Απριλίου κάθε έτους. Η φετινή ημέρα είναι αφιερωμένη στα 40 χρόνια από την υπογραφή της Διεθνούς Σύμβασης για την Παγκόσμια Κληρονομιά, ενός πολύ σημαντικού κειμένου για την παγκόσμια κληρονομιά, η οποία αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά προγράμματα της UNESCO κι ένα από τα βασικά εργαλεία προστασίας των μνημείων. Η σύμβαση κυρώθηκε το 1972 από το Γενικό Συνέδριο της UNESCO. Από τότε μέχρι σήμερα ο Κατάλογος Παγκόσμιας Κληρονομιάς έχει συμπεριλάβει 936 μνημεία και χώρους παγκόσμιας σημασίας, τα οποία προέρχονται από 153 χώρες του κόσμου. Μέχρι σήμερα 188 χώρες έχουν υπογράψει τη σύμβαση, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

ImageΕιδικότερα εφέτος η έμφαση είναι στη θεματική «Παγκόσμια κληρονομιά και βιώσιμη ανάπτυξη: Ο ρόλος των τοπικών κοινωνιών», γεγονός που αναδεικνύει τη σπουδαιότητα του έργου SUSTCULT"Επιτυγχάνοντας βιωσιμότητα μέσω μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης στη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς", στο οποίο συμμετέχει από τον Ιανουάριο 2011 ως εταίρος το CulturePolis εκπροσωπώντας την Κέρκυρα.

Οι διεθνείς οργανισμοί UNESCO και ICOMOS καθιέρωσαν αυτή την ημέρα για τα μνημεία για να γνωρίσει όλος ο κόσμος τον πλούτο και τη σημασία των μνημείων του πλανήτη αλλά και για να ευαισθητοποιηθεί για τα μνημεία, που βρίσκονται σε κίνδυνο. Κάθε χρόνο λοιπόν, στις 18 Απριλίου, τα κράτη οργανώνουν εκδηλώσεις, επισκέψεις σε μνημεία, σχεδιάζονται αφίσες, γράφονται κείμενα στον Τύπο κ.ά. Το επίσημο κείμενο είναι διαθέσιμο στο:http://icomos.org/18thapril/2012/18_April_release_EN_20120322.pdf. Επιπλέον στοιχεία είναι διαθέσιμα και στην ιστοσελίδα της Unesco: http://whc.unesco.org/en/40years/

Το CulturePolis μέσα από τη δημόσια διαβούλευση του έργου SUSTCULT συμβάλει συνεχώς στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και φορέων για τη σπουδαιότητα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκέπτεσθε τον ιστοχώρο: culturepolis.org ή να απευθύνεστε στην Υπεύθυνη Τύπου του CulturePolis, τηλ. 6938919501, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

 

Corfuland Live Webcams

Nautilus

Ανεμόμυλος

Δείτε live

Oasis Hotel

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

La Veranda Di Corfu

Ναυσικάς, Κανόνι

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News