Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Συνέντευξη στην ηθοποιό Κατερίνα Διδασκάλου

Συνέντευξη στην ηθοποιό Κατερίνα Διδασκάλου

Λίγο πριν ταξιδέψει για την Κέρκυρα η ηθοποιός Κατερίνα Διδασκάλου μιλάει στο Corfuland και τη Χριστιάνα Παππά για την παράσταση «Η πόρνη από επάνω» του Αντώνη Τσιπιανίτη που παρουσιάζεται στο Θέατρο Βρετάνια για 4η χρονιά.

 

Χ.Π. Πως θα περιγράφατε την Ερατώ, την ηρωίδα της παράστασης "Η πόρνη από πάνω" που θα παρακολουθήσουμε Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Ιανουαρίου στον πολυχώρο του Επτά Τεχνών Τόπος;

 

Κ.Δ. Η Ερατώ είναι η γυναίκα της διπλανής πόρτας ,ηρωική,καρτερική, υπέροχη όπως υπέροχες είναι όλες οι γυναίκες με τον δικό τους τρόπο η κάθε μιά.  Είναι μια γυναίκα ευαίσθητη και με όνειρα.Προσπαθεί να ξεφύγει από το βάναυσο οικογενειακό περιβάλλον, υπομένει,ονειρεύται και βρίσκειτην δύναμη γλυτώσει απο την παγίδα που της έχουν στήσει ο φόβος και η συνήθεια.

 

Χ.Π. Ο ρόλος αυτός είναι κόντρα σε αυτούς που μας έχετε συνηθίσει. Πως προέκυψε η συνεργασία αυτή και τι σας ώθησε να αναλάβετε αυτό το ρόλο;

 

Κ.Δ. Ερωτεύτηκα την ηρωίδα του Αντώνη Τσιπιανίτη με την πρώτη ανάγνωση. Την κατάλαβα απο τις διηγήσεις γυναικών στις οποίες είχα κάνει σεμινάριο υποκριτικής λίγους μήνες πριν. Η μεγαλύτερή μου ικανοποίηση είναι όταν μετά την παράσταση έρχονται θεατές και μου λένε ότι τους πήρε 10 λεπτά ότι βλέπουν τη Διδασκάλου στη σκηνή.

 

Χ.Π. Καλείστε να αποδώσετε αυτόν τον απαιτητικό ρόλο μέσα από τον μονόλογο. Ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζετε αλλά και ποια τα θετικά της αναμέτρησης με τον εαυτό σας;

 

Κ.Δ. Η έλλειψη της ενέργειας του ‘συμπαίκτη’ πάνω στην σκηνή που την αντισταθμίζει όμως η συνεχής επικοινωνία με την ενέργεια του κοινού .’Όταν ένας ηθοποιός καλείται να ολοκληρώσει τη ταύτιση και κάθαρση του θεατή ολομόναχος, πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος και τεχνικά και ψυχικά, δεν μπορεί να ακουμπήσει στις ατάκες του συναδέλφου και να πάρει απ’ αυτές . Από την άλλη όμως έχει την απόλυτη ελευθερία να προσθέτει την έμπνευση της στιγμής-τουλάχιστον στην περίπτωσή μου- κάτι που κάνει κάθε παράσταση διαφορετική.

 

Χ.Π. Τι θα λέγατε στις γυναίκες που πιθανόν να ταυτίζονται με την Ερατώ; Τι θα τις συμβουλεύατε;

 

Κ.Δ. Να πάψουν να φοβούνται γιατί ο φόβος είναι αυτός που μας κρατάει δέσμιους . ‘Οπως ακριβώς κάνει και η ηρωίδα .

 

X.Π. Οι σπουδές σας στην υποκριτική είναι εντυπωσιακές. Ποίο ήταν το ερέθισμα που σας έστρεψε προς την ηθοποιία;

 

Κ.Δ. Μετά απο μια παράσταση στο Γαλλικό Ινστιτούτο ήξερα με κάποιο μαγικό τρόπο οτι αυτή θα είναι η ζωή μου, να ζήσω και να πεθάνω σαν ηθοποιός.

 

Χ.Π. Μετά την επιτυχία του συγκεκριμένου ρόλου, σε τι να περιμένουμε να δούμε την Κατερίνα Διδασκάλου;

 

Κ.Δ. Κατ’αρχάς αρχίζω μια συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Ρήγο και μια έκπληξη για το καλοκαίρι.

 

Χ.Π. Πως βλέπετε να έχε επηρεάσει η δύσκολη οικονομική κατάσταση που διανύουμε, το χώρο του θεάτρου;

 

Κ.Δ.Η εποχή της κρίσης έχει οδηγήσει ορισμένους μεγάλους παραγωγούς να προχωρούν σε ‘αρπαχτές’ που έχουν επίφαση ποιότητας για να τραβήξουν κόσμο. Απο την άλλη οι άνθρωποι που υπηρετούν τίμια το θέατρο όλα αυτά τα χρόνια χωρίς να περιμένουν τις κρατικές επιχορηγήσεις συνεχίζουν με αυστηρές επιλογές και ανταμοίβονται.Ο κόσμος δίνει το δικό του καθημερινό βραβείο –παρά την ελλιπή διαφήμηση-σε παραστάσεις με ουσία που δεν υποτιμούν την νοημοσύνη του.

 

Χ.Π. Τι θα λέγατε σε ένα νέο ηθοποιό που κάνει τα πρώτα του βήματα στο χώρο;

 

Κ.Δ. Αν έχει αποφασίσει οτι δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αυτό να βάλει πολύ ψηλό στόχο και να προχωρήσει με πολύ δουλειά και υπομονή.

 

Χ.Π. Θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα στους επισκέπτες του Corfuland που θα διαβάσουν τη συνέντευξή σας;

 

Κ.Δ. Εύχομαι με τον καινούργιο χρόνο όμορφα πράγματα γύρω τους και μέσα τους .

 

Επιμέλεια συνέντευξης: Χριστιάνα Παππά

    

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News