Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Στην Ανδαλουσία το 1ο Γυμνάσιο Κέρκυρας για το Erasmus+

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΑΛΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ERASMUS+

Δέκα μαθητές του Πρώτου Γυμνασίου Κέρκυρας συνοδευόμενοι από δύο καθηγήτριές τους, φιλοξενήθηκαν από το Ισπανικό σχολείο-εταίρο, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ με θέμα “Cathedrals”.

Στην Ανδαλουσία το 1ο Γυμνάσιο Κέρκυρας για το Erasmus+

Από τις 6 έως τις 10 Μαρτίου 2017 έξι μαθήτριες και τέσσερεις μαθητές από τη δευτέρα και την τρίτη τάξη του σχολείου μας (Αλεξία Κουτσολουκά, Χρυσάνθη Γκιόκα, Σαββίνα Λιανάκη, Ευδοκία Παππά, Μαριτίνα Κατσαρού, Κατερίνα Σπάτουλα, Παύλος Κουρής, Λάμπρος Γρίβας, Γιάννης Δημητρίου, Γιώργος Χανδρινός) με τη συνοδεία της διευθύντριας, Παρασκευής Κουρή και της φιλολόγου Ελένης Αρμένη ταξίδεψαν στη μικρή πόλη Villanueva della Reina κοντά στη Jaen της Ανδαλουσίας. Το σχολείο της  Villanueva della Reina υποδέχτηκε τις  ομάδες εκπαιδευτικών και μαθητών από όλα τα σχολεία-εταίρους του προγράμματος (Ιταλία, Πορτογαλία, Ελλάδα) και όλοι μαζί συνεργάστηκαν πάνω στο κοινό θέμα του προγράμματος: «Καθεδρικοί ναοί».

Τo πρόγραμμα αυτό έχει θέσει ως στόχους τη γνωριμία με την ιστορία και την αρχιτεκτονική των καθεδρικών ναών της Ευρώπης καθώς και τη χρήση νέων τεχνολογιών ως προς την παιδαγωγική αξιοποίηση αλλά και την γενικότερη προβολή τους. Επιδίωξη του προγράμματος αποτελεί η ευαισθητοποίηση των μαθητών για αλληλοκατανόηση, σεβασμό και ανοχή ως προς τις θρησκευτικές αντιλήψεις και οπτικές και γενικότερα η καλλιέργεια της αντίληψης της Ευρώπης ως μιας πολυπολιτισμικής και ανεκτικής κοινωνίας.

Οι μαθητές μας φιλοξενήθηκαν από αντίστοιχες οικογένειες Ισπανών μαθητών και η εμπειρία αυτή ήταν πολύτιμη, τόσο για τις σχέσεις που αναπτύχθηκαν, όσο και για την άμεση γνωριμία με διαφορετικά κοινωνικά περιβάλλοντα.

Οι μαθητές μας είχαν επίσης την ευκαιρία να δουλέψουν ομαδικά με συνομηλίκους τους σε διάφορα βιωματικά εργαστήρια: Μελέτησαν τη διάβρωση των μνημείων, ανακατασκεύασαν μια μακέτα ενός ισπανικού καθεδρικού ναού και γνώρισαν την τέχνη του βιτρό. Αυτονόητο είναι ότι η συνεργασία αυτή τους βοήθησε να εξασκηθούν στην αγγλική γλώσσα (την κοινή γλώσσα του προγράμματος) αλλά και να γνωρίσουν τις δομές και την καθημερινότητα ενός τυπικού ισπανικού σχολείου, διαπιστώνοντας ομοιότητες αλλά και διαφορές.

Οι ξεναγήσεις σε καθεδρικούς ναούς και σπουδαιότατα αρχιτεκτονικά μνημεία της Ανδαλουσίας (Τολέδο, Γρανάδα, Αλάμπρα, Χαέν) αποτέλεσαν επίσης μοναδική εμπειρία για όλους.

Το ταξίδι αυτό, όπως εξάλλου και όλα τα ταξίδια που έχουν ως βάση τους την ανταλλαγή εμπειριών, παρείχε τόσο στους μαθητές όσο και στους εκπαιδευτικούς τους μοναδικές εμπειρίες που αφορούν όχι μόνο την εκπαιδευτική τους καλλιέργεια αλλά και την γενικότερη πνευματική και πολιτιστική τους ανάπτυξη. Όλες αυτές οι εμπειρίες διευρύνουν τους πνευματικούς τους ορίζοντες και τους παρέχουν πολύτιμα εφόδια για τη γνώση και τη διαμόρφωση της ελληνικής και ταυτόχρονα ευρωπαϊκής πολιτιστικής τους ταυτότητας.

Το 1ο Γυμνάσιο Κέρκυρας ετοιμάζεται τώρα για τη δική του υποδοχή της αντίστοιχης ομάδας μαθητών του ίδιου προγράμματος που θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα από τις 15-19 Μαΐου. Η δική μας συμβολή στο θέμα «καθεδρικοί ναοί» θα έχει ως κύριο άξονα τη μακραίωνη συνύπαρξη τριών τουλάχιστων θρησκειών και θρησκευτικών δογμάτων στο νησί (Ορθόδοξο, Καθολικό, Ιουδαϊκό).

Στη Γρανάδα

Στην Ανδαλουσία το 1ο Γυμνάσιο Κέρκυρας για το Erasmus+

Corfuland Live Webcams

Nautilus

Ανεμόμυλος

Δείτε live

Oasis Hotel

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

La Veranda Di Corfu

Ναυσικάς, Κανόνι

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News