Ειδοποίηση
 • There is no category chosen or category doesn't contain any items
 • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Στέγη Ζωής για το Χαμόγελο του Παιδιού

Όλη η Κέρκυρα γίνεται μια καρδιά, για ένα σπίτι, με πολλά χαμόγελα. Ταρακουνάει την Ελλάδα με σκοπό να κτίσει μια «Στέγη Ζωής» για «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Στέγη Ζωής για το Χαμόγελο του ΠαιδιούΣτόχος το νέο σπίτι φιλοξενίας παιδιών στον Άγιο Ιωάννη Κέρκυρας. Για την ανακατασκευή του θα χρειαστούν περίπου 100.000€. Ένα ποσό που προκύπτει από μια ολοκληρωμένη μελέτη του εθελοντή μηχανολόγου Κου Γεράσιμου Σπάτουλα, ο οποίος έχει αφιλοκερδώς στηρίξει το σκοπό μέσα από την επαγγελματική του ιδιότητα. Το ποσό αυτό λοιπόν, έχει προκύψει από την καταγραφή και κοστολόγηση των απαιτούμενων εργασιών και υλικών.

Πριν από τρία χρόνια, το ζεύγος Λεωνίδας και Ιωάννα Μίνογλου, δώρισε στο ‘Χαμόγελο του Παιδιού’ το σπίτι στον Αϊ Γιάννη. Άνετο, ευρύχωρο, περιβαλλόμενο από 5 στρέμματα γης, με ελιές και κήπο, μη κατοικήσιμο στην αρχική του κατάσταση, αλλά με πολλές δυνατότητες να διαμορφωθεί ένας φανταστικός χώρος για τα παιδιά που μπορεί να διαθέτει ως και γήπεδο για να παίζουν. Έκτοτε, ο Σύλλογος αγωνίζεται με οργανωμένο σχέδιο δράσης να ολοκληρώσει τις απαιτούμενες εργασίες. Με πολύ αγώνα – οι ανάγκες όπως καταλαβαίνετε είναι πολλές– το έργο προχωράει. Τα υλικά αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό στοιχίζει ακριβά και υπάρχει μεγάλη ανάγκη από στήριξη για να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί το έργο στα παιδιά που περιμένουν να τους χαμογελάσει η τύχη.

Στέγη Ζωής για το Χαμόγελο του ΠαιδιούΟ σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με τους εθελοντές της «Anemos Events» διοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων με διάρκεια 3 μήνες. Πάνω από 150 φορείς, σωματεία, εταιρείες μεταξύ των οποίων σχεδόν όλοι οι Δήμοι του Νομού, η Νομαρχία Κέρκυρας, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, Πυροσβεστικό Σώμα, Ελληνική & Δημοτική Αστυνομία, ΕΚΑΒ, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, Gnet S.A., Global Sol, Σουέρεφ & Συνεργάτες, UPM Services, Black & White, Ηχοτεχνική κ.α. συμμετέχουν χωρίς ανταγωνισμό και με γνώμονα τον κοινό στόχο.

Σκοπός του Συλλόγου είναι να συγκεντρώσει το απαιτούμενο χρηματικό ποσό για την ολοκλήρωση των εργασιών στο καινούργιο σπίτι στην περιοχή του Αϊ Γιάννη, κοντά στην Αqualand. Όπως και στο πρώτο σπίτι στους Μαγουλάδες θα φιλοξενηθούν 20 παιδιά. Οι χώροι του δεύτερου σπιτιού θα είναι κατάλληλα διαμορφωμένοι για να στεγάσουν τα πιο μεγάλα παιδιά του ‘Χαμόγελου’, που θα έχουν τη φροντίδα και τη στήριξη του έμπειρου προσωπικού, σε χώρους κατάλληλα διαμορφωμένους για την ηλικία τους και με σκοπό να ζουν όσο γίνεται πιο αυτόνομα και υπεύθυνα, ως υποψήφιοι ενήλικες. Βλέπετε, ο Σύλλογος παραμένει κοντά στα παιδιά μέχρι τη στιγμή που είναι έτοιμα να ΄πετάξουν από τη φωλιά΄, όπως γίνεται σε μια οποιαδήποτε συμβατική οικογένεια. Πολλά απ΄αυτά έχουν πια μεγαλώσει. Δύο από τα κορίτσια είναι φοιτήτριες και με την στήριξη του ‘Χαμόγελου’ έχουν εγκατασταθεί και έχουν ξεκινήσει τις σπουδές τους σε ανώτατες σχολές εκτός Κερκύρας. Όταν το παιδί ενηλικιώνεται, ολοκληρώνει σπουδές, ή τη στρατιωτική θητεία, και εξασφαλίσει μια θέση εργασίας ώστε να φροντίζει για την επιβίωσή του ανεξάρτητα, τότε δεν έχει πια την ανάγκη του Χαμόγελου. Δυστυχώς, περιμένουν πολλές αθώες ψυχούλες την ευκαιρία να καλυτερέψουν τις συνθήκες της ζωής τους. Δημιουργόντας άλλες 20 θέσεις είναι πλέον εφικτό να φιλοξενηθούν κι άλλα παιδάκια που έχουν ανάγκη. Δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν όλες οι ανάγκες αφού ο αριθμός των παιδιών που αναζητούν μια στέγη φθάνει σήμερα τα 850; περίπου παιδιά, ενώ αυτά που φιλοξενούνται στα σπίτια του Χαμόγελου σε όλη την Ελλάδα είναι 250 ;παιδιά. ( www.hamogelo.gr)

Στέγη Ζωής για το Χαμόγελο του Παιδιού

Στέγη Ζωής για το Χαμόγελο του ΠαιδιούΗ πρεμιέρα των εκδηλώσεων άνοιξε στις 3 Οκτωβρίου με τα Clubs, Bars, Radio Stations να συνεργάζονται για πρώτη φορά σε ένα κοινό πρόγραμμα και το ένα να διαφημίζει τις εκδηλώσεις του άλλου. 15 καταστήματα με την υποστήριξη 6 κορυφαίων ραδιο-φωνικών σταθμών φιλοξένησαν και φιλοξενούν βραδιές (party) μέχρι και τις 13 Δεκεμβρίου για τους φίλους της νυχτερινής διασκέδασης. Μέρος των εσόδων δίνονται για το «Στέγη Ζωής».

Στέγη Ζωής για το Χαμόγελο του ΠαιδιούΣτις 15 Νοεμβρίου η πόλη της Κέρκυρα γέμισε με 450 κουμπαράδες που τοποθετήθηκαν σε εμπορικά καταστήματα με σκοπό την ενίσχυση του ίδιου στόχου. Η προσφορά των επιχειρήσεων ήταν τόσο μεγάλη που με δυσκολία μπόρεσαν να ανταποκριθούν στην ζήτηση οι εθελοντές. Η Air Sea Lines προσφέρει δώρο εισιτήρια με επιστροφή για 2 άτομα στους Παξούς για όποιο κατάστημα μαζέψει το μεγαλύτερο ποσό στον κουμπαρά του. Η προσφορά του Feax Ceramics και του Δήμου Κερκυραίων μπόρεσαν να εξαλείψουν το κόστος. Στις 15 Δεκεμβρίου οι κουμπαράδες θα συγκεντρωθούν και το ποσό θα κατατεθεί στο «Στέγη Ζωής». Φυσικά οι κουμπαράδες είναι απαραβίαστοι και έχουν παρθεί όλα τα μέτρα ώστε κανείς να μη μπορεί να τους αντιγράψει ή να τους εκμεταλλευτεί. Ο Δήμαρχος Παρελίων & Οικονομολόγος Σπύρος Κροκίδης και ο Δήμαρχος Εσπερίων & Δικηγόρος Αλέξανδρος Αυλωνίτης βάζουν την σφραγίδα τους στο έγκυρο της διαδικασίας. Η Group 4 δίνει την εγγύηση των χρημάτων.

Στις 10 του Δεκέμβρη, στο Δημοτικό Θέατρο, θα πραγματοποιηθεί μια συναυλία αφιερωμένη στον Γιώργο Χατζηνάσιο, με τη συμμετοχή του Σωματείου Επαγγελματιών Μουσικών Κερκύρας. Να σας θυμήσουμε τις υπέροχες συναυλίες των προηγούμενων χρόνων, αφιερωμένες στους μεγάλους συνθέτες, Πλέσσα και Σπανό.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως οι φορείς που ένωσαν τις δυνάμεις τους για να πραγματοποιηθεί αυτή η φιλόδοξη προσπάθεια, εργάζονται αφιλοκερδώς και εθελοντικά. Η ομάδα που έχει συσταθεί και που εργάζεται αποκλειστικά για το σκοπό αυτό φέρει το όνομα ‘Στέγη Ζωής’. Ίσως να έχετε ήδη ακούσει το τραγούδι «Το γέλιο σου» του συγκροτήματος «18 παρά τέταρτο» που παραχωρήθηκε από τον Αντώνη Κεμανετζή ως το επίσημο τραγούδι του «Στέγη Ζωής» και θα παρουσιαστεί επίσημα από το συγκρότημα την ημέρα του Ραδιοτηλεμαραθώνιου.

Να σημειώσουμε πως εκτός από οικονομική ενίσχυση, μπορεί κανείς να προσφέρει υλικά ή την τεχνογνωσία που διαθέτει. Οποιαδήποτε βοήθεια είναι χρήσιμη και καλοδεχούμενη. Οι εθελοντές είναι λίγοι στο νησί μας και καλούνται και άλλοι να συμμετέχουν όπως μπορεί ο καθένας. Αρκεί ένα τηλεφώνημα στα τηλέφωνα του Χαμόγελου για να μάθει κανείς πως μπορεί να βοηθήσει.

15 Δεκεμβρίου. Μια μέρα που πρέπει ΟΛΟΙ να σημειώσουμε στα ημερολόγιά μας. Η Κέρκυρα θα προσπαθήσει ενωμένη να ταρακουνήσει ΟΛΗ την Ελλάδα για ένα κοινό σκοπό. Καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, εθελοντές, φορείς θα στήσουν για πρώτη φορά την μεγαλύτερη εκδήλωση που έγινε ποτέ για κοινωνική προσφορά εκτός Αθηνών. Από νωρίς το πρωί 150 εθελοντές θα κατακλήσουν τον χώρο της πάνω πλατείας τοποθετόντας 670 μέτρα (!) μάκρος και 1.5 μέτρο ύψος πανί και αργότερα 10.000 μαθητές σχολείων θα το ζωγραφίσουν γεμίζοντας καρδιές την μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων. Σε ζωντανή σύνδεση θα το παρακολουθήσει όλη η Ελλάδα. Άραγε θα είναι το μεγαλύτερο πανό της υφηλίου; Θα αφήσουμε όμως αυτό να το αποφασίσουν οι αρμόδιοι που θα μας επισκεφτούν από το Λονδίνο. Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη συγκέντρωση κόσμου που έγινε ποτέ στην Κέρκυρα.

Το μεσημέρι σε ζωντανή σύνδεση πάνω από 10 τοπικά ραδιόφωνα και αρκετά εκτός Κέρκυρας θα αναμεταδώσουν τον πρώτο μεγάλο Ραδιομαραθώνιο με κοινό πρόγραμμα και συνεργασία παραγωγών που μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει ποτέ μαζί. Αμέσως μετά στο ρυθμό των εκδηλώσεων συντονίζονται οι τηλεοπτικοί σταθμοί της Κέρκυρας στον πρώτο κοινό Τηλεμαραθώνιο με ανταπόκριση δημοσιογραφική από τα Αθηναϊκά κανάλια. Σε ένα τηλεοπτικό στούντιο πάνω από 100m2 ειδικά για αυτό το σκοπό με δυνατότητες και προδιαγραφές που πρώτη φορά συναντάμε αναμεταδίδουν ομιλίες, καλλιτεχνικό πρόγραμμα και ζωντανά της προσφορές του κοινού στο τηλεφωνικό κέντρο, της γραμμές αυτόματης χρέωσης (090) και τα SMS.

Στέγη Ζωής για το Χαμόγελο του ΠαιδιούΝωρίς το βράδυ στην σκηνή ανεβαίνουν διάσημοι καλλιτέχνες που θα μας κρατήσουν συντροφιά με τα τραγούδια τους και θα μας ξεσηκώσουν. Σε ένα χώρο 2.000m2 ο καθένας θα μπορέσει να παρακολουθήσει μια συναυλία που θα αφήσει ιστορία και να προσφέρει στο «Χαμόγελο του Παιδιού». 

Οι εκδηλώσεις όμως δεν σταματούν εκεί αφού αρκετοί φορείς έχουν προσφερθεί να διοργανώσουν εκδηλώσεις για τον ίδιο σκοπό. Ο καθένας μπορεί να ενημερωθεί για την πορεία των εκδηλώσεων, την συγκέντρωση των χρημάτων αλλά και να παρακολουθήσει ζωντανά το πρόγραμμα του Ραδιοτηλεμαραθωνίου από το web site του «Στέγη Ζωής» http://www.stegizois.gr αλλά και από το ειδικό group που έγινε για το σκοπό αυτό σε Facebook, Hi5, MySpace, Gougle Groups. Συνολικά θα εργαστούν πάνω από 1.000 άτομα αφιλοκερδώς και πάνω από 300 εθελοντές.

Στέγη Ζωής για το Χαμόγελο του ΠαιδιούΓια οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και τον Υπεύθυνο Κέρκυρας κ. Ιορδάνη Τσομπανάκη (2663051755, kerkyra1@hamogelo.gr ) ή με τον Υπεύθυνο Διοργάνωσης του «Στέγη Ζωής» κ. Γιώργο Ζωχιό (6945186432, anemosevents@gmail.com ).


Στέγη Ζωής για το Χαμόγελο του Παιδιού
Μερικές στιγμές από τις εκδηλώσεις για το «Στέγη Ζωής»:


Περισσότερες φωτογραφίες: http://www.facebook.com/group.php?gid=31921261315&ref=share

Internet: www.stegizois.gr , www.hamogelo.gr , www.anemosevents.gr

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Τα Δίχτυα

Δασσιά

Δείτε live

Προβεβλημένες Αγγελίες

 1. Ζητείται υπάλληλος γραφείου από το ασφαλιστικό γραφείο Μπούρας 22.05.24
 2. Ζητείται προσωπικό από τουριστική επιχείρηση στην παλιά πόλη 22.05.24
 3. Ζητείται καμαριέρα από το Pelecas Country Club 22.05.24
 4. Ζητείται υπάλληλος γραφείου 22.05.24
 5. Ζητείται προσωπικό από το ξενοδοχείο Corfu Holiday Palace 22.05.24
 6. Ζητείται βοηθός κουζίνας από το καφέ/ουζερί Φαλιράκι 22.05.24
 7. Ζητείται υπάλληλος από super market στην Παλαιοκαστρίτσα 22.05.24
 8. Ζητείται προσωπικό από το ξενοδοχείο Ποντικονήσι στο Πέραμα 22.05.24
 9. Ζητείται υπάλληλος υποδοχής 22.05.24
 10. Ζητείται προσωπικό από τη Corfu Connect Travel 22.05.24
 11. Ζητείται προσωπικό από εμπορική εταιρεία 22.05.24
 12. Ζητείται σερβιτόρος/α από εστιατόριο στις Μπενίτσες 22.05.24
 13. Ζητείται νταντά για φύλαξη διδύμων 22.05.24
 14. Ζητείται προσωπικό από την εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων Sunspots Cars 22.05.24
 15. Ζητείται υπάλληλος για συσκευαστήριο ρούχων 22.05.24
 16. Ζητούνται διανομείς από την Σέσουλα 22.05.24
 17. Ζητείται εκπρόσωπος εξυπηρέτησης από την Hertz 22.05.24
 18. Ζητείται οδηγός από την βιοτεχνία πάγου Ice maker 22.05.24
 19. Ζητείται προσωπικό στο Κομμένο 20.05.24
 20. Ζητείται υπάλληλος από τουριστικό κατάστημα στους Λιαπάδες 20.05.24
 21. Ζητείται άτομο για λάντζα 20.05.24
 22. Ζητείται σερβιτόρος/α από καφετέρια στη Μαρίνα Γουβιών 20.05.24
 23. Ζητείται άτομο για κρύα κουζινα/λάντζα από καφέ στη Μαρίνα Γουβιών 20.05.24
 24. Ζητούνται πωλητές/ταμίες από την εταιρεία Orchestra 20.05.24
 25. Ζητείται πωλητής/τρια από το ζαχαροπλαστείο καφέ Δέσποινα 20.05.24
 26. Ζητείται προσωπικό από το Nautilus cafe 20.05.24
 27. Ζητείται προσωπικό από πλυντήρια 20.05.24
 28. Ζητείται προσωπικό από το ξενοδοχείο Albatros στα Μωραΐτικα 20.05.24
 29. Ζητείται νέος/α για τη θέση barista από καφέ στο κέντρο 20.05.24
 30. Ζητείται προσωπικό από το κατάστημα Muses 20.05.24

Corfuland Tips

Corfuland News