Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Σπάνιο Αστρονομικό Φαινόμενο: Απόκρυψη Δία από Σελήνη, 15/07/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη και τους φίλους της ότι τα ξημερώματα της 15ης Ιουλίου 2012, θα έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο. Πρόκειται για την απόκρυψη του πλανήτη Δία και των δορυφόρων του από τη Σελήνη. (Επιπρόσθηση*)

Το φαινόμενο θα αρχίσει λίγο μετά τις 4, ξημερώνοντας Κυριακή, και θα διαρκέσει μία ώρα περίπου, θα είναι δε ορατό (και) από το νησί μας. Η απόκρυψη θα ξεκινήσει από τον φωτεινό μέρος του μηνίσκου της Σελήνης και ο Δίας θα ξαναφανεί από το σκοτεινό άκρο της.

ImageΗ Ομάδα Παρατήρησης της Αστρονομικής Εταιρείας Κέρκυρας θα φωτογραφίσει το φαινόμενο, ενώ διοργανώνει και ανοικτή παρατήρηση του με τηλεσκόπια, στην περιοχή του Παντοκράτορα από τις 4 το πρωί. Η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου γίνεται διότι κατά την έναρξη του φαινομένου, τα δύο ουράνια σώματα θα βρίσκονται χαμηλά στον ορίζοντα.

Παράλληλα όσοι ανέβουν στο βουνό για την παρακολούθηση της απόκρυψης, θα μπορέσουν να απολαύσουν και την πανέμορφη, από αυτό το ύψος, ανατολή του Ηλίου, μία ώρα μετά το πέρας του φαινομένου.

(Η εικόνα είναι από το Astrovox)

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948600670 κ. Σπύρο Χονδρογιάννη
6944366010 κ. Κώστα Παπαδάτο

* Επιπρόσθηση ή αλλιώς απόκρυψη στην Αστρονομία ονομάζεται μία κατηγορία ολικών εκλείψεων, στις οποίες ένα ουράνιο σώμα (για παράδειγμα η Σελήνη) αποκρύπτει κάποιο άλλο ουράνιο σώμα. Με άλλα λόγια, επιπρόσθηση είναι το πέρασμα ουράνιου σώματος μπροστά από ένα άλλο σώμα. (Βικιπαίδεια)

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Τα Δίχτυα

Δασσιά

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News