Τι παίζει Σήμερα

Pokerface @Σινέ Ορφεύς, 1-7/12

Ώρα έναρξης: 22:00
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Salty Bags ... σχεδιασμένες στην Κέρκυρα με θαλασσινό αέρα !

"Σκουπίδια στη θάλασσα με αξία στη στεριά" έχει τίτλο το ρεπορτάζ της Χριστίνας Πουτέτση στο έντυπο Βήμα της Κυριακής ( 2 Ιουνίου).

Μια νέα μορφή επιχειρηματικότητας που γεννιέται από μια ιδέα στο νησί της Κέρκυρας!

Πρόκειται για τις Salty Bags ...

Τι είναι;

Τσάντες και αξεσουάρ ταξιδιού με αέρα θαλασσινό...  από παροπλισμένα πανιά ιστιοπλοϊκών σκαφών !

Υπάρχουν δύο ελληνικές λέξεις που δεν μεταφράζονται. Το μεράκι και το φιλότιμο» λέει ο ιστιοπλόος κ. Στρατής Ανδρεάδης, συνιδρυτής της Salty Bag, η οποία ανακυκλώνει τα παροπλισμένα πανιά ιστιοπλοϊκών σκαφών, μετατρέποντάς τα σε αξεσουάρ ταξιδιού. Συστήθηκε τον Μάρτιο του 2013 με τη μορφή Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας και δραστηριότητά της είναι το "upcycling" όπως λέει στο Βήμα της Κυριακής ο Στρατής Ανδρεάδης, μιας και αναβαθμίζει τα σκουπίδια σε τσάντες και σακ βουαγιάζ, χρησιμοποιώντας την εμπειρία στη θάλασσα, την επιχειρηματικότητα και το ντιζάιν.

Πότε και που προέκυψε η ιδέα;

Η ιδέα προέκυψε τον Ιανουάριο 2013 στην Κέρκυρα oπου βρισκόταν ο κ. Ανδρεάδης για ένα σεμινάριο αγωνιστικής ιστιοπλοϊας που παρέδιδε, εν όψει της ιστιοπλοϊκής διοργάνωσης του Corfu match Race που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Κέρκυρα στον κόλπο της Μαρίνας των Γουβιών με σκάφη τύπου Platu 25.

"Mε πλησίασε ένας νεαρός και μου έδειξε μια τσάντα που είχε φτιάξει από πανιά". Ο νεαρός ήταν ο κ. Πάνος Βαρούχας, ένας από τους τέσσερις συνιδρυτές της εταιρείας σήμερα μαζί με την Χρύσα Χαλικιοπούλου και τον κ. Σπύρο Ντάικο.

Δεν είναι άλλα από παιδιά του νησιού μας !

Salty Bags ... σχεδιασμένες στην Κέρκυρα με θαλασσινό αέρα !

H βιοτεχνία Salty Bag βρίσκεται στην πόλη της Κέρκυρας και απασχολεί οχτώ άτομα, έξι εκ των οποίων ειναι πεπειραμένοι ιστιοράφτες οπου φτιάχνουν τις τσάντες.

Κατασκευάζονται 8 σχέδια, τσάντες, θήκη iphone, σακ βουαγιάζ και άλλα τα οποία κοστίζουν από 50  έως 200 ευρώ. Κάθε ένα έχει τη δική του ιστορία... ο κάτοχός του θα ενημερώνεται με ειδικό βιβλίο για την ιστορία της τσάντας και τα χιλιάδες ναυτικά μίλια στις ελληνικές θάλασσες.

Salty Bags ... σχεδιασμένες στην Κέρκυρα με θαλασσινό αέρα !

Δείτε τα σχέδια στο https://www.facebook.com/Saltybag κάντε τις παραγγελίες σας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και αποκτήστε κι εσείς μια designated τσάντα από πανιά !

Αν από την άλλη... αν έχετε κάποιο παλιό ιστιοπλοϊκό πανί και θέλετε να το δείτε να παίρνει ζωή επικοινωνήστε μαζί τους!

Επιμέλεια άρθρου: Φαϊτά Ελίνα

 

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland News