Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Πάσχα στην Κέρκυρα 2011

Έφυγε κιόλας ο Απρίλιος, μαζί και το Πάσχα!

Οι Κερκυραίοι τίμησαν με μεγαλοπρέπεια για άλλη μια χρονιά τη μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας.

Ξεκινώντας από το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαίων με τη μακρά λιτανεία του Αγίου Σπυρίδωνος, υποδέχτηκαν την Μεγάλη Εβδομάδα με πλήθος εκδηλώσεων με την παρουσία φιλαρμονικών καθώς και Χορωδίών του νησιού ερμηνεύοντας έργα εμπνευσμένα από τα Άγια Πάθη.

Αξίζει να δοθούν πολλά συγχαρητήρια σε όλα αυτά τα άτομα που αποτελούν τη φωνή του νησιού μας και κόπιασαν όλες αυτές τις μέρες όσο και τις προηγούμενες ώστε να ανταποκριθούν άξια στις απαιτήσεις των ημερών.

Μεγάλη Τρίτη, το τροπάρι της Κασσιανής.

Μεγάλη Τετάρτη, το μέγα Ευχέλαιον.

Μεγάλη Πέμπτη ή Κόκκινη Πέμπτη, τα 12 Ευαγγέλια.

Μεγαλη Παρασκευή, οι περιφορές των επιταφίων.

 

Image 

 

Ξεκινώντας από νωρίς το μεσημέρι  μόλις τριάντα τρεις Ιεροί Ναοί και μια η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία πραγματοποίησαν την περιφορά του επιταφίου τους, αφήνοντας καθηλωμένους τους πιστούς, τελειώνοντας με την περιφορά του επιταφίου της Ιεράς Μητρόπολης, ενώ νωρίς το πρωί του Μεγάλου Σάββατου πραγματοποιήθηκe η περιφορά του επιταφίου του Αγίου Σπυρίδωνος μαζί με τη λιτάνευσή του.

Η πρώτη Ανάσταση για τους Κερκυραίους πραγματοποιήθηκε στις 11 το πρωί με το σπάσιμο των "μπότηδων" τόσο στο κέντρο της Κέρκυρας, όσο και σε κάθε σημείο του νησιού και κάθε σπιτικό να σπάει μια στάμνα, ένα κεραμμείδι, ένα κεραμικό.

Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου οι Κερκυραίοι υποδέχτηκαν με κατάνυξη την Ανάσταση του Κυρίου, ακούγοντας το "Χριστός Ανέστη" σε κάθε εκκλησία του νησιού.

Έως που έφτασε το Πάσχα και κάθε οικογένεια γιόρτασε παραδοσιακά.

Μικρή ήταν η αύξηση των επισκεπτών στην Κέρκυρα για το φετινό Πάσχα τόσο από την υπόλοιπη Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό μιας και συνέπεσε φέτος ημερολογιακά με το Πάσχα των Καθολικών.

Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η προσέλευση από τη γειτονική Ιταλία.

Σε αυτό μετά βεβαιότητα συνέβαλε και το αφιέρωμα που πραγματοποιήθηκε για το Ελληνικά Πάσχα και ειδικά για το Πάσχα στην Κέρκυρα σε γνωστό ένθετο περιοδικό εφημερίδας της Τεργέστης και της Udine της Ιταλίας, το οποίο ασχολείται με την Κουζίνα και δημοσιεύουν άρθρα οι μεγαλύτεροι chef της Βόρειας Ιταλίας και όχι μόνο (Questa Basta).

Αξίζει να σημειωθεί  και να διαβαστεί το μυθιστόρημα που έγραψε η Lirika Nakellari με το δικό της μοναδικό τρόπο για τη δημοσιογράφο Fabiana Romanutti (διευθύντρια και υπέυθυνη του γνωστού περιοδικού Quanto Basta η οποία αγαπάει ιδιαίτερα την ελληνική κουλτούρα και έχει σπουδάσει Αρχαία Ελληνικά γράμματα) με τίτλο "Πάσχα στην Κέρκυρα" και αναρτήθηκε στο ένθετο της 15ης Απριλίου 2011.

Μυθιστόρημα της Lirika Nakellari 


Καλή Πρωτομαγιά !

Corfuland Team

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News