Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Ο Δήμος Δημητριάδης γραμματέας της Διεθνούς Ένωσης Σχολών Τζαζ

Ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών και υπεύθυνος σπουδών τζαζ Δήμος Δημητριάδης εκλέχθηκε στις 5 Ιουλίου 2013 γραμματέας του μοναδικού παγκόσμιου οργανισμού για την εκπαίδευση της Τζαζ IASJ (International Association of Schools of Jazz) . Ο Δήμος Δημητριάδης είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού απο το 2003 και εκλέγεται γραμματέας για δεύτερη συνεχόμενη θητεία.

International Association of Schools of Jazz 

Στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στη Royal Academy of Music, Aarhus της Δανίας κατά τη γενική συνέλευση του οργανισμού όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι απο 24 χώρες, ο Δήμος Δημητριάδης εξασφάλισε τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων ανάμεσα σε τέσσερις υποψήφιους απο τις ΗΠΑ, τη Δανία και τη Βραζιλία προβάλλοντας τις απόψεις του για το ρόλο της εκπαίδευσης τζαζ στη μουσική εκπαίδευση του 21ου αιώνα και τον τρόπο που η διεθνής εμπειρία του IASJ συνέβαλε στη διαμόρφωση υψηλού επιπέδου αποφοίτων στη μικρή ελληνική κοινότητα της Τζαζ του Ιονίου Πανεπιστημίου.
 

Ο Δήμος Δημητριάδης γραμματέας της Διεθνούς Ένωσης Σχολών Τζαζ

Σημειώνεται ότι το Τμήμα Μουσικών Σπουδών, ο Δήμος Δημητριάδης και συνολικά 12 φοιτητές της Τζαζ του Ιονίου Πανεπιστημίου συμμετέχουν στις συναυλίες και τα διεθνή meetings του οργανισμού επι 12 συνεχή χρόνια με μεγάλη επιτυχία. Επι πλέον το Τμήμα Μουσικών Σπουδών διοργάνωσε το 2010 στην Κέρκυρα το 2o IASJ Jazz Education Conference με συνέδρους απο 14 χώρες και θέμα "Teaching Improvisation - A Bridge over Classical and Jazz Studies". Κατά το συνέδριο εκείνο ανακηρύχθηκε ως τρίτος επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών ο αμερικανός μουσικός, διευθυντής ορχήστρας, συνθέτης και συγγραφέας Gunther Schuller γνωστός απο τις συνθέσεις του, τις μελέτες του και τις συνεργασίες του τόσο με το Δημήτρη Μητρόπουλο και τον Leonard Bernstein όσο και με τον Miles Davis και τον Charles Mingus.

Jazz Education Conference 

Πηγή: ionio.gr

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Τα Δίχτυα

Δασσιά

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News