Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Ο αμερικανός σαξοφωνίστας David Lynch επιστρέφει στην Κέρκυρα, 27/07/2014

Ο αμερικανός σαξοφωνίστας David Lynch επιστρέφει στην Κέρκυρα, 27/07/2014

Ο αμερικανός σαξοφωνίστας David Lynch επιστρέφει στην Κέρκυρα με τους Human Touch και ένα πλήθος μουσικών επιρροών,  όπου η χημεία τους και το ανοικτό πνεύμα συνεργασίας θα μας καθοδηγήσουν σε ένα ευρύ φάσμα ρυθμών και ηχοχρωμάτων με τη δική τους ξεχωριστή ταυτότητα στον χώρο της μουσικής.

Τον Μάρτιο 2014 τον απολαύσαμε μαζί με την Έλλη Πασπαλά στη συναυλία στο Επτά Τεχνών Τόπος για τα 22 χρόνια του ραδιοφωνικού σταθμού KYMA FM 90.3.

Οι Human Touch είναι ένα «ανθρώπινο άγγιγμα».

O David Lynch σε τενόρο & σοπράνο σαξόφωνο, φωνή, φλάουτο, πίκολο φλάουτο, φλογέρα, κρουστά.


Ο Γιώτης Κιουρτσόγλου, ηλεκτρικό μπάσο, (άταστο & ένταστο), φωνή, cajon & ο Σταύρος Λάντσιας – πιάνο-πλήκτρα, τύμπανα, κλασσική κιθάρα, μελόντικα.

Ο αμερικανός σαξοφωνίστας David Lynch ήρθε στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του ’80, χωρίς να μπορεί να φανταστεί ότι 15 χρόνια αργότερα η Ελλάδα θα έχει γίνει πλέον η δεύτερη πατρίδα του. Ο Lynch μεγάλωσε στο Los Angeles, & μετά από τις μουσικές του σπουδές (τόσο σε αμερικάνικες σχολές όσο & δίπλα σ’ έναν μεγάλο σαξοφωνίστα της jazz, τον James Moody) αποφάσισε να ταξιδέψει, & ο δρόμος τον έφερε το ’82 στη χώρα μας. Από τότε ζει & εργάζεται στην Ελλάδα & έχει συνεργαστεί ως σολίστας με πολλούς καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής, κυρίως με την Έλλη Πασπαλά & τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, αλλά & με άλλους. Το ’95 κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός του δίσκος, το "Lit’l Song" απ΄ την FM Records. O δίσκος αυτός περιέχει πέντε ορχηστρικά κομμάτια με το σαξόφωνο στην πρώτη γραμμή, αλλά & με τη σημαντική συμβολή των καλών μουσικών που συμμετέχουν (Σταύρος Λάντσιας στα πλήκτρα, Γιώτης Κιουρτσόγλου στο μπάσο & Νίκος Καπηλίδης στα τύμπανα), οι οποίοι είναι & μόνιμοι συνεργάτες του Lynch. Ο ήχος του δανείζεται πολλά στοιχεία απ’ την jazz, ενώ ο αυτοσχεδιασμός είναι κομμάτι τόσο του δίσκου όσο & των ζωντανών εμφανίσεων που πραγματοποιεί. Ο Lynch έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Γιώργο Φακανά, τον Τάκη Φαραζή & τον Νίκο Τουλιάτο, με τους οποίους έφτιαξε το συγκρότημα Iskra. Καρπός της συνεργασίας αυτής ήταν η κυκλοφορία δύο δίσκων & πολλές συναυλίες. Απ’ το ’98 οργανώθηκε πιο συστηματικά η συνεργασία του με τους μουσικούς Σταύρο Λάντσια & Γιώτη Κιουρτσόγλου, με την δημιουργία, από κοινού, του δίσκου "Human Touch", που είναι & το όνομα του γκρουπ που έφτιαξαν οι τρεις μουσικοί. Ο David Lynch είναι παντρεμένος με την τραγουδίστρια Έλλη Πασπαλά, με την οποία έχουν ένα γιο. [Πηγή http://www.mic.gr/]

πληροφορίες για τη συναυλία θα βρείτε  ΕΔΩ

 

 

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Porto Nuovo Restaurant

Κασσιόπη

Δείτε live

Corfuland News