Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Νέα δράση: Κόψτε το δρόμο στη Φωτιά!

Κόψτε το δρόμο στη φωτιά!

Η Κερκυραίων Πρωτοβουλία ΜΚΟ σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας, ξεκινά την επόμενη δράση της, που σκοπό έχει να αποφευχθούν τα φαινόμενα των καταστροφικών πυρκαγιών στο νησί μας, που την περσινή χρονιά μας κόστισαν  μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή!
 
Η νέα δράση της ομάδας, έχει ως σκοπό:
 
  • Imageτην ευαισθητοποίηση των κατοίκων του νησιού πάνω σε θέματα πυροπροστασίας. Είναι καιρός να μην είμαστε πλέον απαθείς και να μην  περιμένουμε τα πάντα από τους άλλους. Μπορούμε και εμείς με τον δικό μας τρόπο, να βοηθήσουμε στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αν όχι με την κατάσβεση της πυρκαγιάς, τουλάχιστον με την πρόληψη της.
  • την ενημέρωση των κατοίκων για να έχουν σωστή γνώση αντιμετώπισης της πυρκαγιάς, τόσο στο σπίτι όσο και στο δάσος.
  • Την εύρεση εθελοντών, οι οποίοι να είναι διατεθειμένοι να αφιερώσουν λίγες ώρες από το καλοκαίρι τους, προκειμένουν να πραγματοποιηθούν σε επιλεγμένα σημεία που θα μας υποδείξει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας, εθελοντικές 4ωρες  βάρδιες παρατήρησης, για την άμεση ενημέρωση της πυροσβεστικής, σε περίπτωση ανάγκης!
 
 Δήλωσε και εσύ συμμετοχή με υπευθυνότητα για την Κέρκυρα. Η πυρκαγιά, είναι υπόθεση όλων μας και όχι των λίγων. Μοιράσου το με φίλους και γνωστούς, ελάτε μαζί και δηλώστε συμμετοχή.

Πως μπορώ να συμμετέχω
 
Έχουν επιλεχθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας, 4 σημεία – παρατηρητήρια  στο νησί , από τα οποία υπάρχει μεγάλη ορατότητα και ο κάθε εθελοντής – παρατηρητής, έχει τη δυνατότητα να ελέγχει οπτικά μια μεγάλη περιοχή!
Σε περίπτωση καπνού, καλούμε αμέσως την πυροσβεστική και αναφέρουμε το γεγονός!

Τα  4 σημεία-παρατηρητήρια στην Κέρκυρα βρίσκονται στο Χλωμό, Τρουμπέτα, Πέλεκα και στην Παυλιάνα. Σε αυτά τα 4 παρατηρητήρια λοιπόν καλούνται οι εθελοντές, να πραγματοποιήσουν εθελοντικές 4ωρες βάρδιες την περίοδο από 1η Ιουλίου έως 31 Αυγούστου! Για το πρώτο παρατηρητήριο στο Χλωμό, επικοινωνήσαμε με τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Χλωμού και τους ενημερώσαμε σχετικά και η ανταπόκριση τους ήταν πολύ ενθαρρυντική και άμεση! Έχουν βρεθεί οι πρώτοι 30 εθελοντές και η ενημέρωση ακόμη συνεχίζεται.

Έτσι την Κυριακή 24/6/2012 και ώρα 11:00 π.μ, στο κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου Χλωμού, θα πραγματοποιηθεί το πρώτο σεμινάριο των εθελοντών και θα δοθούν οδηγίες, από τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας, καθώς επίσης θα γίνει και ο συντονισμός των βαρδιών από μέλη της Κερκυραίων Πρωτοβουλία ΜΚΟ! Δηλώστε και εσείς συμμετοχή σ' ένα από τα 4 παρατηρητήρια, πάρτε μέρος στη λύση του προβλήματος, γίνεται ενεργοί πολίτες!

Έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή και από άλλες εθελοντικές ομάδες και πολιτιστικούς συλλόγους. Θα ακολουθήσουν και άλλα ενημερωτικά σεμινάρια και στα υπόλοιπα παρατηρητήρια. Έστω και μία βάρδια , αρκεί για να προλάβει μια καταστροφή. Μην το σκέφτεσαι, δήλωσε τώρα συμμετοχή στο παρατηρητήριο που θέλεις!

Όπως αναφέρουν οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η φωτιά στην αρχή της, μπορεί εύκολα να τεθεί υπό έλεγχο, κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν (αέρας, ζέστη, καύσιμο υλικό, υγρασία, προσβασιμότητα κ.λ.π) όταν δεν είναι έγκαιρη η ενημέρωση της πυροσβεστικής!
 

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 26610 34066 ( Ώρες καταστημάτων )
693 7255366 Wind
695 1324892 Vodafone
693 7255366 Cosmote  

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Τα Δίχτυα

Δασσιά

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News