Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Μια θαυμάσια εκδήλωση οργάνωσε η Ιερά Μητρόπολις Κέρκυρας

ImageΜια θαυμάσια εκδήλωση οργάνωσε η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας μαζί με τις εκδόσεις ΤΟΠΙΟ το βράδυ της Πέμπτης 7 Απριλίου 2011, στο Πνευματικό Κέντρο της. Κατ’ αυτήν παρουσιάστηκε  το λεύκωμα του φωτογράφου Δημήτρη Ταλιάνη «Πάσχα στην Κέρκυρα», το οποίο είναι μια πανέμορφη από αισθητικής, λαογραφικής, αλλά και θεολογικής πλευράς έκδοση, με σκοπό να τονιστούν πτυχές του Κερκυραϊκού Πάσχα, που τον καθιστούν αληθινά ξεχωριστό.

Την έκδοση παρουσίασαν οι Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως, Θεοδόσης Πυλαρινός, Καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου, Άννα Δαφνή, δημοσιογράφος και ο εμπνευστής του τόμου Δημήτρης Ταλιάνης.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ο οποίος επεσήμανε ότι το Κερκυραϊκό Πάσχα είναι  συνδέει με ξεχωριστό τρόπο την Εκκλησία και τη ζωή της, με τη ζωή, τα έθιμα, τις παραδόσεις, την δημιουργία τόσο του λαού, όσο και των προσωπικοτήτων εκείνων που με την τέχνη τους ύμνησαν και υμνούν τα Πάθη και την Ανάσταση του Χριστού. Κι αυτό αποτυπώνεται κυρίως στην μεγαλοπρέπεια της μουσικής, όπως αυτή αποδίδεται τόσο στους ναούς, όσο και από τις φιλαρμονικές, οι οποίες δίνουν με τη σειρά τους μια ξεχωριστή ομορφιά στις πασχαλινές λιτανείες. Και όλα αυτά συνδυάζονται με την παρουσία του Αγίου Σπυρίδωνα, που δείχνει στον κόσμο ότι η Ανάσταση του Χριστού είναι συνδεδεμένη με την προσωπική μας ανάσταση, τον δρόμο των Αγίων. Συνεχάρη μάλιστα τον Δημήτρη Ταλιάνη για την έμπνευση και το καλλιτεχνικό του βλέμμα, που αναδεικνύει και προβάλλει την Κέρκυρα απανταχού της γης.

Την εκδήλωση πλαισίωσε με ύμνους που αποδόθηκαν κατά το ύφος της ντόπιας κερκυραϊκής ψαλτικής παράδοσης το φωνητικό σύνολο «Κερκυραίοι Ψάλτες», ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Αρχιεπίσκοπος των εν Κερκύρα Ρωμαιοκαθολικών κ. Ιωάννης Σπιτέρης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σκούρτης και ο Αντιδήμαρχος Κέρκυρας κ. Ποταμίτης.  Συντόνισε η γνωστή Κερκυραία δημοσιογράφος Ίνα Ταράντου.

Πηγή: http://www.imcorfu.gr/


 

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Akron

Παλαιοκαστρίτσα, Κέρκυρα

Δείτε live

Corfuland News