Ειδοποίηση
 • There is no category chosen or category doesn't contain any items
 • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Με επιτυχία η Διεθνής Ημερίδα του CulturePolis

Δελτίο τύπου

Σημαντικά συμπεράσματα από τη Διεθνή Ημερίδα  του CulturePolis για τη

«Διαχείριση πολιτιστικής κληρονομιάς και επιχειρηματικότητα»

Με επιτυχία η Διεθνής Ημερίδα του CulturePolis

Με επιτυχία διοργανώθηκε από το CulturePolis τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013 στη ΜΑΕΔΗΚ στο Φαληράκι, η Διεθνής Ημερίδα για τη Διαχείριση πολιτιστικής κληρονομιάς και την επιχειρηματικότητα. Η εκδήλωση, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του  ευρωπαϊκού έργου SUSTCULT, πραγματοποιήθηκε σε δυο συνεδρίες:

Κατά την πρωϊνή συνεδρία με αντικείμενο «Βιώσιμη διαχείριση μνημείων UNESCO: Η περίπτωση της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας», μετά από μια εισαγωγική τοποθέτηση του προεδρου του CulturePolis κ. Βασ. Λαοπόδη και την εισήγηση της Ms Katri Lisitzin, Διεθνή Εμπειρογνώμονα σε θέματα UNESCO, παρουσιάστηκε επίσημα ό την υπεύθυνη του έργου SUSTCULT κα Φωτεινή Παπαχατζή τo κείμενο επικαιροποίησης του Σχεδίου Διαχείρισης Παλιάς Πόλης Κέρκυρας 2013-18, που συντάχθηκε από την Ομάδα Εργασίας SUSTCULT / CulturePolis και είχε διανεμηθεί για διαβούλευση στις αρχές Μαίου 2013.

Ακολούθησε Εργαστήριο διαβούλευσης φορέων της Κέρκυρας για το σημερινό σύστημα διαχείρισης του μνημείου κατά το οποίο εκπρόσωποι φορέων συμπλήρωσαν τα ερωτηματολόγια αξιολόγησης τόσο του μοντέλου όσο και της μεθοδολογίας SUSTCULT.

H εκδλωση έκλεισε με Στρογγυλό Τραπέζι διαβούλευσης με θέμα « Ποιο μοντέλο διαχείρισης για την Παλιά Πόλη», που συντόνισε η κυρία Λίνα Ρούσσου, της Ενδ. Διαχειριστικής Αρχής Ιονίων Νήσων.

Με επιτυχία η Διεθνής Ημερίδα του CulturePolis

Σημαντικές εισηγήσεις στην ημερίδα απέστειλαν η διευθύντρια Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων του Υπ. Πολιτισμού κυρία Ε. Γερούση καθώς και η κυρία Τζιτζικώστα Πρόεδρος Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNESCO, ενώ σύντομο χαιρετισμό απέστειλε ο Υπουργός κ. Δένδιας και την εκδήλωση χαιρέτισε ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Νεκταρίου.

Η απογευματινή συνεδρία ήταν αφιερωμένη στο θέμα : «Επιχειρηματικότητα & Πολιτιστική Κληρονομιά», όπου αναπτύχθηκαν θέματα σύνδεσης του πολιτισμού με τη δημιουργική οικονομία και τις κατευθύνσεις της Ε.Ε 2014-2020 για αξιοποίηση των πολιτιστικών πόρων και τις νέες τεχνολογίες. Οι εισηγητές Λεκτορες του Τμ. Τεχνών, Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου Δρ. Γιάννης Δεληγιάννης & Νταλίλα Ονοράτο, παρουσίασαν το πλαίσιο έρευνας και ενδιαφέροντα αποτελέσματα του εργαστηρίου Διαδραστικών Τεχνών, ενώ η Δρ. Δωροθέα Παπαθανασίου – Zuhrt από το παν. Αιγαίου παρουσίασε το έργο SAGITTARIUS και τις εφαρμογές του στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, μνημείου UNESCO.

Με επιτυχία η Διεθνής Ημερίδα του CulturePolis

Τέλος η υπεύθυνη του έργου SUSTCULT κυρία Φωτεινή Παπαχατζή παρουσίασε την πρόταση του CulturePolis «Περίπατοι στην Παλιά Πόλη Κέρκυρας» ως μοντέλο αξιοποίησης πολιτιστικού πόρου για ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού. Η εκδήλωση έκλεισε με ένα Στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Επιχειρηματικότητα στην Παλιά Πόλη Κέρκυρας» κατά το οποίο κατατέθηκαν πολλές προτάσεις για επιχειρηματικές δράσεις στον πολιτιστικό τουρισμό.

Τις δυο συνεδρίες παρακολούθησαν συνολικά πάνω από 50 άτομα από διάφορους χώρους όπως καθηγητές και φοιτητές Ιονίου πανεπιστημίου, εκπρόσωποι πολιτιστικών και άλλων συλλόγων και κομμάτων, ενώσεων επιχειρηματιών και κατοίκων της Παλιάς Πόλης, ελεύθεροι επαγγελματίες, αρχιτέκτονες δημοσιογράφοι και απλοί πολίτες, οι οποίοι έλαβαν ενεργό μέρος στον ενδιαφέροντα διάλογο που αναπτύχθηκε με βάση τις προτάσεις του CulturePolis που κατατέθηκαν για αξιοποίηση στο Υπ. Πολιτισμού, το Δήμο Κέρκυρας, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ΙΝ και όλους τους φορείς της Κέρκυρας. Έγιναν πολλές τοποθετήσεις αλλά και κριτικές για την κατάσταση της Παλιάς Πόλης και κατατέθηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις για καλύτερη διαχείριση της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας, Μνημείου UNESCO.

Επισημάνθηκε τέλος η μη συμμετοχή επίσημων εκπροσώπων του Δήμου Κέρκυρας, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Επιμελητηρίου Κέρκυρας αλλά και της 21η ΕΒΑ, που είναι μέλη του Φορέα Διαχείρισης, οι διοικήσεις των οποίων έχουν ενημερωθεί αναλυτικά για τις προτάσεις, ώστε να συμμετάσχουν στον ανοικτό διάλογο.

Το CulturePolis θα συνεχίσει την ενημέρωση προς όλους και ευχαριστεί τους φορείς της Κέρκυρας που έλαβαν μέρος στις πέντε συναντήσεις διαβούλευσης μέλη της «Συμβουλευτικής Επιτροπής SUSTCULT Κέρκυρα/Παλιά Πόλη» καθώς και όλους όσους έλαβαν μέρος στην ημερίδα αυτή καθώς και τη διοίκηση της ΜΑΕΔΗΚ για τη διάθεση του συνεδριακού κέντρου και σύντομα θα ανακοινώσει νέες πρωτοβουλίες στο χώρο του πολιτισμού και δημιουργικής οικονομίας. Περισσότερα στο culturepolis.org.

 

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Τα Δίχτυα

Δασσιά

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Προβεβλημένες Αγγελίες

 1. Ζητούνται συνεργάτες από την Aqualand Corfu Waterpark 19.04.24
 2. Ζητείται οδηγός Β κατηγορίας από τουριστικό γραφείο στο κέντρο 19.04.24
 3. Ζητούνται υπάλληλοι γραφείου από την Greenmotion 19.04.24
 4. Ζητούνται πωλητές/πωλήτριες από το κατάστημα Mythiko 19.04.24
 5. Ζητείται υπάλληλος γραφείου 19.04.24
 6. Ζητείται πωλητής/τρια από κοσμηματοπωλείο στο κέντρο 19.04.24
 7. Ζητείται προσωπικό από το εστιατόριο Artisti 19.04.24
 8. Ζητείται άτομο για κρύα κουζινα/λάντζα από καφέ στη Μαρίνα Γουβιών 19.04.24
 9. Ζητείται σερβιτόρος/α από καφετέρια στη Μαρίνα Γουβιών 19.04.24
 10. Ζητείται πωλήτρια από το Nostos Delissimo στο κέντρο 19.04.24
 11. Ζητείται barista από καφετέρια στην Παλαιοκαστρίτσα 19.04.24
 12. Ζητείται πιανίστας 19.04.24
 13. Ζητείται υπάλληλος από super market στην Παλαιοκαστρίτσα 19.04.24
 14. Ζητείται προσωπικό από το ξενοδοχείο Kerkyra Blue Hotel N' Spa 19.04.24
 15. Ζητείται προσωπικό από το ΚΔΑΠ ΑμεΑ Αισιοδοξία 19.04.24
 16. Ζητείται chef από beach bar 19.04.24
 17. Ζητείται τεχνολόγος τροφίμων 19.04.24
 18. Ζητείται άτομο για φροντίδα ηλικιωμένου 19.04.24
 19. Ζητείται κυρία για φροντίδα ηλικιωμένης 19.04.24
 20. Ζητούνται σερβιτόροι/ες και βοηθοί 19.04.24
 21. Ζητείται άτομο για γραμματειακή υποστήριξη 19.04.24
 22. Ζητείται ψήστης 19.04.24
 23. Ζητείται προσωπικό από το Imabari Corfu 19.04.24
 24. Ζητείται υπάλληλος από τα οπτικά Ζερβόπουλος 19.04.24
 25. Ζητείται πωλήτρια/ης από τουριστικό στην παλαιά πόλη 19.04.24
 26. Ζητείται προσωπικό από το Coffee Lab 19.04.24
 27. Ζητείται προσωπικό στις Μπενίτσες 19.04.24
 28. Ζητείται Β μάγειρας και βοηθός μάγειρα στην νότια Κέρκυρα 19.04.24
 29. Ζητούνται συνεργάτες από την εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων Ansa 19.04.24
 30. Ζητούνται αισθητικοί και κομμωτές/τριες από εταιρεία καλλυντικών 19.04.24

Corfuland News