Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Let's Do it Greece... στην Κέρκυρα! 29/04/2012

ImageΤο "Let's Do it"είναι μια διεθνής εθελοντική καμπάνια που ξεκίνησε για 1η φορά το 2008 στην Εσθονία και είχε σαν στόχο να καθαριστεί από εθελοντές μέσα σε μία μόνο ημέρα ολόκληρη η χώρα από κάθε λογής σκουπίδια. Τελικά στις 3 Μαΐου του 2008, 50.000 εθελοντές καθάρισαν 10.000 τόνους σκουπιδιών από δασικές εκτάσεις. Από τότε το "Let's Do It" έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως και πλέον μία φορά κάθε χρόνο πολίτες από όλο τον κόσμο καθαρίζουν τις πόλεις τους περνώντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αλτρουισμού για το περιβάλλον αλλά και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Φέτος για πρώτη φορά θα φιλοξενήθεί το ''Let's Do It'' στην Ελλάδα με την πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) και του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής ''Ώρα για Δράση''. Η ΕΕΔΣΑ και ο «Ώρα για Δράση», ως μη κερδοσκοπικές, εθελοντικές οργανώσεις ήρθαν σε επαφή με τους διοργανωτές της καμπάνιας από την Εσθονία και φέρνουν τη συγκεκριμένη καμπάνια στη χώρα μας.  

Σκοπός είναι να ενωθούν οι φωνές με όλους τους εθελοντικούς φορείς, συλλόγους, δήμους, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, σχολεία και άλλους φορείς της Ελλάδας που θέλουν να συμβάλλουν, και μαζί να καθαρίσουν μέσα σε μία μόνο ημέρα από απλές περιοχές έως και σημαντικά οικοσυστήματα της χώρας μας. Είναι ένας στόχος δύσκολος ο οποίος όμως με τη συμμετοχή όλων μας μπορεί να επιτευχθεί.  (Πηγή: http://letsdoitgreece.org/)

Ημερομηνία της κοινής δράσης είναι η Κυριακή 29η Απριλίου 2012.

Στην Κέρκυρα, η εθελοντική ομάδα Καντουνίστας συμμετέχει στην Πανελλήνια καμπάνια καθαρισμού Let's Do it Greece με σκοπό να καθαρίσει και να αναβαθμίσει  την παραλία και το παραλιακό πεζοδρόμιο της Σωτηριώτισσας στο Κοντόκαλι.

Συμμετέχουν κάτοικοι της περιοχής και μαθητές σχολείων.

Προαιρετικά: σακκούλες σκουπιδιών (κήπου) και γάντια, τσουγκράνες, χορτοκοπτικό, ψαλίδες, τσαπιά!

Ώρα συνάντησης: 10πμ - 29/04/2012

Δείτε σχετικό video ΕΔΩ

Corfuland Live Webcams

Nautilus

Ανεμόμυλος

Δείτε live

Oasis Hotel

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

La Veranda Di Corfu

Ναυσικάς, Κανόνι

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News