Τι παίζει Σήμερα

Thank Love Its Friday @ Cabal, 02/06/2023

Ώρα έναρξης: 19:00

Dj March @ 54 Dreamy Nights, 02/06/2023

Ώρα έναρξης: 20:00
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Η κουζίνα της Κέρκυρας, ο «Γαστρονόμος» και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Στα μέσα του Ιουλίου 2013 το ευρείας κυκλοφορίας και απήχησης περιοδικό «Γαστρονόμος», που κυκλοφορεί μαζί με την εφημερίδα «Η Καθημερινή της Κυριακής», είχε πολυσέλιδο αφιέρωμα στην κουζίνα της Κέρκυρας («Η Καθημερινή της Κυριακής», 14 Ιουλίου 2013 – περιοδικό «Γαστρονόμος», τεύχος 87, σελ. 48 - 69).

Το αφιέρωμα αυτό βασίστηκε και σε ερευνητική δουλειά που έγινε στο πλαίσιο του έργου «Ο Αδριατικός Ελαιώνας: Πρόληψη Κινδύνου, Αειφορία, Μάθηση» (AOGRPSL -245) του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας IPA Adriatic 2007-2013, που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιείται από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο ως Επικεφαλής Εταίρο, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο των Τιράνων (Αλβανία) και την Περιφέρεια του Ρίμινι (Ιταλία).

Η κουζίνα της Κέρκυρας, ο «Γαστρονόμος» και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Πρόκειται για τη χρήση του κερκυραϊκού ελαιολάδου σε παραδοσιακές συνταγές της Κέρκυρας, τις οποίες οι ερευνητές μας έφεραν στο φως μέσω αρχειακής και λαογραφικής/εθνογραφικής έρευνας. Τέτοιες συνταγές μαγειρεύτηκαν πρόσφατα από μάγειρες και αρχιμάγειρες της Κέρκυρας σε εκδήλωση του έργου στην Αναγνωστική Εταιρία Κερκύρας ( http://www.adrolive.gr/index.php/el/news-all-gr/events/77-workshop-march-2013 ).

Ευχαριστίες στην κυρία Χαψούλα, Διευθύντρια Σύνταξης του «Γαστρονόμου», τόσο για την άδεια όσο και για την αναγνώριση της συμβολής του Ιονίου Πανεπιστημίου και των ερευνητών μας στο αφιέρωμα αυτό (βλ. σελ. 69).


Το αφιέρωμα αυτό δείχνει έμπρακτα ότι το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και η Επιτροπή Ερευνών του κινούνται με γνώμονα την εξωστρέφεια και φροντίζουν για τη διάχυση των αποτελεσμάτων στην ευρύτερη κοινωνία. Ειδικότερα για το έργο «Ο Αδριατικός Ελαιώνας: Πρόληψη Κινδύνου, Αειφορία, Μάθηση» και τις δράσεις του, μπορείτε να ενημερώνεστε μέσω του ιστοτόπου www.adrolive.gr .

Καλή αναγνωστική και (γιατί όχι;) γευστική Κερκυραϊκή απόλαυση!

Έργο: «Ο Αδριατικός Ελαιώνας: Πρόληψη Κινδύνου, Αειφορία, Μάθηση»

Πηγή: http://www.ionio.gr/central/gr/news/read/4206

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland News