Ειδοποίηση
 • There is no category chosen or category doesn't contain any items
 • There is no category chosen or category doesn't contain any items
 • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Η Επτροπή Αισθητικής Δήμου Κέρκυρας ...παίρνει σάρκα και οστά! 15/01/2012

Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012 η Επιτροπή Αισθητικής του Δήμου Κέρκυρας οργανώνει με την υποστήριξη ανεξάρτητων εθελοντών, εθελοντικών ομάδων και φορέων της Κέρκυρας, καθαρισμό κτηρίων και μνημείων από γραφήματα "τύπου graffiti" καθώς και ενημέρωση του κοινού σε θέματα καθαριότητας και συμπεριφοράς. Θα υπάρξουν 3 συνεργεία καθαρισμού που θα καλύψοπυν συγκεκριμένες περιοχές της πολής ένω ένα 4ο συνεργείο θα αναλάβει την ενημέρωση. Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να προσέλθει την ερχόμενη Κυριακή στις 10 το πρωί στην πλατεία Δημαρχείου στο κέντρο της πόλης.

Κέρκυρα - Όμορφη πόλη!

  Κέρκυρα - όμορφη πόλη......μια μικρή πρόταση, με τεράστια όμως σημασία! Αλήθεια, εσείς πως ονειρεύεστε ότι θα θέλατε να είναι η πόλη μας;  Είστε ευχαριστημένοι από την σημερινή της εικόνα;  Εσείς  κάνετε κάτι για την Κέρκυρα;

    Τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν οι εθελοντικές ομάδες στο νησί, που προσπαθούν και παράγουν έργο. Όλα αυτά τα άτομα, τα οδήγησε σε τέτοιες δράσεις, μια εσωτερική ανάγκη. Η ανάγκη της προσφοράς  και του εθελοντισμού…...ίσως και η αγανάκτηση για μια  κατάσταση που δεν τους άρεσε και προσπαθούν να την αλλάξουν!  Τι είναι όμως ο εθελοντισμός;  Θα μπορούσαμε να μιλάμε ώρες για τον εθελοντισμό και την τεράστια σημασία του, τα οφέλη του, τ' αποτελέσματα του......Θ' αρκεστούμε μόνο να πούμε ότι ο εθελοντισμός δεν επιβάλλεται, ο εθελοντισμός βγαίνει μέσα από την ψυχή μας, είναι η εσωτερική ανάγκη μας να προσφέρουμε, να κάνουμε πράξεις που θα ωφελήσουν συνανθρώπους μας, θα βελτιώσουν τη ζωή μας, να δημιουργήσουμε κατάλληλες προδιαγραφές για το μέλλον των παιδιών μας.

   Image Η Κέρκυρα λοιπόν μας χρειάζεται όλους!!! Μικρούς - μεγάλους, αιρετούς και απλούς πολίτες, νοικοκυρές και εργαζόμενους....γιατί όλοι αυτοί, είμαστε  εμείς. Και όλοι εμείς ζούμε εδώ! Στην πανέμορφη Κέρκυρα, η οποία και χάνεται μέσα στην  αδιαφορία της εποχής.  Σκεφτείτε πόσο διαφορετική θα μπορούσε να είναι η Κέρκυρα μας, αν όλοι μας την προσέχαμε λιγάκι παραπάνω. Αναρωτιέστε πόσο παραπάνω και αν εμείς σαν απλοί πολίτες μπορούμε να κάνουμε την διαφορά;        Ε λοιπόν μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά, μπορούμε να γίνουμε πιο υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά, αρκεί να το πιστέψουμε και να το προσπαθήσουμε!!!! Αφιερώστε λίγα λεπτά για να διαβάσετε, κάποια απλά καθημερινά πράγματα που αν όλοι μας τα εφαρμόζαμε, η πόλη μας θα γινόταν πολύ πιο λειτουργική και όμορφη, τόσο για εμάς , όσο και για τους επισκέπτες μας!

 • Μεγάλο πρόβλημα αποτελούν τα σκουπίδια! Ας φροντίσουμε λοιπόν να: κάνουμε ανακύκλωση, να βγάζουμε τα σκουπίδια στους κάδους απορριμμάτων τις επιτρεπτές ώρες (μετά τις 9 το βράδυ), να τοποθετούμε τις σακούλες καλά κλεισμένες και μόνο μέσα στους κάδους και φυσικά, να κλείνουμε πάντα το καπάκι των κάδων! Για τα ογκώδη απορρίμματα μας, ενημερώνουμε την αντίστοιχη υπηρεσία του Δήμου μας και δεν τα παρατάμε σε πεζοδρόμια, δρόμους  κ.α

 • Ακόμα και σαν πεζοί όμως μπορούμε να προσφέρουμε θετικά! Δεν πετάμε μικρο απορρίμματα (τσίχλες, κουτιά τσιγάρων, μπουκαλάκια, χαρτιά κ.λ.π),  στους χώρους που κινούμαστε!

 • Δεν ρυπαίνουμε με "μουτζούρες", τους τοίχους κτιρίων (δημόσιων και ιδιωτικών), τα μνημεία μας, ιστορικούς χώρους, παιδικές χαρές, πλατείες κ.λ.π

 • Δεν κολλάμε αφίσες σε τοίχους, κολώνες, δέντρα. Η αφισοκόλληση επιτρέπεται μόνο στα ειδικά ταμπλό του Δήμου!

 • Οι καταστηματάρχες, πρέπει να σέβονται τους συμπολίτες τους και να μην απλώνουν τα τραπεζοκαθίσματα τους αλλά και τα είδη που πωλούν, πέραν του νόμιμου χώρου που τους έχει παραχωρηθεί. Επίσης οφείλουν να διατηρούν τον χώρο μπροστά από το κατάστημα τους καθαρό και περιποιημένο!

 • Μπορούμε όλοι μας να σεβαστούμε την παλιά πόλη μας και το ιστορικό κέντρο. Μπορούμε και δεν χρειάζεται να παρκάρουμε το αυτοκίνητο ή το μηχανάκι μας, ακριβώς έξω από το μαγαζί που θέλουμε να πιούμε τον καφέ μας. Σεβόμαστε τον Κ.Ο.Κ και ακόμη πιο σημαντικό....σεβόμαστε την ιστορία μας αλλά και το μέλλον μας! Σε ποιον αρέσει η εικόνα της παλιάς πόλης γεμάτη από αυτοκίνητα και μηχανάκια, παρκαρισμένα ακόμη και πάνω σε πεζοδρόμια; Φαντάζομαι σε κανέναν!

 • Προσέχουμε τις παραλίες μας, τη θάλασσα μας, τις διατηρούμε καθαρές. Άλλωστε εμείς οι ίδιοι και τα παιδιά  μας, είμαστε οι πρώτοι που τις χρησιμοποιούμε....

 • Γινόμαστε ενεργοί πολίτες, συμμετέχουμε όπου και όπως μπορούμε! Αλλάζουμε πρώτα τον εαυτό μας και μετά τους άλλους! 

Και καλό είναι να μην ξεχνάμε, ότι η Κέρκυρα είναι όμορφη από μόνη της, εμείς πρέπει απλά να την διατηρήσουμε και να την  αναδείξουμε! Της το οφείλουμε!!!

 

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Τα Δίχτυα

Δασσιά

Δείτε live

Προβεβλημένες Αγγελίες

 1. Ζητείται λαντζιέρα/ης στα Γουβιά 28.05.24
 2. Ζητείται προσωπικό από τo Corfu Aquarium στη Παλαιοκαστρίτσα 28.05.24
 3. Ζητείται προσωπικό από την εταιρεία Roula Rouva Real Estate Agency 28.05.24
 4. Ζητείται οδηγός από τα Diellas ΕΠΕ 28.05.24
 5. Ζητείται προσωπικό από τη Diellas 28.05.24
 6. Ζητούνται άτομα από Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων 28.05.24
 7. Ζητείται προσωπικό από το οπωροπωλείο Φρουτότοπος 28.05.24
 8. Ζητείται προσωπικό από αλυσίδα super market 28.05.24
 9. Ζητείται προσωπικό από κατάστημα ρούχων στην παλιά πόλη 28.05.24
 10. Ζητείται οδηγός και βοηθός οδηγού από την κάβα Φιλιππάκης 28.05.24
 11. Ζητούνται εργάτες αποθήκης από την Marbella Collection 28.05.24
 12. Ζητείται υπάλληλος από τουριστικό κατάστημα εντός παλαιάς πόλης 28.05.24
 13. Ζητείται υπάλληλος από super market στην Παλαιοκαστρίτσα 28.05.24
 14. Ζητείται μάγειρας/μαγείρισσα από τον παντοκαφενέ Μπρίκι 28.05.24
 15. Ζητείται προσωπικό από ναυτικό πρακτορείο 28.05.24
 16. Ζητείται πωλήτρια/πωλητής για το κατάστημα Corfu Sandals 28.05.24
 17. Ζητείται σερβιτόρος και βοηθός σερβιτόρου από εστιατόριο στην πόλη 28.05.24
 18. Ζητείται προσωπικό από κατάστημα στο κέντρο της παλιάς πόλης 28.05.24
 19. Ζητείται προσωπικό από τα Ella Resorts 28.05.24
 20. Ζητείται οδηγός Β από τουριστικό γραφείο στο κέντρο 28.05.24
 21. Ζητείται προσωπικό από το παγωτατζίδικο Twins Gelato 28.05.24
 22. Ζητούνται οδηγοί από την Green Motion rent a car 27.05.24
 23. Ζητούνται πωλητές/ merchandisers από την βιομηχανία χρωμάτων Vechro 27.05.24
 24. Ζητείται κυρία για φροντίδα ηλικιωμένης 27.05.24
 25. Ζητείται μάγειρας/ψήστης από εστιατόριο στη Γλυφάδα 27.05.24
 26. Ζητείται μάγειρας από το ξενοδοχείο Eleals στο Πέραμα 27.05.24
 27. Ζητείται προσωπικό από την εταιρεία Δόικας Α.Ε. 27.05.24
 28. Ζητείται εκπρόσωπος εξυπηρέτησης από την Hertz 27.05.24
 29. Ζητείται προσωπικό από το κατάστημα Muses 27.05.24
 30. Ζητείται προσωπικό από το Byoung 27.05.24

Corfuland Tips

Corfuland News