Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Η Επτροπή Αισθητικής Δήμου Κέρκυρας ...παίρνει σάρκα και οστά! 15/01/2012

Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012 η Επιτροπή Αισθητικής του Δήμου Κέρκυρας οργανώνει με την υποστήριξη ανεξάρτητων εθελοντών, εθελοντικών ομάδων και φορέων της Κέρκυρας, καθαρισμό κτηρίων και μνημείων από γραφήματα "τύπου graffiti" καθώς και ενημέρωση του κοινού σε θέματα καθαριότητας και συμπεριφοράς. Θα υπάρξουν 3 συνεργεία καθαρισμού που θα καλύψοπυν συγκεκριμένες περιοχές της πολής ένω ένα 4ο συνεργείο θα αναλάβει την ενημέρωση. Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να προσέλθει την ερχόμενη Κυριακή στις 10 το πρωί στην πλατεία Δημαρχείου στο κέντρο της πόλης.

Κέρκυρα - Όμορφη πόλη!

  Κέρκυρα - όμορφη πόλη......μια μικρή πρόταση, με τεράστια όμως σημασία! Αλήθεια, εσείς πως ονειρεύεστε ότι θα θέλατε να είναι η πόλη μας;  Είστε ευχαριστημένοι από την σημερινή της εικόνα;  Εσείς  κάνετε κάτι για την Κέρκυρα;

    Τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν οι εθελοντικές ομάδες στο νησί, που προσπαθούν και παράγουν έργο. Όλα αυτά τα άτομα, τα οδήγησε σε τέτοιες δράσεις, μια εσωτερική ανάγκη. Η ανάγκη της προσφοράς  και του εθελοντισμού…...ίσως και η αγανάκτηση για μια  κατάσταση που δεν τους άρεσε και προσπαθούν να την αλλάξουν!  Τι είναι όμως ο εθελοντισμός;  Θα μπορούσαμε να μιλάμε ώρες για τον εθελοντισμό και την τεράστια σημασία του, τα οφέλη του, τ' αποτελέσματα του......Θ' αρκεστούμε μόνο να πούμε ότι ο εθελοντισμός δεν επιβάλλεται, ο εθελοντισμός βγαίνει μέσα από την ψυχή μας, είναι η εσωτερική ανάγκη μας να προσφέρουμε, να κάνουμε πράξεις που θα ωφελήσουν συνανθρώπους μας, θα βελτιώσουν τη ζωή μας, να δημιουργήσουμε κατάλληλες προδιαγραφές για το μέλλον των παιδιών μας.

   Image Η Κέρκυρα λοιπόν μας χρειάζεται όλους!!! Μικρούς - μεγάλους, αιρετούς και απλούς πολίτες, νοικοκυρές και εργαζόμενους....γιατί όλοι αυτοί, είμαστε  εμείς. Και όλοι εμείς ζούμε εδώ! Στην πανέμορφη Κέρκυρα, η οποία και χάνεται μέσα στην  αδιαφορία της εποχής.  Σκεφτείτε πόσο διαφορετική θα μπορούσε να είναι η Κέρκυρα μας, αν όλοι μας την προσέχαμε λιγάκι παραπάνω. Αναρωτιέστε πόσο παραπάνω και αν εμείς σαν απλοί πολίτες μπορούμε να κάνουμε την διαφορά;        Ε λοιπόν μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά, μπορούμε να γίνουμε πιο υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά, αρκεί να το πιστέψουμε και να το προσπαθήσουμε!!!! Αφιερώστε λίγα λεπτά για να διαβάσετε, κάποια απλά καθημερινά πράγματα που αν όλοι μας τα εφαρμόζαμε, η πόλη μας θα γινόταν πολύ πιο λειτουργική και όμορφη, τόσο για εμάς , όσο και για τους επισκέπτες μας!

  • Μεγάλο πρόβλημα αποτελούν τα σκουπίδια! Ας φροντίσουμε λοιπόν να: κάνουμε ανακύκλωση, να βγάζουμε τα σκουπίδια στους κάδους απορριμμάτων τις επιτρεπτές ώρες (μετά τις 9 το βράδυ), να τοποθετούμε τις σακούλες καλά κλεισμένες και μόνο μέσα στους κάδους και φυσικά, να κλείνουμε πάντα το καπάκι των κάδων! Για τα ογκώδη απορρίμματα μας, ενημερώνουμε την αντίστοιχη υπηρεσία του Δήμου μας και δεν τα παρατάμε σε πεζοδρόμια, δρόμους  κ.α

  • Ακόμα και σαν πεζοί όμως μπορούμε να προσφέρουμε θετικά! Δεν πετάμε μικρο απορρίμματα (τσίχλες, κουτιά τσιγάρων, μπουκαλάκια, χαρτιά κ.λ.π),  στους χώρους που κινούμαστε!

  • Δεν ρυπαίνουμε με "μουτζούρες", τους τοίχους κτιρίων (δημόσιων και ιδιωτικών), τα μνημεία μας, ιστορικούς χώρους, παιδικές χαρές, πλατείες κ.λ.π

  • Δεν κολλάμε αφίσες σε τοίχους, κολώνες, δέντρα. Η αφισοκόλληση επιτρέπεται μόνο στα ειδικά ταμπλό του Δήμου!

  • Οι καταστηματάρχες, πρέπει να σέβονται τους συμπολίτες τους και να μην απλώνουν τα τραπεζοκαθίσματα τους αλλά και τα είδη που πωλούν, πέραν του νόμιμου χώρου που τους έχει παραχωρηθεί. Επίσης οφείλουν να διατηρούν τον χώρο μπροστά από το κατάστημα τους καθαρό και περιποιημένο!

  • Μπορούμε όλοι μας να σεβαστούμε την παλιά πόλη μας και το ιστορικό κέντρο. Μπορούμε και δεν χρειάζεται να παρκάρουμε το αυτοκίνητο ή το μηχανάκι μας, ακριβώς έξω από το μαγαζί που θέλουμε να πιούμε τον καφέ μας. Σεβόμαστε τον Κ.Ο.Κ και ακόμη πιο σημαντικό....σεβόμαστε την ιστορία μας αλλά και το μέλλον μας! Σε ποιον αρέσει η εικόνα της παλιάς πόλης γεμάτη από αυτοκίνητα και μηχανάκια, παρκαρισμένα ακόμη και πάνω σε πεζοδρόμια; Φαντάζομαι σε κανέναν!

  • Προσέχουμε τις παραλίες μας, τη θάλασσα μας, τις διατηρούμε καθαρές. Άλλωστε εμείς οι ίδιοι και τα παιδιά  μας, είμαστε οι πρώτοι που τις χρησιμοποιούμε....

  • Γινόμαστε ενεργοί πολίτες, συμμετέχουμε όπου και όπως μπορούμε! Αλλάζουμε πρώτα τον εαυτό μας και μετά τους άλλους! 

Και καλό είναι να μην ξεχνάμε, ότι η Κέρκυρα είναι όμορφη από μόνη της, εμείς πρέπει απλά να την διατηρήσουμε και να την  αναδείξουμε! Της το οφείλουμε!!!

 

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Τα Δίχτυα

Δασσιά

Δείτε live

Προβεβλημένες Αγγελίες

  1. Ζητείται οδηγός για βανάκι κοντά στη Ρόδα ή Αχαράβη 15.02.25
  2. Ζητείται υπάλληλος τουριστικού γραφείου στη νότια Κέρκυρα 15.02.25
  3. Ζητείται μάγειρας και βοηθός μάγειρα από εστιατόριο steak burger house 15.02.25
  4. Ζητείται Β μάγειρας από το Giacomo's Pizza Pasta & Wine στη Μεσογγή 15.02.25
  5. Ζητείται εκπρόσωπος εξυπηρέτησης από την εταιρία Hertz 15.02.25
  6. Ζητείται εκπρόσωπος ομάδας καθαριότητας από την εταιρεία Hertz 15.02.25
  7. Ζητείται προσωπικό από τα ξενοδοχεία Rizos Resorts 15.02.25
  8. Ζητούνται πωλήτριες από κατάστημα στην παλιά πόλη 15.02.25
  9. Ζητείται κρεοπώλης από το ξενοδοχείο Acharavi Beach Hotel 15.02.25
  10. Ζητείται μετρ από το ξενοδοχείο Acharavi Beach Hotel 15.02.25
  11. Ζητείται υπεύθυνη βάρδιας από κατάστημα λιανικής στο κέντρο 14.02.25
  12. Ζητείται πωλητής/τρια από την εταιρεία Mondelez WYR 14.02.25
  13. Ζητείται reservations manager από την Nomas 14.02.25
  14. Ζητείται ηλεκτρολόγος από τα ξενοδοχεία του ομίλου Sani/Ikos 14.02.25
  15. Ζητείται προσωπικό ασφαλείας/security από τα ξενοδοχεία Ikos Dassia και Ikos Odisia 14.02.25
  16. Ζητείται συγκρότημα κατοικιών προς ενοικίαση 14.02.25
  17. Πωλείται αγροτεμάχιο 14.02.25
  18. Ζητείται προσωπικό από ξενοδοχείο στην Παλαιοκαστρίτσα 14.02.25
  19. Ζητείται προσωπικό από την G4S Cash Solutions 14.02.25
  20. Ζητούνται πωλητές/τριες από το Corfu Sandals & Venus Accessories 14.02.25
  21. Ζητείται barista/bartender από καταστήματα take away στο κέντρο 14.02.25
  22. Ζητείται προσωπικό από το Bahia Mare στο Μπαρμπάτι 14.02.25
  23. Ζητείται προσωπικό από κατάστημα στο Λιστόν 14.02.25
  24. Ζητούνται σερβιτόροι/ες και βοηθοί από το εστιατόριο Psaraki 14.02.25
  25. Ζητούνται βοηθοί κουζίνας από τα εστιατόρια Spianada meats and greens και Psaraki 14.02.25
  26. Ζητείται υπάλληλος για καθαρισμό εστιατορίου στο κέντρο 14.02.25
  27. Ζητείται υπάλληλος για χρήση προγράμματος εμπορικής διαχείρισης από επιχείρηση εστίασης 14.02.25
  28. Ζητούνται ταμίες για εστιατόριο στο κέντρο της πόλης 14.02.25
  29. Ζητούνται ψήστες και τυλίχτριες 14.02.25
  30. Ενοικιάζεται γραφείο πλησίον αεροδρομίου 14.02.25