Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Φθινοπωρινή Εκδρομή Πολιτισμού και Γευσιγνωσίας στην Κέρκυρα

Φθινοπωρινή Εκδρομή Πολιτισμού και Γευσιγνωσίας στην Κέρκυρα

Το ταξίδι για το πανέμορφο νησί των Φαιάκων είναι γεμάτο εκπλήξεις και γνώση: Μελισσοκομία, αμπελουργία, οινογνωσία, γαστρονομία, περίπατοι και Μουσεία στην πόλη της Κέρκυρας, γνωριμία με τις κρυμμένες γωνιές της απ άκρη σ' άκρη του νησιού. 

Από τα πολυτελή παλάτια και αρχοντόσπιτα της πόλης, το μάτι μας χάνεται στην καταπράσινη φύση, στα πόδια μας υδροβιότοποι, αλυκές και το γαλάζιο του Ιονίου. Θα μπούμε κι εμείς στο πετσί του ρόλου της Κερκυραϊκής επαρχίας του '50.

Θα ανάψουμε φωτιά στον ξυλόφουρνο, θα ζυμώσουμε ψωμί, θα ανοίξουμε φύλλο και θα γευτούμε τις ίδιες γεύσεις που γεύτηκαν οι παππούδες μας. Θα περιπλανηθούμε σε αγροκτήματα και ελαιώνες πλάι σε υδοβιότοπους παρατηρώντας τους αργυροπελεκάνους, τους ερωδιούς και τις αγριόπαπιες. Ο κύκλος αυτών των γαστρο-πολιτισμικών εκδρομών γίνονται με σύμπραξη της Ομάδας Γαστρονομίας και Πολιτισμού του Τίμου Πετρίδη.

 

Το ταξιδιωτικό γραφείο Cosmorama και η Ομάδα Γαστρονομίας και Πολιτισμού παρουσιάζουν 

                                Κέρκυρα, το νησί των Φαιάκων και τα ιδιαίτερα προϊόντα του


                                                                         25 - 28 Οκτωβρίου 2014
1η ημέρα Σάββατο 25 Οκτωβρίου

Στο κέντρο του νησιού

Ξεκινάμε το ταξίδι για το πανέμορφο νησί των Φαιάκων με την πρωινή πτήση. Το πολυτελές λεωφορείο μας θα μας παραλάβει από το αεροδρόμιο για το ξενοδοχείο.
Αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο, θα αρχίσουμε την ημέρα μας με πρώτη επίσκεψη στην Σαπωνοποιία Πατούνη στο κέντρο της πόλης. Συνεχίζουμε με το λεωφορείο με κατεύθυνση την Παλαιοκαστρίτσα.


Πρώτη στάση στο χωριό Βάτος όπου μας περιμένει Η Μελισσοκομική Κέρκυρας Βασιλάκη. Ο ιδιοκτήτης Παναγιώτης Βασιλάκης θα μας  μυήσει στα μυστικά της μελισσοκομίας και θα μας τρατάρει τα υπέροχα προϊόντα του. 


Η επόμενη επίσκεψή μας είναι στο Κτήμα Θεοτόκη στην κοιλάδα του Ρόπα λίγο πριν από το χωριό Γιαννάδες. Το Κτήμα είναι  περιτριγυρισμένο από δάση με πεύκα, αρχαίους ελαιώνες και απέραντες εκτάσεις από αμπελώνες και έχει έκταση  1100 στρεμμάτων περίπου. 
Θα μάθουμε για τα τοπικά κρασιά, το λάδι αλλά και τα υπόλοιπα προϊόντα του Κτήματος από τον Κο Σωκράτη. Τέλος θα δοκιμάσουμε 2 χαρακτηριστικά κρασιά.


Το Κτήμα είναι ιδιοκτησία της οικογένειας Θεοτόκη η οποία έχει μεγάλη παράδοση στην πολιτική εδώ και πολλά χρόνια και η οποία μας αποκαλύπτει με αυτόν τον τρόπο το πάθος της για τον οίνο και άλλες τοπικές καλλιέργειες (λάδι και μαρμελάδες). 


Επόμενος στόχος μας το Μοναστήρι της Παλαιοκαστρίτσας που βρίσκεται στην κορυφή του ακρωτηρίου της Παλαιοκαστρίτσας. 


Ιδρύθηκε το 1225 και αργότερα τον 18ο  αιώνα κατασκευάστηκε η εκκλησία αφιερωμένη στην Παναγία και τα κελιά των μοναχών.
Σήμερα το εσωτερικό του μοναστηριού έχει μια αυλή με καμάρες και ένα κτίριο που φιλοξενεί ένα Μουσείο με Βυζαντινές και μεταβυζαντινές εικόνες, ιερά βιβλία, σκεύη και ενδυμασία τελετών.
Η θέα από το μοναστήρι είναι μαγευτική και εκτός από την θάλασσα μπορείτε να θαυμάσετε το νησάκι απέναντι από την παραλία. 
Παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής προς Κέρκυρα θα συναντήσουμε το εργοστάσιο παραγωγής Κουμ Κουάτ Μαυρομάτη, μια οικογενειακή επιχείρηση από το 1965. Θα δούμε ένα ολιγόλεπτο επεξηγηματικό βίντεο και ο  Άρης Μαυρομάτης  θα μας μιλήσει για την προέλευση, την καλλιέργεια , την μεταποίηση και τις  χρήσεις στην μαγειρική - ζαχαροπλαστική  του ιδιαίτερου αυτού προϊόντος. 
Ακολουθεί η παρακείμενη Κερκυραϊκή Αλλαντοποιία  που παράγει πέραν των κλασσικών αλλαντικών,  τα τοπικά προϊόντα Νούμπουλο, Φουμικάδο και  Σαλάδο (παραδοσιακό σαλάμι Κέρκυρας). 
Η σημερινή ιδιοκτήτρια Βιργινία Χαλιανδρού θα μας εξηγήσει  την διαδικασία παραγωγής και θα μας τρατάρει τα καλούδια της.
Καταλήγουμε για ξενάγηση και φαγητό στο  Κτήμα  Ambelonas Corfu της πολύ δραστήριας Βασιλικής Καρούνου . 
Σ’ ένα φυσικό περιβάλλον με άγρια βλάστηση και σε έκταση 18 στρεμμάτων, απλώνεται ο αμπελώνας στον οποίο καλλιεργούνται τοπικές παραδοσιακές ποικιλίες και κυρίως Κακοτρύγης και Σκοπελίτικο.
Από πέρυσι ο Αμπελώνας  έχει διευρύνει τις δραστηριότητές του και προσπαθεί να  αναδείξει με διάφορες εκδηλώσεις την τοπική παράδοση, τη φύση της Κέρκυρας και την τέχνη και τον πολιτισμό γενικότερα του νησιού σε συνεργασία με διάφορους φορείς. 


Στον Ambelona θα δούμε τα εργαλεία, που παραδοσιακά χρησιμοποιούνταν για την παραγωγή κρασιού και λαδιού και θα παρακολουθήσουμε βίντεο με τις αντίστοιχες παραδοσιακές διαδικασίες.
Θα γνωρίσουμε και μερικά από τα Φυτά του Ιπποκράτη, που χρησιμοποιούνται και στην Κουζίνα του. 
Θα γευτούμε ένα πλούσιο γεύμα με τοπικά παραδοσιακά φαγητά συνδυασμένα με τα προϊόντα της εταιρείας ACORDO, συνοδευμένα με τα κρασιά του αμπελώνα.


Το Μενού
Τρεις μικρές Μπρουσκέτες: Πατέ πιπεριές με κατσικίσιο λαδοτύρι, Πατέ πράσινες ντομάτες     με 7 βότανα και κερκυραϊκό σαλάμι με chutney νωπών σύκων και πικάντικες συκομπουκίτσες
Κερκυραϊκό Νούμπουλο, Πεκορίνο Αμφιλοχίας, φρέσκα φρούτα εποχής και Κερκυραϊκή Μουστάρδα Ντόλτσε  
Πράσινη σαλάτα Ambelonas με μυρωδικά, καρύδια, σπόρια, σταφίδες και  σάλτσα ροδιού με Ξίδι Εσπεριδοειδών 
Ριζότο με Κανκίοφολες και σέλερι, καρότο, κρεμμύδι,, κουρκουμά, αυθεντικό βούτυρο Κέρκυρας και Πεκορίνο Αμφιλοχίας 
Κοτόπουλο φιλέτο ψητό με γιαούρτι, δυόσμο και λεμόνι συνοδεύεται με  κουσκούς 
Ψητό χοιρινό μπούτι με Κερκυραϊκή μουστάρδα ντόλτσε, κυδώνια, βερίκοκα και Κουμ κουάτ 
Γιαούρτι με ζελέ λεβάντα ή ροδοπέταλα, Γλυκά του κουταλιού, Τσάι με βότανα 
Το γεύμα θα συνοδεύσουν τα κρασιά του Κτήματος Κακοτρίγης (λευκό) και Σκοπελίτικο (Κόκκινο) 

Μετά το φαγητό συνεχίζουμε για το παραδοσιακό χωριό Πέλεκας. Στην κορυφή του λόφου του Πέλεκα, σε μια εξέδρα διαμορφωμένη πάνω στο βράχο, υπάρχει το Παρατηρητήριο του Κάϊζερ, από τα αγαπημένα σημεία του γερμανού αυτοκράτορα όταν έκανε διακοπές στην Κέρκυρα, στο ανάκτορό του το Αχίλλειο. Θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα τόσο προς το εσωτερικό του νησιού, όσο και προς το πέλαγος, όπου  κατά το ηλιοβασίλεμα ο ήλιος  βυθίζεται στη θάλασσα βάφοντας με τα χρώματα της δύσης ολόκληρο τον ορίζοντα, πίνοντας το καφεδάκι μας. Μετά τον καφέ θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ ελεύθερο για βόλτες στην πόλη της Κέρκυρας.

 

2η ημέρα Κυριακή 26 Οκτωβρίου

Στην Παλαιόπολη, το Mon Repos και την πόλη της Κέρκυρας
Σήμερα είναι η μέρα των περιπάτων και των Μουσείων.
Μετά από ένα ωραίο πρωινό, κατευθυνόμαστε με τα πόδια στην παρακείμενη Παλαιόπολη και το Mon Repos.
Στην Παλαιόπολη, «αναπαύονται» τα ίχνη της αρχαίας πόλης της Κέρκυρας (8ος αι. π.Χ.) Θα δούμε τα ερείπια που έρχονται στο φώς από τις ανασκαφές όπως την Βασιλική της Κέρκυρας μερικά τμήματα πλακόστρωσης της αρχαίας αγοράς, τα ρωμαϊκά μπάνια και το ναυπηγείο του λιμανιού του Αλκίνοου. 
Mon Repos : Το καταπράσινο κτήμα απλώνεται σε 258 στρέμματα πυκνής βλάστησης και πανέμορφων κήπων και καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του λόφου της Αναλήψεως. Εκεί έχτισε τη θερινή του έπαυλη το 1831 ο Άγγλος Αρμοστής των Ιονίων Νήσων Φρέντερικ Άνταμ για χάρη της αγαπημένης του γυναίκας της Κερκυραίας Νίνας Παλατιανού, σε σχέδια του Άγγλου αρχιτέκτονα Γουάιτμορ. Το 1864, μετά την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα, ο δήμος της Κέρκυρας παραχώρησε το παλάτι και τους κήπους στη δυναστεία του Γεωργίου του Α’ προκειμένου να το χρησιμοποιούν ως θερινή κατοικία. Ο βασιλιάς ήταν εξάλλου εκείνος που του έδωσε τόσο παραστατικά το όνομα Mon Repos (ανάπαυση μου).
Τo κομψό και εντυπωσιακό παλάτι με τα μεγάλα ανοίγματα είναι αποικιακού ρυθμού με έντονα ελληνικά και νεοκλασικά στοιχεία. Δεσπόζει στη μέση του κτήματος και θα φτάσουμε εκεί, αφού περάσουμε την είσοδο και περπατήσουμε στα φαρδιά μονοπάτια, τα καλυμμένα με λευκό χαλίκι κάτω από τη σκιά των καταπράσινων πεύκων. 
Σήμερα φιλοξενεί το Μουσείο της Παλαιόπολης. Στους πανέμορφους κήπους του κάποτε φιλοξενούνταν περισσότερα από 2.000 είδη φυτών, δώρα ευρωπαϊκών βασιλικών οίκων. 

Στην  πόλη της Κέρκυρας
Από την Παλαιόπολη κατηφορίζουμε με τα πόδια προς το κέντρο της πόλης.   Η περιήγησή μας θα περιλάβει την πλατεία Λιστόν, το παλιό και νέο φρούριο, και την   Πινακοθήκη του Δήμου Κερκυραίων. 


Η «Πινακοθήκη του Δήμου Κερκυραίων» ιδρύθηκε το 1991 και  από το 1995 στεγάζεται στην ανατολική πτέρυγα των Παλαιών Ανακτόρων, στο ιστορικό κέντρο της πόλης της Κέρκυρας. Ένα μέρος των συλλογών χαρακτικής εκτίθεται στο ιστορικό κτήριο της Ιονίου Βουλής. Τα δύο μνημεία, χαρακτηριστικά δείγματα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής της περιόδου της Βρετανικής Προστασίας (1819-1823, George Whitmore και 1855, Ιωάννης Χρόνης), προσφέρουν ένα ιδανικό περιβάλλον φιλοξενίας των συλλογών της Πινακοθήκης που παρουσιάζονται σε δύο μεγάλες εκθέσεις ιστορικής αναδρομής στην εξέλιξη της ζωγραφικής και χαρακτικής στην Κέρκυρα (16ος-20ος αι.). Τα έργα τέχνης επτανήσιων καλλιτεχνών, βρίσκονται σε αρμονική συνύπαρξη με την ιδιαίτερη φυσιογνωμία των μνημείων στα οποία εκτίθενται, προβάλλοντας έτσι την πόλη της Κέρκυρας ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς (2007, Unesco).
Στις συλλογές της Πινακοθήκης συμπεριλαμβάνονται επίσης αυτές της γλυπτικής και καλλιτεχνικής φωτογραφίας, καθώς και των κατασκευών σύγχρονων καλλιτεχνών που εκτίθενται σε περιοδικές εκθέσεις κατά περιόδους αφού δεν φιλοξενούνται ακόμα σε χώρους μόνιμης έκθεσης. Ένα μέρος όλων των εκθέσεων, αποτελεί το περιεχόμενο της πρόσφατα ψηφιοποιημένης συλλογής έργων τέχνης της Πινακοθήκης. 


Το μεσημέρι μας περιμένει φαγητό στο κουκλίστικο ταβερνάκι της Μαρίνας που είναι χωμένο στα δαιδαλώδη δρομάκια της πόλης της Κέρκυρας. Η κουζίνα της, ελληνική κατά βάση έχει μια δόση από την τρέλα των Κερκυραίων.


Θα δοκιμάσουμε : Καλωσόρισμα με ουζάκι, Πιτούλες με σκόρδο και βασιλικό, Πράσινη σαλάτα με νούμπουλο και κολοκύθια ψητά, μπουρεκάκια ψητά στο φούρνο με κιμά, φέτα, μπούκοβο, μελιτζάνες κατσαρόλας με φρέσκια ντομάτα, φέτα και βασιλικό  Παστιτσάδα (μοσχάρι με κόκκινη αρωματική σάλτσα και πένες) και Σοφρίτο (μοσχάρι με λευκή σάλτσα σκόρδου και μαϊντανό). Το γεύμα θα συνοδεύσουμε με Κερκυραϊκή μπύρα. 
Για το τέλος γιαούρτι με ξύσμα λεμονιού και Κουμ Κουάτ και αντίστοιχο λικέρ. 

 

3η ημέρα Δευτέρα 27 Οκτωβρίου
Στο βορρά 
Το ταξίδι σήμερα θα καλύψει και μερικά σημαντικά αξιοθέατα του βόρειου τμήματος του νησιού.
Θα αρχίσει με επίσκεψη στην Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιεία στον Αρρίλα στο βορειοδυτικό άκρο του νησιού. Η νέα αυτή επιχείρηση δημιουργήθηκε το 2008 από τον Σπύρο Καλούδη και άλλους 3 συνεταίρους που στόχευαν στην ποιότητα και την επιστροφή στην παράδοση. Σήμερα παρουσιάζουν μια ποικιλία 4 προϊόντων με σταθερότητα στη γεύση και αναγνωρισιμότητα.
Θα γίνει μια μικρή ξενάγηση και γευστική δοκιμή.
Μετά τον Αρρίλα συνεχίζουμε για το Βενετσιάνικο χωριό  Περουλάδες, το χωριό του Κάλβου στο βορειότερο σημείο του νησιού για μια σύντομη περιήγηση. Αμέσως μετά θα επισκεφτούμε ένα γλυπτό  της φύσης, το κανάλι του έρωτα,  για να το φωτογραφίσουμε ή για να ερωτευτούμε κολυμπώντας στα νερά του. Μετά το μπανάκι μας συνεχίζουμε τον παραλιακό  δρόμο,  για να σκαρφαλώσουμε στο όρος Παντοκράτορας  και να φτάσουμε  στην  πανέμορφη και καταπράσινη ορεινή  Παλιά Περίθεια, ένα χωριό φάντασμα με αντιστρές αύρα και  5 ταβέρνες. Εκεί μας περιμένει ο Θωμάς Συριώτης  και η γυναίκα του για να μας φιλέψουν τις χωριάτικες τοπικές  λιχουδιές τους στην ταβέρνα Φόρος. Θα δοκιμάσουμε τσιγαρέλια, γίγαντες, πιπεριές στα κάρβουνα με τυρί και σκόρδο, κρεμυδόπιτα, νερατζοσαλάτα, μπουρδέτο, κουνέλι στιφάδο. Θα συνοδεύσουμε με χύμα κόκκινο κρασί δικό τους από σταφύλια Λευκάδας. Για γλυκάκι παίζει  μηλόπιτα, καρυδόπιτα. Μετά το φαγητό αρχίζουμε την κατάβαση μας προς την πόλη ακολουθώντας μια μαγευτική διαδρομή στο ανατολικό τμήμα του νησιού που περνάει από τα χωριά  Κασσιόπη, Καλάμι,  Νησάκι, Πυργί , Δασσιά , Κάτω Κορακιάνα, Ύψος , Γουβιά και Κοντοκάλι. Απέναντι μας οι Αλβανικές ακτές , γύρω μας καταπράσινη φύση, στα πόδια μας  υδροβιότοποι , αλυκές  και το γαλάζιο του Ιονίου. Στο ιστορικό χωριό Γουβιά, στο τέρμα της τεράστιας υπερσύγχρονης μαρίνας θα θαυμάσουμε τον Ενετικό Ναύσταθμο και θα απολαύσουμε το απογευματινό καφεδάκι μας με τα πόδια μας στην θάλασσα. Το βραδάκι ελεύθερο για βόλτες στην πόλη.

 

4η ημέρα Τρίτη 28 Οκτωβρίου 
Στο Νότο 
Μετά από το γνωστό πρωινό, επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο μας με κατεύθυνση προς το νότο. Πρώτη στάση το Κανόνι με θέα το  Ποντικονήσι.

Το μοναστήρι της Βλαχέρνας του 17ου αιώνα βρίσκεται στην μέση της θάλασσας και συνδέεται με ένα μικρό λιμανάκι μέσω ενός στενού περάσματος. Στο βάθος αντικρίζουμε το Ποντικονήσι. Σύμφωνα με μια ερμηνεία της Οδύσσειας αυτό το νησί ήταν το πλοίο του Οδυσσέα που ο Ποσειδώνας μεταμόρφωσε σε βράχο ενώ σύμφωνα με έναν άλλο μύθο ήταν ο βράχος στον οποίο καταστράφηκε το πλοίο του Οδυσσέα κατά την διάρκεια μιας καταιγίδας.. Μπορούμε επίσης να διασχίσουμε την λιμνοθάλασσα Χαλκιόπουλου με τα πόδια μέσω μιας στενής γέφυρας.


Επόμενη στάση, το Αχίλλειον η ανακτορική βίλα της Θλιμμένης αυτοκράτειρας της Αυστρίας Σίσι, έμβλημα μιας ολόκληρης εποχής. 


Το κτήμα που περιβάλλει το Αχίλλειο αποπνέει μια μοναδική αίσθηση γαλήνης. Αυτή την ηρεμία αναζητούσε και η αυτοκράτειρα όταν, πάσχοντας από κατάθλιψη, επισκέφθηκε ξανά την αγαπημένη της Κέρκυρα το 1889 και αγόρασε την περιοχή. Εδώ, αποσυρόμενη από τα εγκόσμια, θα χτίσει μια βίλα-ύμνο στο αρχαιοελληνικό πνεύμα. Κίονες, εξώστες, αετώματα, αγάλματα και νωπογραφίες συνθέτουν ένα επιβλητικό σκηνικό, σε ένα μέγαρο πομπηιανού ρυθμού που σχεδίασαν οι Ιταλοί αρχιτέκτονες Ραφαήλ Καρίτο και Αντόνιο Λάντι, μέσα σε εντυπωσιακούς κήπους στολισμένους με έργα που άλλα παρήγγειλε και άλλα αγόρασε από την βίλλα Μποργκέσε της Ρώμης. Μέχρι τη δολοφονία της το 1898 στη Βιέννη, από Ιταλό αναρχικό, η ελληνολάτρισσα αυτοκράτειρα θα περάσει εδώ αρκετά καλοκαίρια, μαθαίνοντας ελληνικά και διαβάζοντας Γκαίτε, Σαίξπηρ και Όμηρο.

Το παλάτι αφιερώθηκε στον Αχιλλέα, τον ήρωα που για την αυτοκράτειρα αντιπροσώπευε την ελληνική ψυχή και την ομορφιά των ανθρώπων του τόπου. Συνεχίζουμε την κάθοδό μας προς το Νότο για να φτάσουμε  στον επόμενο προορισμό μας, το οικολογικό αγρόκτημα ‘Βιόπορος’  δίπλα στη λιμνοθάλασσα Κορισσίων. Θα ακολουθήσουμε το πρόγραμμα Θυμάμαι και ζω φυσικά στο Βιόπορο.

Εδώ η ζωή κυλάει όπως παλιά με αγροτικές εργασίες κοντά στη φύση. Θα μπούμε κι εμείς στο πετσί του ρόλου της Κερκυραϊκής επαρχίας 50-60 χρόνων πριν. Θα ανάψουμε φωτιά στον ξυλόφουρνο, θα ζυμώσουμε ψωμί , θα ανοίξουμε φύλλο και θα γευτούμε τις ίδιες γεύσεις μιας και οι σπόροι των λαχανικών και φυτών είναι παλιοί κερκυραϊκοί σπόροι, που καλλιεργούνται πάππου - προσπάππου. (Από παππού σε εγγόνι). Μας περιμένουν οι ιδιοκτήτες του Κτήματος Αγαθή και Κώστας Βλάσσης με ένα καλωσόρισμα φυσικής λεμονάδας και με παστέλι παρασκευής τους.

Μετά την πρώτη γνωριμία,  θα ανασκουμπωθούμε για τις πρωινές εργασίες. Θα ανάψουμε τον ξυλόφουρνο και στο μεταξύ θα ετοιμάσουμε μια πίτα εποχής και θα μάθουμε να πιάνουμε το προζύμι με βασιλικό για να ζυμώσουμε το ψωμί  μας, που θα ψήσουμε αργότερα μόλις ετοιμαστεί η φωτιά.


Θα συνεχίσουμε με έναν περίπατο στο αγρόκτημα  με τα 70 στρέμματα ελαιώνα και τον υδροβιότοπο  συζητώντας για τη βιοκαλλιέργεια του αγροκτήματος και τις παραγωγικές διαδικασίες, παρατηρώντας τους αργυροπελεκάνους , τους ερωδιούς και τις αγριόπαπιες.
Στην επιστροφή, αφού πιούμε ένα ποτήρι γάργαρο νερό, θα ξαναμπούμε στην παραγωγική διαδικασία φτιάχνοντας παραδοσιακό σαπούνι από φυσικό ελαιόλαδο. Το μεσημέρι μας περιμένει το χωριάτικο γεύμα που έχουμε φτιάξει με τα χεράκια μας. 


Το μενού: Χωριάτικο ψωμί, λαθήρια τσουκάλι με ελιές και στουμπιστό κρεμμύδι, σκορδαλιά με πατάτα, πιπερόνια τηγανητά με ξύδι, κολοκυθόπιτα, φρέσκια σαλάτα εποχής, βραστά λάχανα (χόρτα) εποχής, φρέσκα ψάρια της περιοχής (κεφαλόπουλα) με μάραθο (συνταγή της Νότιας Κέρκυρας), Μυκηναϊκό χοιρινό στιφάδο με πληγούρι και πατάτες, και για το τέλος συκομαίδα.


Ντόπιο χύμα κρασί (παλιά λευκή κερκυραϊκή ποικιλία Λιανορόιδο ή Κακκοτρύγης, από τον μικρό παραγωγό, "Εύθυμος", βιολογικά πιστοποιημένο θα συνοδέψει το γεύμα μας.
Μετά το φαγητό θα ξεναγηθούμε στο χώρο με τα εργαλεία προβιομηχανικής περιόδου και θα γνωριστούμε με τα ζώα του Κτήματος.


Συνεχίζοντας  την πορεία μας προς το Νότο θα φτάσουμε στη Λευκίμμη για να δούμε τις Αλυκές αλλά και το όμορφο λιμανάκι όπου θα απολαύσουμε το καφεδάκι μας. 
Στον δρόμο της επιστροφής θα περάσουμε από το χωριό Μωραΐτικα από το πρατήριο της εταιρείας Nηssos που παράγει εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, προϊόντα ομορφιάς και διανέμει βότανα για τα τελευταία ψώνια. Στη διαδρομή της επιστροφής θα χαρούμε το τοπίο με τις ελιές. 


Τελευταίος σταθμός το αεροδρόμιο για την επιστροφή, γεμάτοι εικόνες, μυρωδιές, γεύσεις και εντυπώσεις από ένα νησί που δεν ξεχνάς εύκολα.

Κόστος ταξιδιού κατ’ άτομο σε δίκλινο: 535€    Επιβάρυνση μονόκλινου: 25€

 

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Τα Δίχτυα

Δασσιά

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Προβεβλημένες Αγγελίες

  1. Ζητείται σερβιτόρος/α από καφετέρια στη Μαρίνα Γουβιών 25.04.24
  2. Ζητούνται συνεργάτες 25.04.24
  3. Ζητούνται οδηγοί τουριστικών λεωφορείων από την εταιρεία City Sightseeing Corfu 25.04.24
  4. Ζητείται προσωπικό από τη Diellas 25.04.24
  5. Ζητείται προσωπικό από την εταιρεία Roula Rouva Real Estate Agency 25.04.24
  6. Ζητείται προσωπικό από τουριστικό γραφείο 25.04.24
  7. Ζητείται προσωπικό από το ξενοδοχείο Ποντικονήσι στο Πέραμα 25.04.24
  8. Ζητείται προσωπικό από το κατάστημα Γερμανός στο Σολάρι 25.04.24
  9. Ζητείται προσωπικό από κατάστημα στην Αγ. Σπυρίδωνος 25.04.24
  10. Ζητείται προσωπικό στις Μπενίτσες 25.04.24
  11. Ζητείται προσωπικό από την G4S Cash Solutions 25.04.24
  12. Ζητείται υπάλληλος λογιστικού γραφείου 25.04.24
  13. Ζητείται εκπρόσωπος εξυπηρέτησης από την Hertz 25.04.24
  14. Ζητείται barista 24.04.24
  15. Ζητείται καμαριέρα/καθαρίστρια στην Κάτω Κορακιάνα 24.04.24
  16. Ζητείται προσωπικό από την κρεπερί Tram Cafe 24.04.24
  17. Πωλείται επαγγελματικός εξοπλισμός 24.04.24
  18. Ενοικιάζεται/πωλείται κτίριο στου Σγόμπου 24.04.24
  19. Ζητείται υπάλληλος από το κατάστημα Profi 24.04.24
  20. Ζητούνται οδηγοί από επιχείρηση στο εμπόριο τροφίμων 24.04.24
  21. Ζητείται βοηθός κουζίνας/λάντζα από εστιατόριο σνακ μπαρ στο κέντρο 24.04.24
  22. Ζητείται προσωπικό από τα Dust+Cream 24.04.24
  23. Ζητείται νέος/α από καφέ μπαρ στο κέντρο 24.04.24
  24. Ζητούνται πωλητές/ταμίες από τα Duty Free Shops στο Λιμάνι 24.04.24
  25. Ζητείται υπάλληλος λογιστηρίου από εμπορική εταιρεία 24.04.24
  26. Ζητείται προσωπικό από εστιατόριο στον Άγιο Γεώργιο Πάγων 24.04.24
  27. Ζητείται Junior IT Administrator από το Κέντρο Διοικητικής Λογιστικής - Γ. Φωτεινάτος 24.04.24
  28. Ζητούνται ταμίες από super market 24.04.24
  29. Ζητείται υπάλληλος τουριστικού γραφείου 24.04.24
  30. Ζητείται προσωπικό από το Greek Harmony store στην παλαιά πόλη 24.04.24

Corfuland News