Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Έχω κρύψει στο καλύτερο σημείο, στον κήπο της καρδιάς μου, ένα μικρό λουλούδι... Petite Fleur

“J’ ai cache, mieux que partout ailleurs,

au jardin de mon Coeur, une Petite Fleur”

«Έχω κρύψει στο καλύτερο σημείο, στον κήπο της καρδιάς μου, ένα μικρό λουλούδι». Αυτοί είναι οι πρώτοι στίχοι του τραγουδιού «Petite Fleur» που βασίζεται στην μελωδία του Sidney Bechet. Από εκεί πήρε και το όνομα το μικρό cafe που βρίσκεται στην πλατεία Δημαρχείου από το 2011.

Το Petite Fleur ξεκίνησε να λειτουργεί το 2001 στο Κολωνάκι. Το 2006 άνοιξε το δεύτερο κατάστημα στο Χαλάνδρι, το 2010 στον Βόλο και το 2011 στην Κέρκυρα.

ImageΑποτελεί ένα ιδιαίτερο χώρο χαλάρωσης και απολαύσεων με βιολογικό καφέ, ποικιλίες τσάι, και αγνή σοκολάτα. Μια σειρά από συνταγές ζεστής σοκολάτας για όλες τις ώρες και όλες τις εποχές του χρόνου, χρησιμοποιώντας βιολογική σοκολάτα 70% κακάο.

Το διακρίνει το πάθος με την παλιά τζαζ, τα soundtrack από αγαπημένες ταινίες, το παλιό ελαφρό τραγούδι, την κλασική μουσική. Κυκλοφορεί πλέον τη μουσική του σε δισκοπωλεία  (Jazz Flirt και σε CD).

Στα Petit Fleur της Αθήνας διοργανώνουν κάθε Τετάρτη ζωντανές βραδιές  jaz, με εξαίρεση κάποιες Κυριακές έκτακτες όταν κατεβαίνει ο "δαιμόνιος" σαξοφωνίστας  Δήμος Δημητριάδης με τους μαθητές τους από την Κέρκυρα, για μια βραδιά δυνατής straight jazz, όπως εκείνη του προηγούμενου μήνα (19/02/2012). Όπως όλοι γνωρίζουμε ο Δήμος Δημητριάδης σαξοφωνίστας - και ψυχή των τζαζ μαθημάτων του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, επικεφαλής ενός κουαρτέτου που απαρτίζεται από τους μαθητές : τον Γιάννη Παπαδόπουλο (πιάνο), τον Κωνσταντίνο Μάνο (κοντραμπάσο) και τον Βασίλη Ποδαρά (ντραμς) - τρεις μουσικούς, που έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν τα ονόματά τους να ακούγονται στην μικρή αλλά ακμαία τζαζ σκηνή της Αθήνας. (Πηγή: http://www.facebook.com/pages/Petite-Fleur/226782804014792#!/pages/Petite-Fleur/226782804014792)

Επικοινωνία: 26610 40707, Δημαρχείο-Κέρκυρα

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Porto Nuovo Restaurant

Κασσιόπη

Δείτε live

Corfuland News