Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Εγκρίθηκε η κατασκευή Δικτύου Ποδηλατοδρόμων στην πόλη της Κέρκυρας

Αγαπητοί φίλοι του ποδήλατου και μη, σας ενημερώνουμε με μεγάλη μας χαρά ότι ήρθε η ώρα οι προσδοκίες μας να πραγματοποιηθούν και τα όνειρα μας να ζωντανέψουν, αφού αργά ή γρήγορα θα υλοποιηθούν 8,5 χλμ ποδηλατοδρόμων στην περιοχή της νέας πόλης της Κέρκυρας και όχι μόνο. Η πρόταση του Δήμου Κερκυραίων  για την κατασκευή Δικτύου Ποδηλατοδρόμων στην πόλη της Κέρκυρας εγκρίθηκε από το Υπουργείo Μεταφορών και Επικοινωνιών. 

Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Π. «Σιδηρόδρομοι, Αεροδρόμια, Αστικές Συγκοινωνίες», όπου και ενημέρωσε το Δήμο Κερκυραίων ότι χρηματοδοτεί την κατασκευή του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΩΝ – ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ» με προϋπολογισμό ύψους 2.000.000€ , ύστερα από πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερκυραίων. Στα πλαίσια του έργου θα υλοποιηθούν εκτός των 8.500 μ. ποδηλατοδρόμων στην περιοχή της νέας πόλης της Κέρκυρας, 5.000 μ. πράσινες διαδρομές και ακόμη έχει περιληφθεί η εγκατάσταση αυτοεξυπηρετούμενου συστήματος ενοικίασης 100 ποδηλάτων δημόσιας χρήσης , το οποίο θα λειτουργήσει πιλοτικά στην Ελλάδα. 

Εγκρίθηκε η κατασκευή Δικτύου Ποδηλατοδρόμων στην πόλη της Κέρκυρας
Η κίτρινη γραμμή αποτυπώνει τους ποδηλατόδρουμους


Ευελπιστούμε όλοι οι Κερκυραίοι πολίτες να δούμε σύντομα το έργο αυτό όπως έχει σχεδιαστεί από το Υπουργείο Μεταφορών και έχει εγκριθεί, έτσι ακριβώς να υλοποιηθεί  ώστε να διασφαλιστεί η ακεραιότητα του οδηγού – ποδήλατου, να δοθεί ένα οικολογικό ύφος στους δρόμους της πόλης, να μειωθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα, να ενστερνιστεί ο Κερκυραίος πολίτης ότι το ποδήλατο είναι μια εναλλακτική μορφή μετακίνησης και ένα είδος αθλητικής δραστηριότητας, να δημιουργηθεί ένα είδος εναλλακτικού τουρισμού και πολλά άλλα πλεονεκτήματα που φέρνει στο μυαλό του καθενός μας αυτή η ευχάριστη είδηση που αντλήθηκε από την ιστοσελίδα της ΕΡΤ.

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Akron

Παλαιοκαστρίτσα, Κέρκυρα

Δείτε live

Corfuland News