Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Δράση: Μάθε από το φίλο σου..Μάθε για το σκύλο σου

Δράση: Μάθε από το φίλο σου..Μάθε για το σκύλο σου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Πόσες φορές αλήθεια περπατώντας στην πόλη ή παίζοντας με τα παιδιά σας σε κάποιο πάρκο, δεν βρεθήκατε μπροστά σε ακαθαρσίες σκύλων?

< Στο νησί μας, υπάρχουν αρκετοί φιλόζωοι που έχουν κατοικίδια, αλλά πόσοι από αυτούς είναι πραγματικά συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο κατοικίδιο τους αλλά και απέναντι στους συμπολίτες μας?

Στα λιγοστά μέρη που μπορούν να παίξουν τα παιδιά μας, σε άλση και πλατείες, σπάνια είναι καθαρά από τις ακαθαρσίες των αξιολάτρευτων κατά τ' άλλα τετράποδων φίλων μας.

 Τα περιττώματα, εκτός από την δυσάρεστη αισθητικά εμπειρία μπορούν ν' αποβούν επικίνδυνα για την υγεία μας και κυρίως των παιδιών μας! Σκεφτείτε πως τα νήπια, όταν βρεθούν στο γρασίδι, θα τρέξουν, θα πέσουν και θα πιάσουν ότι βρουν μπροστά τους...Επικίνδυνες ασθένειες που μπορούν να μεταφερθούν από τα περιττώματα και τα ούρα των σκύλων στους ανθρώπους είναι: εχινοκοκκίαση, λεπτοσπείρωση, υερσινίωση, τοξοκάρπωση κ.α Αποτελέσματα των οποίων είναι ο πυρετός, η διάρροια, κόπωση, εμετό, μυϊκοί πόνοι, ναυτία, φαρυγγίτιδα, λευκοκυττάρωση κ.α.

  Συμπερασματικά λοιπόν από όλα τα παραπάνω, προκύπτει η αναγκαιότητα να γίνουμε όλοι μας λίγο πιο υπεύθυνοι. Πιο υπεύθυνοι απέναντι στους συμπολίτες μας, τα παιδιά μας αλλά και φυσικά στα κατοικίδια μας. 

   Πριν από περίπου 2 μήνες, το μέλος της Κερκυραίων Πρωτοβουλία, κα Θεοδοσια - Βασιλική Πανταζή, ανέπτυξε την ιδέα της για όλα τα παραπάνω και την οποία αποφασίσαμε να κάνουμε πράξη. Έτσι μια ακόμη νέα δράση ξεκινά σε συνεργασία και με το μέλος μας και επαγγελματία θετικής εκπαίδευσης σκύλων, κ. Ηλία Ραϋμόνδη (Μίλα στο σκύλο σου). 

Η δράση "Μάθε από το σκύλο σου...Μάθε για το φίλο σου" έχει σκοπό να:

  • Ενημερώσει και ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για τις υποχρεώσεις τους βάση του νόμου 4039/2012, απέναντι στους συμπολίτες τους αλλά και απέναντι στα κατοικίδια τους.
  •  Να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στα παιδιά και στην σωστή ενημέρωση τους μέσω εκπαιδευτικού προγράμματος στα σχολεία.
  • Να συμβάλλει στην καθαριότητα και την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και της δημόσιας υγείας.
  • Ν' αναβαθμίσει τον πολιτισμό μας, αφού το νησί μας είναι ένα τουριστικό νησί το οποίο επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες κάθε καλοκαίρι και οι εικόνες που παρουσιάζονται κατά διαστήματα, δεν αρμόζει στην ιστορία μας και τον πολιτισμό μας.

  Για να πραγματοποιήσουμε τους παραπάνω στόχους θα εκτυπωθεί σχετική  αφίσα και η οποία θα τοποθετηθεί σε δημόσιες υπηρεσίες, οργανισμούς, σχολεία, κτηνιατρεία, pet shop, άλση, πλατείες, παιδικές χαρές, καταστήματα κ.α

  Έχουμε ήδη καταθέσει σχετική αίτηση προς την πρωτοβάθμια εκπαίδευση για να μπορέσουμε από τη νέα σχολική χρονιά, να πραγματοποιήσουμε εθελοντική ενημέρωση στους μαθητές των δημοτικών σχολείων.

  Θα πραγματοποιούνται συνεχείς αναρτήσεις στο blog, την ιστοσελίδα μας αλλά και στο Fb σχετικές με το θέμα αυτό.

  Θα ετοιμαστεί ένα σύντομο ραδιοφωνικό και ένα τηλεοπτικό σποτ με σκοπό όσοι ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί της Κέρκυρας επιθυμούν, να το αναπαράγουν σε τακτικά χρονικά διαστήματα.

  Θα ζητηθεί η βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας στον τομέα που τους αφορά, να συμβάλει στην προσπάθεια αυτή.

  Τέλος, θα πραγματοποιούνται ενημερωτικές δράσεις και εκδηλώσεις με το θέμα αυτό σε διάφορα σημεία της Κέρκυρας.  
 

Καταλήγοντας θα θέλαμε να τονίσουμε πόσο σημαντική είναι η συμμετοχή όλων σας, στον βαθμό που μπορεί ο καθένας, για την επιτυχία της προσπάθειας αυτής!
Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να διατηρήσουμε καθαρό το νησί μας!
 
Πληροφορίες για τη δράση

Τηλ. 26610 33191 & 693 7255366
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Porto Nuovo Restaurant

Κασσιόπη

Δείτε live

Corfuland News