Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης από το Εναλλακτικό Πολιτιστικό Εργαστήρι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εναλλακτικό Πολιτιστικό Εργαστήρι

Το Εναλλακτικό Πολιτιστικό Εργαστήρι, ανοίγει έναν κύκλο άμεσων δράσεων, με στόχο την ανάπτυξη της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας. Στα πλαίσια της μη αποδοχής του υπάρχοντος οικονομικού μοντέλου, ξεκινάει την πρώτη του προσπάθεια παράκαμψης των μεσαζόντων. Η φιλοσοφία του εγχειρήματος, εστιάζει στην άμεση επαφή παραγωγών και καταναλωτών, χωρίς την κερδοσκοπική διαμεσολάβηση των εμπόρων, γεγονός που θα καταστήσει δικαιότερη την οικονομική διαχείριση της ζωής μας. Λόγω έλλειψης επαρκούς αριθμού πατατοπαραγωγών στην Κέρκυρα, η αρχή γίνεται με την ομάδα πατατοπαραγωγών του λεκανοπεδίου Νευροκοπίου. Ο κύκλος θα συνεχιστεί με άλλα εποχιακά προϊόντα ήπιων μορφών Imageκαλλιέργειας, έχοντας πάντα στραμμένο το βλέμμα προς τους ντόπιους παραγωγούς του νησιού, με απώτερο σκοπό τη δικτύωσή τους.

Το Εναλλακτικό Πολιτιστικό Εργαστήρι, θα κάνει την πρώτη παραλαβή 25 τόνων από την ομάδα παραγωγών του Νευροκοπίου, το Σάββατο 24/3. Η πρώτη παρτίδα έχει ήδη συμπληρωθεί, όσοι όμως ενδιαφέρονται ακόμα να προμηθευτούν πατάτες με 35 λεπτά το κιλό (συσκευασία 20kgr), να ενημερωθούν στη διεύθυνση enalaktikoergastiri.wordpress.com και να παραγγείλουν μέχρι την Τετάρτη 21/3, στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (όνομα-τηλέφωνο-ποσότητα). Μετά τη συμπλήρωση και της δεύτερης παρτίδας, θα αναρτηθεί ανακοίνωση στο blog του Εργαστηρίου, με την ημερομηνία της δεύτερης παραλαβής.

Σε λίγες επίσης μέρες, θα ανακοινωθούν τα προϊόντα παραγωγών της Κέρκυρας, που θα διατεθούν απευθείας στους καταναλωτές.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

 

Corfuland Live Webcams

Nautilus

Ανεμόμυλος

Δείτε live

Oasis Hotel

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

La Veranda Di Corfu

Ναυσικάς, Κανόνι

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News