Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Δωρεάν προοληπτικός έλεγχος αναπνευστικού

Σε ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο προσφοράς ο Ροταριανός Όμιλος και η Ιατροχειρουργική Εταιρεία προχωρούν στη δεύτερη φάση υλοποίησης προγραμμάτων δωρεάν προληπτικής ιατρικής, με τη στήριξη του Επιμελητηρίου, η οποία αυτή τη φορά αφορά στον έλεγχο της αναπνευστικής λειτουργίας.


Οι περιβαλλοντικές συνθήκες, περιλαμβανομένου του καπνίσματος (ενεργητικού και παθητικού) και του κερκυραϊκού κλίματος, αλλά και η παχυσαρκία, επιβαρύνουν ιδιαίτερα την αναπνευστική λειτουργία. Μια έγκαιρη διάγνωση μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη: ανιχνεύονται  πρώιμα περιστατικά βρογχικού άσθματος, χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας ακόμη και περιοριστικού συνδρόμου λόγω παχυσαρκίας.
Ο έλεγχος θα γίνεται με σπιρομέτρηση, μια  απλή και ανώδυνη εξέταση, κατά την οποία ο εξεταζόμενος φυσάει δυνατά σε ειδική συσκευή που λέγεται σπιρόμετρο και απευθύνεται σε όλους τους συμπολίτες μας ηλικίας 10 - 80 ετών.
Τα αποτελέσματα θα ελέγχονται από αρμοδίους συνεργαζόμενους πνευμονολόγους και   θα χορηγούνται στον εξεταζόμενο εντός λίγων ημερών από την εξέταση χωρίς καμία δική του οικονομική επιβάρυνση.
Η δράση θα διαρκέσει μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2015 και οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται στον χώρο του Ιατρείου, Πλ. Σκαραμαγκά 4 (πίσω από το Public) χωρίς ραντεβού, με ωράριο επισκέψεων:
Δευτέρα έως Σάββατο 8:30  – 21:00 και Κυριακή 10:00 – 13:00 
Τηλ. για πληροφορίες: 26610.39615. 
    

 

Καθώς οι τρέχουσες οικονομικές συνθήκες μας αναγκάζουν πολλές φορές να στρεφόμαστε στις άμεσες εμφανείς ανάγκες παραλείπουμε τον έλεγχο της υγείας μας, με αποτελέσματα  που θα μπορούσαν εύκολα να είχαν αποφευχθεί εάν είχαμε πράξει έγκαιρα. Αυτή ή δράση έρχεται να θυμίσει ακριβώς αυτή την ανάγκη για προληπτικό έλεγχο αλλά και να τον διευκολύνει παρέχοντάς τον εντελώς δωρεάν. Είναι πλέον στο χέρι του κάθε συμπολίτη μας να εκμεταλλευτεί αυτή την προσφορά προς όφελος πάνω όλα της υγείας του. 

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News