Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Απώλεια για την Κέρκυρα ο θάνατος του Κώστα Καραμούτσου

ImageΜεγάλη η απώλεια για την κοινωνία και τον πολιτισμό της Κέρκυρας , ο άδικος χαμός του διακεκριμένου φιλόλογου, ιστορικού ερευνητή και συγγραφέα Κώστα Δ. Καραμούτσο.

Έχασε τη ζωή του χτες 4 Νοεμβρίου 2011 σε τροχαίο δυστύχημα επί της εθνικής Παλαιοκαστρίτσας, περιοχή Κοντόκαλι.

Ο Κώστας Καραμούτσος γεννήθηκε το 1941 στην Άφρα Κέρκυρας. Σπούδασε Φιλολογία, Δημοσιογραφία, Δημοσιολογία και Δημόσιες σχέσεις στην Αθήνα. Εργάστηκε ως reporter στον Αθηναϊκό Τύπο. Υπηρέτησε ως καθηγητής στη Μέση Εκπαίδευση από το 1966 ως το 1997. Ευτύχησε να ιδρύσει και αναπτύξει το Γυμνάσιο - Λύκειο Αγρού Κέρκυρας και το Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας. Εξέδωσε τα βιβλία: "Ο Τεν Φλωριάς, το εικαστικό και λόγιο έργο του", "Κερκυραϊκές Αρχοντικές Αγροικιές" Τ1 Δήμος Παρελείων, "Σουλιωτών Γενεαλογίες". (http://www.perizitito.gr/)

Ο τρίτος τόμος αναφορικά με τις αρχοντικές αγροικιές του τέως Δήμου Φαιάκων είναι υπό εκτύπωση.

Ως φωτογράφος εξέθεσε: Στην Αθήνα Έκφραση 1, "Δένδρα" 1963. Έκφραση 2, "Οι καθηγητές μου διδάσκοντες" 1964. Στην Κέρκυρα "Η λαϊκή Αρχιτεκτονική του χωριού Σιναράδες" 2005 (πεντάτομο έργο κατατεθειμένο στο Μουσείο της Λαογραφικής και Ιστορικής Εταιρείας Σιναράδων Κέρκυρας). Νυμφεύτηκε τη Μαίρη Π. Γεωργίου και απέκτησαν δύο παιδιά τον Τάκη, τη Ροζαντένια και τον εγγονό Θοδωρή Τσιριγώτη.   

Το Corfuland.gr εκφράζει τη βαθιά λύπη για την απώλεια του Κώστα Καραμούτσου

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Porto Nuovo Restaurant

Κασσιόπη

Δείτε live

Corfuland News