Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Ακρόπολη και Κέρκυρα στην κορυφή της Ευρώπης στα World Travel Awards

Ακρόπολη και Κέρκυρα στην κορυφή της Ευρώπης στα World Travel Awards

Στα οκτώ ανήλθαν τα βραβεία που απέσπασε η Ελλάδα και επιχειρήσεις της χώρας μας που σχετίζονται με τον χώρο των ταξιδιών στα World Travel Awards 2014, η απονομή των οποίων πραγματοποιήθηκε πρόσφατα σε ξενοδοχείο της Αττικής.

Η κορυφαία διάκριση αφορά την Ακρόπολη, η οποία βραβεύθηκε ως το κορυφαίο τουριστικό αξιοθέατο της Ευρώπης (Europe's Leading Tourist Attraction), ενώ στη λίστα των υποψηφίων υπήρχαν η La Sagrada Familia (Βαρκελώνη), το London Eye, ο Πύργος του Αϊφελ και το Κολοσσαίο.

Σημαντική ήταν και η διάκριση της Κέρκυρας, η οποία πήρε τον τίτλο του καλύτερου τουριστικού προορισμού της Ευρώπης όσον αφορά τις παραλίες (Europe's Leading Beach Destination). Σημειώνεται ότι στα βραβεία ψηφίζουν εκπρόσωποι ταξιδιωτικών πρακτορείων από ολόκληρο τον κόσμο.

Η Aegean Airlines βραβεύτηκε ως η κορυφαία περιφερειακή αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης (Europe's Leading Regional Airline), ενώ το Divani Apollon Palace & Thalasson στο Καβούρι Αττικής κέρδισε το βραβείο του καλύτερου ξενοδοχείου spa (Europe's Leading Spa Hotel). Αξιοσημείωτο ήταν επίσης το βραβείο που απέσπασε το Grand Resort Lagonissi ως το κορυφαίο συνεδριακό κέντρο της Ευρώπης (Europe's Leading Meetings & Conference Center).

Βέλτιστες πρακτικές 
Το Costa Navarino βραβεύτηκε για τις βέλτιστες περιβαλλοντικές πρακτικές τουριστικής ανάπτυξης, παίρνοντας το Europe's Respon-sible Tourism Award. Τέλος, δύο βραβεία απέσπασε το ξενοδοχείο Porto Zante Villas στη Ζάκυνθο. Συγκεκριμένα, κέρδισε τον τίτλο του κορυφαίου πολυτελούς συγκροτήματος βιλών με παραλία (Europe's Leading Luxury Beach Villas), ενώ αναδείχθηκε και ως το καλύτερο ξενοδοχείο με ιδιωτική παραλία στην Ευρώπη (Europe's Leading Prievate Beach Hotel).

Στα υπόλοιπα βραβεία, ξεχώρισε η διάκριση της γερμανικής Lufthansa ως η καλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, το αεροδρόμιο της Ζυρίχης ως το καλύτερο της Ευρώπης, ενώ η καλύτερη εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων είναι η Europcar, σύμφωνα πάντα με την άποψη των ταξιδιωτικών πρακτόρων.

Ο τίτλος του κορυφαίου ξενοδοχείου της Ευρώπης πήγε στο Ciragan Palace Kempinski Istan-bul στην Κωνσταντινούπολη, ενώ στην Πορτογαλία και το Turismo de Portugal πήγε ο τίτλος του κορυφαίου εθνικού ταξιδιωτικού οργανισμού της Γηραιάς Ηπείρου.

Τέλος, κορυφαίο ταξιδιωτικό πρακτορείο της Ευρώπης αναδείχθηκε το Expedia.

Του Δημήτρη Μαλλά - Πηγή: http://www.imerisia.gr/

Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://www.worldtravelawards.com/nominees/2014/europe

 
 

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Corfuland News