Τι παίζει Σήμερα

Ionian Wikithon 2022, 14-20/05/2022

Ώρα έναρξης: 05:00
 • #DEALIFE: ένα δείπνο με ελευθερη επιλογή από το μενού από την ταβέρνα Τάκης.
   
  Μόνο:35€
  Αρχική αξία60€
  Έκπτωση42%
  Δείτε το
 • Gogas 2 2021
 • Gogas 2021
 • oxygen 05/05/22
 • profi 111119
Ειδοποίηση
 • There is no category chosen or category doesn't contain any items

1η άτυπη Συνέλευση Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας

ΤΟΛΜΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΑ

ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ImageΤην Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010 πραγματοποιήθηκε η 1η άτυπη Γ.Σ. των μελών της ΑΣΤΙΚΗΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΕ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ και με την επωνυμία ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ στην αίθουσα του ΠΕΨΑΣΕ (Πολιτιστικού Επιμορφωτικού, Ψυχαγωγικού , Αθλητικού Σωματείου ΕΛΤΑ) για την τροποποίηση και επικύρωση του καταστατικού της αστικής εταιρίας.

Η αγάπη και η ανάγκη για την διάσωση, διάδοση και προώθηση της ιστορίας ,της τέχνης , του πολιτισμού, της μουσικής , της γαστρονομίας και του τουρισμού της Κέρκυρας, των Παξών, της Λευκάδας, της Κεφαλονιάς, της Ιθάκης, της Ζακύνθου και των Κυθήρων , ενέπνευσε τους παρευρισκομένους δημιουργώντας το αίσθημα της ευθύνης για το Επτανησιακό Σύμφωνο προβολής με κάθε τρόπο, τηρώντας την παράδοση , το ήθος , τις αξίες και τον ζήλο που αρμόζει στους Επτανήσιους.

Μηνύματα στάλθηκαν από πολιτικούς, φορείς , οργανώσεις , μέλη και φίλους από την Ελλάδα και τον απόδημο Ελληνισμό με γραπτή επιστολή και ζωντανή αναμετάδοσης μέσω SKYPE.

Η παρουσία της δικηγόρου διευκόλυνε την διαδικασία, καθώς οι διευκρινίσεις που τέθηκαν από τους παρευρισκομένους συνέβαλαν στην τελική μορφή του καταστατικού με λεπτομερή αναφορά στα άρθρα του και την εξονυχιστική διαμόρφωση του.
Ύστερα από πλειοψηφία των μελών αποφασίστηκε η σύσταση του προσωρινού Δ.Σ. το οποίο και φέρει την ευθύνη να διευθετήσει μέσω του δικηγορικού γραφείου, την επικύρωση του Καταστατικού και να δρομολογήσει τις εκλογές της εταιρίας .

Το προσωρινό Δ.Σ. το οποίο θα αποτελείται από δεκατέσσερα (14) άτομα, εκπροσωπώντας τα επτά (7) νησιά του Ιονίου Πελάγους (δύο ανά νησί) και σε διάστημα ενός χρόνου θα ορίσει την ημερομηνία και τον τόπο της διεξαγωγής των εκλογών με απόφαση του Εσωτερικού Κανονισμού της εταιρίας.

Έγινε αναφορά στην επιτυχημένη εκδήλωση συμμετοχής της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ στο Μπρίντιζι της Ιταλίας με παρουσίαση φωτογραφικού υλικού και κατατέθηκαν προτάσεις εκδηλώσεων και συνεργασιών για το μέλλον.
Η Γ.Σ. έκλεισε με την συμφωνία της καλής συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ των εκπροσώπων των νησιών και τον κοινό στόχο της διάσωσης, διάδοσης και προώθηση ς της ιστορίας ,της τέχνης , του πολιτισμού, της μουσικής , της γαστρονομίας και του τουρισμού από όλους τους Επτανήσιους και από όλους τους χώρους , πολιτικούς, επιστήμονες, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες, εργαζόμενους, υπαλλήλους, φορείς και Οργανισμούς για συνεχή εθελοντική και ενεργή δράση.

Τα πεπραγμένα της άτυπης Γ.Σ. έχου καταγραφεί στο βιβλίο Πρακτικών τα οποία βρίσκονται στην διάθεση κάθε μέλους της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ.
Τα μέλη της αστικής εταιρίας θα πληροφορηθούν μέσω e-mail ή/και γραπτού μηνύματος,σχετικής επιστολής για την τελική μορφή του εσωτερικού κανονισμού και την σύσταση του προσωρινού Δ.Σ.

Ελπίζουμε η 24η Οκτωβρίου να είναι η αρχή μιας ιστορικής ουσιαστικής, πολιτιστικής και δυναμικής εξέλιξης στα δρώμενα των Ιονίων Νήσων.

ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (enosiee.blogspot.com)

Με εκτίμηση

Ένωση Επτανησίων Ελλάδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Corfuland Live Webcams

La Veranda Di Corfu

Ναυσικάς, Κανόνι

Δείτε live

Vrachos

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News